0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати дитячий візок?

30.03.2023

Кожна мама знає, що прогулянка із зовсім маленькою дитиною не може обійтися без коляски. І тут зовсім не важливо, яка пора року надворі. Важливо те, які особливості має візочок для малюка. Як його правильно обрати та де краще купити коляску з доставкою – читайте сьогодні про це у нашій статті.

Який тип коляски потрібен саме вам?

Сьогодні виробники візочків для малюків можуть запропонувати різні види товарів:

  • Коляска-люлька. Такий варіант підходить для діток від народження до 6 місяців. У ній малюк може спокійно спати під час прогулянки. Коли ж дитина навчиться сидіти, цю модель потрібно буде змінити на іншу – прогулянкову.
  • Коляски-трансформери. Їх вважають найбільш універсальними. Головна особливість такої моделі полягає в тому, що до одного шасі може кріпитися і люлька, і прогулянковий блок. Частіше за все такі моделі оснащені чотирма колесами (інколи їх може бути три) з поворотними шасі. Завдяки цьому дитячий транспорт вирізняється маневреністю. Люльки для коляски зазвичай мають жорстке ортопедичне дно та доповнюються матрасиками. Все це забезпечує правильне формування хребта. Такі моделі можуть використовуватися вже з самого народження дитини. Коли малюк підросте і навчиться сидіти, люльку потрібно змінити на прогулянковий блок, що дозволяє використовувати той же самий візочок і далі. Трансформери часто мають перекидну ручку, що дуже зручно для батьків.
  • Моделі 3 в 1. Така конструкція складається з шасі, люльки, прогулянкового блоку та автомобільного крісла 0+. Придбання варіанту 3 в 1 буде набагато вигідніше, аніж купувати все це окремо. Сучасні моделі дозволяють легко кріпити на шасі кожен із елементів, тому у батьків не виникне із цим проблеми.
  • Прогулянкові коляски. Це моделі, в яких до шасі може кріпитися лише блок для прогулянки. Він підходить для діток від півроку і до 3-4 років. Такі варіанти відносно просто трансформуються, мають невелику вагу. Чудово підходять для прогулянок із дитиною. За механізмом складання поділяються на «тростини» та «книжки».
  • Дитячі коляски для двійні. Як і звичайні моделі, вони можуть бути:
    - Лише з люлькою (для новонароджених).
    - З прогулянковим блоком (для двійні, старше 6 місяців, якщо дітки вже навчилися сидіти).
    - Трансформери або універсальні. Це моделі 2 в 1 або 3 в 1 з люлькою і прогулянковим блоком та автокріслом.

У моделях для двійні посадкові місця для діток можуть розташовуватися поруч або «паровозиком», тобто одна люлька перед іншою (в такому разі, для дитини, що сидить позаду, буде суттєво зменшений огляд).

Безпека та комфорт – на першому місці

Та який би тип візочка для малюка ви не обрали, пам’ятайте, що на першому місці має бути безпека та комфорт вашої дитини. Тому під час вибору звертайте увагу на те, щоб у люльки дно було укріпленим, а бортики – міцними. Також важливо не забути про терморегуляцію. Капюшон візочка повинен мати елементи для вентиляції – тоді вашій дитині буде максимально комфортно під час прогулянок. Ще для зручності дитини мають бути такі додаткові аксесуари, як москітна сітка, дощовик тощо.

Для безпеки малюка має створена система ременів безпеки (особливо це стосується прогулянкового блоку). Немаленьке значення має якість кріплень. Люлька та прогулянковий блок для колясок мають надійно кріпитися до шасі.

Особливості шасі

Сучасні дитячі коляски обов’язково мають бути маневреними та прохідними, адже ви гулятимете з дитиною у різну погоду і в різних місцях. Аби зробити вибір, що радуватиме вас не один рік, рекомендуємо звертати увагу на такі характеристики шасі:

– Ширина. Зверніть увагу на ширину дверей, де ви точно проходитимете з дитиною (наприклад, ваших вхідних та з під’їду). Зазвичай чудову прохідність демонструють моделі, завширшки від 60 см до 65 см.

– Кут повороту у передньої пари коліс. Від цієї характеристики залежить маневреність транспорту. Добре, якщо кут обертання коліс становить 360 градусів. Тоді ви зможете розвернутися майже на місці.

– Матеріал, із якого виготовлені колеса. Звернемо вашу увагу на те, що добру амортизацію забезпечують надувні колеса із товстої гуми.

– Задня підвіска. Жорстка задня підвіска гарантує плавний хід. Матусі гарно відгукуються про моделі, в яких на осі ззаду розташоване ще і колісне гальмо.

Вага – важливий критерій

Ще одним не менш важливим критерієм, на який слід звернути увагу, є вага конструкції. Чому цій характеристиці варто приділити увагу? Якщо ви живете не на першому поверсі, а вище, і у вашому будинку часто не працює ліфт, то зносити занадто важкий візочок буде дуже складно для мами. І навіть якщо ви проживаєте у приватному будинку, все одно рекомендуємо вам завжди по можливості обирати більш легкі дитячі коляски.

У пошуках полегшеної моделі не варто забувати про безпеку та комфорт малюка. Ви завжди мають бути на першому місці. Добре, що зараз є в продажу сучасні варіанти з алюмінієвою рамою, які важать 11-12 кілограмів.

Матеріали

Всі матеріали, які використовуються для виготовлення дитячого транспорту, обов’язково мають бути екологічно чистими.

Для зовнішньої оббивки прогулянкового блоку або люльки має використовуватися водонепроникний матеріал. А із середини тканина повинна забезпечувати терморегуляцію, тобто добре пропускати повітря. Тоді дитина не спариться в жаркий день влітку. Популярним матеріалом нині для виготовлення рами вважають алюміній. Завдяки йому можна отримати одночасно міцну та легку раму.

Де купити коляску з доставкою?

В нашому інтернет-магазині дитячих товарів Lolo ви можете замовити з доставкою по Україні якісні універсальні коляски, для прогулянок, для двійні від найпопулярніших виробників. У нас в асортименті є варіанти від Anex, Adamex, Verdi, Rico, Tako та інші. Для вашої зручності всі товари відсортовані за категоріями та мають зручні фільтри для пошуку.

Якщо вам складно самостійно обрати, наші менеджери завжди готові проконсультувати вас у телефонному режимі та допомогти із оформленням покупки. Приємних вам покупок в нашому магазині дитячих товарів Lolo!