0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати веломобіль

01.05.2023

Веломобіль – вид дитячого транспорту, для пересування на якому потрібно крутити педалі. Для багатьох дітей це часто саме їхній перший власний транспорт.

Щоб дитині було цікаво керувати веломобілем, і щоб усе це було повністю безпечно, рекомендується дотримуватись простих правил у його виборі. Насамперед, слід звертати увагу на вікову категорію, для якої призначений транспорт.

Купити веломобіль для дитини можна у нашому інтернет-магазині Lolo. В асортименті представлені різні моделі, які неодмінно сподобаються і вам, і вашим дітям.

 

 

 

Головні критерії вибору веломобіля

Щоб веломашина дарувала своєму власнику лише позитивні емоції, слід з увагою підійти до її вибору. Переглядаючи асортимент товару, необхідно звертати увагу на:

  • Вагу та розміри. Якщо ви живете в квартирі, тоді, швидше за все, щоразу, коли дитина захоче покататися на своїй веломашині, вам потрібно буде самостійно виносити її на вулицю, а потім заносити назад. Тому за вагою слід вибирати варіант, який вам під силу буде нести. Що ж до габаритів, то тут важливо, щоб транспорт пройшов крізь ваші двері.
  • Можливість регулювати положення сидіння. Дитина швидко росте, тому, якщо ви не хочете щорічно купувати новий транспорт, краще відразу вибирайте модель з сидінням, що регулюється.
  • Ремені безпеки. Їхня наявність – обов'язкова умова. Адже саме вони є профілактикою травмування. У велокарах для найменших також мають бути бічні борти. Вони вбережуть малюка від випадкового падіння на землю під час їзди.
  • Кількість коліс. Молодшим дітям слід купувати моделі на чотирьох колесах (вони найстійкіші). Старшим дітям більше можуть сподобатися триколісні моделі. За наявності м'якого покриття коліс вібрації та шум під час їзди будуть мінімальними.
  • Гальмівна система. Вона може бути механічною чи ручною. Але, незважаючи на свій тип, вона має працювати безвідмовно. Обов'язково слід навчити дитину, як правильно користуватися гальмом, щоб в екстреній ситуації вона могла миттєво зупинити свій велокар.
  • Відстань до педалей. Вона має бути такою, щоб дитина легко діставала ногами до педалей.

Вік дитини та веломобіль

Коли можна купити перший дитячий веломобіль? Знайомити дитину з таким видом транспорту можна вже в три роки. Але все має відбуватися під наглядом дорослого. Оптимальний вік для того, щоб посадити маленького водія за кермо велокара – п'ять років. У такому віці він уже без допомоги дорослого впорається з керуванням. Чим молодша дитина, тим простіше має бути керування. Маленьким підійдуть спрощені моделі із однією швидкістю.

Дітям від дев'яти років можна презентувати веломобіль із двома-трьома швидкостями. Зверніть увагу на моделі з двома сидіннями – напевно, ваша дитина захоче покатати друга на своєму транспорті.

 

У продажу є підліткові веломобілі. Це моделі, розраховані для дітей віком від дванадцяти років. Вони можуть бути до дванадцяти швидкостей. На таких велокарах можна організувати повноцінні гонки.

Вирушаючи з дитиною до парку, візьміть із собою веломобіль. Ваш син чи дочка будуть із задоволенням ганяти на ньому алеями парку. Такий вид дитячого транспорту допоможе розвинути у дитини витривалість, швидкість реакції, уважність, дасть їй перше поняття про правила дорожнього руху, допоможе у фізичному розвитку. Словом, переваг у їзди на дитячих велокарах чимало. Купивши такий вид дитячого транспорту, ви можете бути впевнені в тому, що ваша дитина із задоволенням їздитиме на ньому.