0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Що подарувати дитині на хрестини?

Хрещення – дуже важливий момент у житті родини. Це стосується як малюка, так і його батьків і, звичайно ж, хрещених батьків. Яким має бути подарунок на хрестини від хресної? Що обрати на подарунок на хрестини від хресного? Мабуть, це питання бентежить вас, якщо саме вам запропонували виконати таку почесну місію – взяти на себе обов’язки хрещених. Це означає, що ви завжди маєте бути дитині надійною опорою і підтримкою, а у разі потреби – й виконувати обов’язки батьків. Інтернет-магазин якісних дитячих товарів Lolo знає, що подарувати дитині на хрестини і охоче поділиться з вами оригінальними та корисними ідеями. Отож, якими мають бути подарунки на хрестини? Як обрати найкращий варіант? Сьогодні ми розкажемо вам про це.

Подарунок дівчинці на хрестини

Найчастіше хрещення – це досить інтимна справа, тому на це свято запрошують лише найближчих людей. Лише раз у житті дівчинка або хлопчик проходять цей обряд, тому, якщо вас запросили на нього, вам варто ретельно підготуватися, особливо, якщо ви хреститимете дівчинку, адже хрещені люди – найрідніші для неї після матері й батька.

Що дарує хресний на хрестини дівчинці? Зазвичай найголовніший подарунок – це натільний хрестик. Такий церковний елемент не лише нагадуватиме дівчинці про її хрещеного, а і не дасть забути про Бога і буде оберегом від багатьох негараздів. Ще одним варіантом подарунка від хресного можна вважати Біблію або молитослов. Немає нагальної потреби купувати велику чи дуже дорогу книгу – це може бути навіть невеликий збірний молитовних правил. Таку книгу, подаровану хрещеним батьком, дівчинка зберігатиме протягом усього життя.

Варто пам’ятати і про те, що подарунок на хрестини дівчинці від хресної або хресного може бути корисним не лише для духовного, а і для фізичного розвитку. Можна подарувати маленькій дівчинці:

  • Брязкальця.
  • Іграшку для розвитку.
  • Пінеточки.

Аби не помилитися з тим, що дарує хрещена на хрестини дівчинці, рекомендуємо заздалегідь поспілкуватися про це з батьками та з майбутнім хрещеним. Якщо він не купуватиме натільний хрестик, його може подарувати і хрещена. Вдалим презентом на таке свято буде хрестинний комплект. Зазвичай до нього входить сорочечка, шапочка і рушнички.

Мотоцикл на радиоуправлении Maisto Cyklone 360 (82066 black)
Код 37743
 
ОТ 666
Купить
Змея на радиоуправлении Rattle Snake LY-9909 (в ассортименте)
Код 51177
 
ОТ 410
Купить
Машинка игрушечная на радиоуправлении "Rock Crawler"
Код 22730
 
ОТ 1791
Купить
Робот на пульте управления Cabe Robot (красный)
Код 79562
 
ОТ 650
Купить

Доречно подарувати на хрестини ікону із зображенням покровительки дівчинки. Можна також попросити, аби зі зворотного боку священик наклеїв табличку з молитвою та пам’ятною датою.

Серед універсальних подарунків, що дарує хрешена на хрестини дівчинці, можна також відмітити:

  • Вироби зі срібла, наприклад, столові прибори (ложки). За бажанням можна замовити гравіювання на такому виробі.
  • Святкові плаття. Красивий одяг для дівчинки – чудовий презент, що точно стане у нагоді маленькій красуні.
  • Ляльки. Вони можуть бути не тільки звичними усім із пластику або тканини, а і, наприклад, із фарфору. Фарфорова лялька у пишному платті завжди нагадуватиме дівчинці про того, хто її подарував.

Подарунок хлопчикові на хрестини

Якщо ви думаєте над тим, що дарує хрещена на хрестини хлопчика, тоді пропонуємо вам універсальний варіант: хрестинний набір та крижми. Якщо хресна вміє вишивати, вона може самостійно вишити ікону, попросивши попередньо благословення у священика. Також вишитим орнаментом можна прикрасити крижми та одяг малюка.

На питання, що дарує хресний на хрестини хлопчика, відповідь буде така ж, як і на хрещення дівчинки, а саме – натільний хрестик. Якщо його було придбано в ювелірному магазині, тоді бажано освятити хрестик у церкві. Якщо ж ви вирішили купувати хрестик не з дорогоцінного металу, наприклад, із дерева, тоді його краще придбати прямо в храмі.

Будь-хто із хрещених може подарувати іменну ікону. Такий подарунок буде ідеальним, якщо всі універсальні варіанти вже були придбані.

Пропонуємо вам також підбірку варіантів, що можна подарувати на хрестини хлопчикові:

  • Товари, що неодмінно знадобляться, коли дитина підростатиме, наприклад, коляска, автомобільне крісло, ліжечко, стерилізатор для пляшечок, блендер, мультиварка або інша побутова техніка, що полегшить мамі догляд за дитиною.
  • Одяг або взуття.
  • Срібні вироби. Якщо ще не визначилися, що дарує хресний на хрестини хлопчикові, тоді чудовим варіантом може стати срібна ложка з гравіюванням. Вона може бути першою ложечкою, з якої їстиме малюк. Чому саме із срібла? Вважається, що цей метал знезаражує та очищає.
  • Мірна або іменна ікони, які потім бажано розмістити у кімнаті дитини.
  • Ладанка. Вона може стати чудовим оберегом. Її найчастіше дарують разом із одягом або приколюють до матрацика.
  • Іграшки – різноманітні брязкальця або розвиваючі інтерактивні моделі.
Сумка-рюкзак Fancy "Дракон"
Код 65324
 
ОТ 400
Купить
Набор украшений для девочек
Код 92281
 
ОТ 130
Купить
Сумка-рюкзак Fancy "Единорог"
Код 65325
 
ОТ 400
Купить
Собака на дистанционном управлении
Код 81051
 
ОТ 454
Купить

Якщо вас запросили стати хрещеними для хлопчика або дівчинки, тоді радійте, бо така почесна місія випадає далеко не кожному. А щодо вибору подарунка на таке свято, то, сподіваймося, наша стаття допоможе вам визначитися з оптимальним варіантом.