0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Весна – час прогулянок на велосипедах. Як його обрати?

16.03.2023

Весна – час прогулянок на велосипедах. Як його обрати?

Навесні з кожним днем сонце пригріває сильніше і дітям хочеться все більше часу проводити на вулиці. Як зробити так, аби отримувати від цього максимальну користь? Запропонуйте своїй дитині прогулянку на велосипеді! Вона неодмінно сподобається їй. Катання на велосипеді для дітлахів – це чудовий спосіб не тільки покращити свій фізичний розвиток, а і перевірити себе на витривалість, відмінно провести час на свіжому повітрі із друзями. Діти, які часто катаються на велосипеді, мають хороший апетит і сон, більш активні та кмітливі. Головне тут – підібрати саме таку модель велосипеда, яка підійде для вашого сина або дочки. Як вибрати велосипед для дитини? Сьогодні спробуємо дати відповідь на ці питання.

Особливості вибору триколісної моделі

Якщо ви вирішили вперше познайомити малу дитину з велосипедом, обирайте триколісну модель. Вона підходить для дітей 1,5-3 років. Для найменшеньких варто звернути увагу ще і на те, щоб у моделі були підставки для ніжок дитини і батьківська ручка. Якщо дитинка втомиться крутити педалі, то зможе поставити ніжки на підставку, а керувати велосипедом в той момент будуть батьки.

Аби вибір триколісного друга був вдалим, рекомендуємо вам звертати увагу на:

  • Сидіння. Оскільки діти швидко ростуть, то буде краще, якщо висоту сидіння можна регулювати. Тоді дитині тривалий час буде комфортно їздити на такому велосипеді. Також варто звернути увагу на форму сидіння. Воно може бути прямокутним або трикутним.
  • Кермо. Для діток це додаткова форма опори. Тому кермо обов’язково повинне мати ручки з нековзаючою поверхнею. Додатковим «плюсом» буде можливість регулювати висоту керма.
  • Колеса. Можуть бути із різних матеріалів:
    • Пластикові. Вони без шин. Можуть бути різнокольоровими, але такі варіанти нестійкі до ударів. Під час їзди по нерівній поверхні досить шумні.
    • Резинові цільні. Складаються з твердого ободу та шини. Не потребують накачування.
    • Резинові надувні. Забезпечують хорошу амортизацію та м’який хід. Такі колеса можна проколоти.

Як обирати двоколісний велосипед

Якщо ви вирішили купити двоколісну модель дитині 3-4 років, рекомендуємо спочатку зупинити вибір на варіантах із додатковими бічними колесами. З часом їх можна буде прибрати.

У двоколісного велосипеда буває ножне або ручне гальмо. Для менших дітей краще обирати варіант із ножним гальмом – ним управляти простіше.

Для дітей буде краще, якщо ланцюг велосипеда закриватиметься кришкою. Тоді одяг не потрапить випадково під ланцюг під час катання і дитина зможе уникнути падіння та травм.

У моделях для малих дітей кермо повинне мати обмежувач повороту. Він потрібен для того, аби дитина змогла легко втримати кермо під час різкого повороту.

Та чи не найважливіший момент у виборі двоколісного велосипеда для дитини – це діаметр коліс. Він має відповідати зросту дитини. Діаметр коліс у велосипеда може бути таким:

  • 12 дюймів – для дітей 1-3 років зі зростом до 98 см.
  • 14 дюймів – 3-5 років, 110 см.
  • 16 дюймів – 4-6 років, 116 см.
  • 18 дюймів – 7 років, 122 см.
  • 20 дюймів – 6-8 років, 130 см. На велосипеди з діаметром коліс від 20 дюймів вже не встановлюють додаткові колеса.
  • 24 дюйми – для підлітків, до 130-150 см. Такі моделі, як і дорослі, можуть мати трансмісію з кількома швидкостями і амортизаційну вилку.
  • 26 дюймів – для дітей старшого віку.

Звернемо вашу увагу ще і на те, що хороший дитячий велосипед повинен бути неважким. Тому рекомендуємо зупиняти вибір на моделях із алюмінієвою рамою. Вони суттєво легші, аніж зі сталевою.

Якщо ж ви хочете купити велосипед для дитини хорошої якості, тоді рекомендуємо вам переглянути каталог нашого магазину дитячих товарів Lolo. Тут ви неодмінно знайдете модель, яка сподобається вашій дитині.