0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як підібрати дитяче автокрісло

19.04.2023

За правилами батьки мають возити дітей у автомобілі, використовуючи спеціальне дитяче автокрісло. Система ременів безпеки такого крісла дозволяє надійно зафіксувати дитину. Відповідно до українського законодавства, такі крісла слід використовувати для перевезення дітей, зріст яких не перевищує 145 см.

Групи автокрісел та вік і вага дітей

Щоб правильно підібрати автомобільне крісло, слід звертати увагу на його групу. Визначитись із цим допоможе такий список:

  • група 0+, на вік 0-2 років, вага дитини 0-13 кг, зріст 40-85 см
  • група 1, на вік 1-4 років, вага дитини 9-18 кг, зріст 80-105 см
  • група 0/1, на вік 0-4 років, вага дитини 0-18 кг, зріст 40-105 см
  • група 2/3, на вік 3-12 років, вага дитини 15-36 кг, зріст 100-145 см
  • група 1/2/3, на вік 1-12 років, вага дитини 9-36 кг, зріст 80-145 см
  • група 0/1/2/3, на вік 0-12 років, вага дитини 0-36 кг, зріст 40-145 см

Група 0+

0+ – це автокрісло для немовлят. Як ми знаємо, після народження малюк має бути певний час лише у горизонтальному положенні. Саме так дитина фіксується в автолюльці еластичними ременями. Група автокрісел 0+ підходить для перевезення дітей вже з перших тижнів.

Встановлювати автолюльку 0+ можна лише проти руху. Так при різких поштовхах навантаження на дитячий хребет буде меншим. У деяких комплектаціях дитячих колясок автокрісло може бути одним із її елементів разом із люлькою та прогулянковим блоком. Якщо батькам незручно возити за собою коляску, вони можуть використовувати автокрісло.

Група 1

Автокрісла 1 призначені для дітей віком від 9 міс. до 4 років. Такі моделі дозволяють регулювати положення спинки, тому малюк може бути або в сидячому або напівлежачому положенні. Розмістити малюка повністю горизонтально в такому кріслі не можна. Кріпитися до сидіння автомобільне автокрісло може за допомогою системи ізофікс або ременями безпеки авто.

Група 0+/1

Автокрісла цієї групи спочатку встановлюють проти напрямку руху. Коли дитині виповниться 1 рік – 15 місяців, можна змінити напрямок.

У комплекті є вкладка для новонародженого. Коли малюк підросте, її слід забрати. Тут передбачено можливість регулювати положення спинки. Використовувати автокрісло можна до 4-х років.

Виробники можуть запропонувати автокрісла із цієї категорії з можливістю обертання на 360 градусів. Це значно полегшує посадку малюка в авто, адже крісло можна розвернути у напрямку дверцят.

Група 2/3

Це категорія для дітей 3-12 років. Їх встановлюють лише за напрямом руху. У таких моделях своїх ременів немає – дитину пристібають ременями авто. В деяких варіантах може бути кріплення ізофікс.

Фіксація автокрісел групи 2/3 менш жорстка, ніж у моделей для малюків. Спинка – динамічна, можна регулювати положення підголівника.

Група 1/2/3

Цю категорію можна сміливо назвати: «Все в одному», оскільки вони підходять для дітей від 1 до 12 років. Таке автокрісло обов'язково матиме вбудовані ремені безпеки (використовуються до 4-х років, потім їх слід зняти та користуватися ременями автомобіля).

Вибираючи автомобільне крісло з цієї категорії, звертайте увагу на його якість, адже ви використовуватимете крісло роками. Це стосується як матеріалів, так і збірки.

На що ще звернути увагу під час вибору автокрісла?

Окрім групи, слід звертати увагу на:

  • Матеріал корпусу. Зазвичай, це пластик. Він має бути міцним, витримувати високі навантаження. Також можуть бути вставки з пінополістиролу. Він підвищує безпеку виробу, оскільки при ударі кришиться, поглинаючи частину енергії удару.
  • Знімні чохли. Якщо вони є, ви зможете довше підтримувати привабливий зовнішній вигляд автокрісла.
  • Допоміжні боковини. У разі бокового удару вони утворюють додаткову амортизацію.

У нашому магазині Lolo ви зможете вигідно купити якісні дитячі автокрісла для різного віку. Ну, а якщо вам потрібна допомога, наші менеджери завжди готові вам допомогти!