0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Який плед вибрати для дитини?

В арсеналі кожної мами новонародженого неодмінно має бути пледик. І не один. Виробники дитячих товарів пропонують великий вибір пледів на будь-який смак, тому обираючи, легко розгубитися у великому асортименті. Тож, який плед вибрати для дитини? Сьогодні саме про це ми і розкажемо у своїй статті.

Як підібрати оптимальний розмір та форму дитячого пледика

Який розмір пледа для новонародженого можна вважати найбільш підходящим? Звісно, тут усе залежить від того, якого віку ваша дитина.

  • Оптимальний розмір пледа для новонародженого – 75 см на 75 см або ж 75 см на 90 см. Найкраще обирати бавовняний варіант для літа або шерстяний – для зими. Якщо хочете обрати щось середнє – віддавайте перевагу моделям із мікрофібри.
  • Для дошкільників краще за все обирати моделі 100 см на 120 см. Краще обирайте міцні тканини, оскільки в цьому віці діти надзвичайно рухливі. Ідеально підійдуть змішані типи тканин.
  • Розміри пледів для дітей шкільного віку мають бути приблизно 130 см на 160 см або 140 см на 205 см. Матеріал може бути синтетичний або напівсинтетичний.
  • Підліткам можна обрати плед розміром 150 см на 200 см, 160 см на 220 см, 180 см на 240 см. В ідеалі підліткові вже можна запропонувати самому обрати для себе плед.
Одеяло-плед Руно (в ассортименте), 105х140
Код 52211
 
ОТ 320
Купить
Конверт - плед Twins "Velvet", 80x80 (в ассортименте)
Код 77419
 
ОТ 399
Купить
Плед плюшевый модель 02, Kinder Comfort (100x80), (не утеплённый)
Код 85192
 
ОТ 495
Купить
Плед Feretti Duplex Light Green Elephant
Код 19444
 
Нет в наличие
Купить

Зазвичай пледики мають прямокутну або округлу форму. Рекомендуємо обирати їх за формою ліжечка дитини.

Які функції виконує дитячий пледик

Навіщо взагалі обирати плед для дитини? Ця, здавалося б, дуже проста річ виконує одразу багато функцій:

  • Завдяки їй сон дитини буде максимально затишним.
  • Підходить для того, аби вкривати дитину в колясці чи в транспорті.
  • Ним можна застилати ліжечко дитини, як ковдрочкою.
  • Під час відпочинку на природі захистить від холоду.
  • Може виконувати функцію килимка під час дитячих ігор.

Як вибрати легкий плед для новонародженого

Під словами «легкий плед» ми маємо на увазі пледик, що підійде для використання у теплу пору року. Чим тонкий плед для новонародженого відрізняється від текстилю для дорослих? Насамперед тим, що він має бути дуже практичним. Маленька дитина дуже легко зможе забруднити його. А це означає, що тканина має добре відпиратися та бути достатньо міцною. Перед тим, як придбати тонкий плед, потрібно оцінити його з точки зору:

  • Зносостійкості.
  • Умов чищення.
  • Щільності.
  • Розмірів.
  • Тактильної привабливості.
  • Гіпоалергенності.

Вибрати літній плед для дитини можна або з натуральної, або з синтетичної тканини. На думку багатьох педіатрів краще вибирати із натуральних тканин – вони приємні на дотик, екологічні, легко вбирають зайву вологу, чудово пропускають повітря, а також швиденько висихають. Але також натуральні тканини, як і будь-які інші, мають свої недоліки – вони можуть електризуватися, втрачати колір після прання, притягувати пил або навіть викликати алергію. Саме тому частенько виробники дитячих товарів пропонують пледики із комбінованих тканини. У літніх моделях комбіновані варіанти матеріалів представляють собою суміш натуральних та синтетичних волокон. Такі матеріали відрізняються підвищеною еластичністю та мають додатковий блиск. Вони довше зберігають свій колір та форму. Також і їхня ціна доступна для більшості молодих сімей.

Є також для тонких пледиків і категорія синтетичних матеріалів. Вони вражають своїм різноманіттям. Якщо раніше синтетичні нитки асоціювалися у більшості з чимось низькоякісним то тепер ситуація змінилася. Синтетичні нитки можуть бути досить м’якими та приємними на дотик. Вони легко витримують чимало циклів прання у пральній машинці а також майже не вбирають запахи та швидко висихають. Серед їхніх недоліків можна назвати те, що такі тканини погано пропускають повітря та слабко абсорбують вологу.

Отож, рекомендуємо обирати тонкий дитячий пледик із:

  • Бавовни. Цей матеріал тонкий та легкий. Він прекрасно підходить для теплої пори року. Бавовняні пледики одночасно і міцні, і м’які. Вони чудово пропускають повітря та вбирають вологу. Бавовняні пледи відрізняються тривалим терміном експлуатації.
  • Поліестра. Такі тканини можуть мати різний вигляд – усе залежить від форми волокна та способу його обробки. Сильна сторона матеріалу в його здатності добре розтягуватися та швидко повертати свою форму. Поліестер дуже легкий, стійкий до розтягування.
  • Мікрофібри. Останнім часом це дуже популярна тканина. Вона відрізняється чудовим співвідношенням ціни та якості. Мікрофіброви пледик дуже м’який та приємний на дотик. Його можна назвати універсальним, оскільки він підходить для різних пір року, добре тримає колір та швидко вбирає вологу. Така тканина має чудові відгуки молодих батьків.

Зимовий плед для новонародженого

Як вибрати зимовий плед для новонародженого, адже такий виріб має чудово зігрівати малюка, але не створювати «парниковго» ефекту. Пропонуємо вам обирати теплий плед для дитини з:

  • Шерсті (верблюжої або овечої). Такий виріб чудово зігріє в прохолодному приміщенні. Матеріал із шерстяних волокон чудово вбиратиме вологу, але при цьому на дотик залишатиметься сухим.
  • Хутра. Підійде і натуральне і штучне. Пледик із такого матеріалу буде дуже м’якеньким на дотик.
  • Акрил. В’язаний плед для новонародженого із акрилу не «збігатиметься» після прання. Виробники пропонують широкий вибір кольорової гами пледів із акрилу.
  • Флісу. Така тканина досить міцна, не пропускає повітря. Вона чудово зігріватиме вашу дитину. Плед із флісу має майже ті ж характеристики, що і термобілизна.
Конверт - плед Twins "Minky. Ушки" 80х80, силикон (в ассортименте)
Код 77416
 
ОТ 420
Купить
Плед Twins "Trip", 104x80, голубой
Код 77436
 
ОТ 480
Купить
Мягкая игрушка с пледом (в ассортименте)
Код 96577
 
ОТ 336
Купить
Плед плюшевый модель 06, Kinder Comfort (100x80), (не утеплённый)
Код 85196
 
ОТ 380
Купить

Зимовий плед для новонародженого може також мати наповнювач із:

  • Поліестру. Таки пледик буде дуже легким та теплим. Він довго триматиме свою форму.
  • Синтепон. Чудово утеплює, досить міцний та еластичний матеріал. Його перевага в тому, що його можна прати в пральній машинці.

Пледики також відрізняються і за способом виробництва та можуть бути:

  • Тканинні Їх виготовляють із тканини, можуть мати різне призначення.
  • В’язані. Зазвичай їх використовують як звичайну накидку.
  • Зі шматочків. Основа пледу – це найрізноманітніша комбінація зі шматочків різних тканин. Так виходить отримати досить оригінальний дизайн. Такий плед часто мами вирішують вибрати, якщо їм потрібне покривало.

Важко обрати ту чи іншу модель пледика? Тоді ознайомтеся з відгуками батьків на різні моделі. Це допоможе вам визначитися із тим чи іншим варіантом. А якщо ви вже визначилися, тоді швидше завітайте до інтернет-магазину дитячих товарів Lolo – тут ви зможете придбати оригінальні дитячі пледи високої якості за доступною ціною.