0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Дитячі настільні ігри: у чому користь і як вибрати гру?

Майже у кожного в дитинстві були настільні ігри, за якими проводилося безліч вечорів. Ці години в той час були найщасливішими і, мабуть, кожен згадує їх з теплотою. Адже як було здорово зібратися в колі сім'ї або друзів і зіграти в одну з улюблених настілок.

У наш час діти приділяють увагу більше комп'ютерній техніці, не всі навіть знають, як це - кидати кубики, рухати фішки або перекладати картки. Та й більшості батьків це зручно, адже дитина знаходиться у себе в кімнаті і не заважає займатися дорослим своїми справами. Але ми втрачаємо той момент, що за допомогою настільних ігор дитина вчиться, розвиває логіку і мислення, спілкується з іншими дітьми і фантазує, занурившись в світ, в який він грає. Гра з друзями або батьками не дозволить занудьгувати і дає можливість провести час з користю. Малюкам тільки в радість грати зі своїми батьками, адже вони відчувають увагу з їх боку.

Игра настольная "Голодные Бегемотики"
Код 22939
 
ОТ 624
Настольная игра Русское лото, Danko Toys
Код 37565
 
ОТ 139
Большая настольная игра Мегаполия, Danko Toys
Код 27999
 
ОТ 55

Як вибрати настільну гру для дитини?

У наш час асортимент ігор просто величезний. Фантазія людей безмежна, тому ви можете виявити таку кількість ігор, від яких голова піде обертом. Великий вибір не рідко ставить батьків у глухий кут перед придбанням першої гри для їх чада. Але цей вибір можна зробити легко, він буде залежати від якостей і поведінки малюка - уважність, посидючість, логіка, переваги жанрів і т.д.

Можна просто принести додому доміно, шашки або шахи, якщо у дитини є інтерес до логічних ігор. Або ж картки з картинками або пазлами, якщо малюк посидючий і любить різні завдання.

Часто малюки люблять грати в "дії" - ігри, де ти кидаєш кубик і керуєш своїм персонажем - фішкою, пересуваючи її по клітинам ігрового поля. Так само відмінний вибір - різного роду конструктори, пазли. Ці ігри розвивають логічне мислення, фантазію і творчі навички. Так само, в них завжди цікаво пограти не тільки дітям, а й дорослим. Тому батьки з радістю беруть участь в подібних іграх зі своїми дітьми.

Є безліч ігор, які не мають прив'язки до віку. Трохи змінивши або спростивши правила, ви отримаєте нову гру, яка відмінно підійде для школярів. Класичні ігри безліч років вибираються для будь-якого віку. Ці ігри є майже в кожному будинку і будь-який знає правила і грає в них з цікавістю. У категорію таких ігор входять карти, шашки, доміно, шахи, кістки. Загальновідомий факт, що, граючи в шашки або шахи, діти розвивають свою уважність і логіку. Надалі це допомагає їм вирішувати різної складні завдання, наприклад, математичні. Так само, ігри даної категорії позитивно впливають на посидючість і розвиток стратегічних навичок.

Настільні ігри, які знають всі

Досить популярна ігра "Твістер" підійде для дітей від 7 років і їх батькам. Грається в неї легко і з задоволенням. Діти з радістю шукають нове положення, щоб зайняти потрібний колір, який називає ведучий. Гра розвиває вправність і спритність і буде відмінним заняттям на вечір не тільки дітям, а й дорослим.

Напевно, кожен чув про таку гру, як "Хто я?". Це відмінний вибір, щоб скоротати час і в колі сім'ї, і зі своїми друзями. Подібні ігри розвивають фантазію і образне мислення, формують і зміцнюють командний дух. З ними є можливість навчитися новим словам. Такі ігри в дусі всім відомого "крокодила" - покажи або намалюй загадане слово. Тому в них із задоволенням грають всі вікові категорії.

Деревянная игра "Домино" (MD 0017)
Код 31803
 
ОТ 47
Настольная игра 3 в 1 "Шахматы магнитные"
Код 31702
 
ОТ 73
Настольная игра Монополия Украина (укр.)
Код 36834
 
ОТ 201

Окрему нішу займають економічні гри. Ті, у кого в дитинстві була така гра, помічали, що грати в неї цікаво і захоплююче, а також завжди був один в компанії, який завжди брав на себе роль "банкіра". Ці ігри вчать вважати, передбачати дії, здійснювати операції з метою вигоди. Адже у руках дитини будуть мільйони, а на ігровому столі цілі будинки, готелі і монополії. Якраз-таки "Монополія" - найпопулярніша настілка в світі. Її різновиди дозволяють грати дітям від 4-5 років, а простота не змусить сидіти над правилами. Дітей в цій грі затягує можливість приймати рішення самому, що дозволяє так само виробляти самостійність і оцінну думку.

У чому ж користь настільних ігор?

Багато хто з батьків не розуміє, чому ж так корисні настільні ігри. Перше, чим настілки відрізняються в кращу сторону від комп'ютерних - для них не потрібні додаткові аксесуари та обладнання. Досить самої гри і столу \ підлоги \ ліжка.

Настільні ігри найкращий помічник для розвитку дитини. Давно не секрет, що якщо малюк має тягу до моделювання, то конструктор буде кращим подарунком. Купуючи настільні ігри, ви практично завжди впевнені, що вони приносять виключно користь.

Так популярні у дітей комп'ютерні ігри в наш час робляться з комерційних цілей, і ніхто не гарантує, що дитина буде мати крім дозвілля ще й користь від таких ігор. Можливість грати в настільні ігри компанією - відмінний привід зібратися разом, а батькам приділити більше часу своїм чадам.

Настільна гра Дуплет, Artos
Код 40688
242 грн

Вік: 5+

Матеріал: картон

Тип: розвиваючі