0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як обрати надійну дитячу парасольку: поради для батьків

18.10.2023

Під час прогулянки з дитиною на свіжому повітрі почався дощ? Це не біда, якщо ви маєте із собою парасольку. А точніше – дві. Одну для себе, а іншу – для дитини. Дощовики люблять носити далеко не всі діти, а отже, вам потрібно буде купити парасольку і для вашої донечки або синочка. Як обрати дитячу парасольку так, щоб дитина із задоволенням її використовувала? Про це – далі.

Як обрати дитячу парасольку

 

З якого віку дитині потрібна парасолька

З якого віку дитині потрібна парасолька

Коли купити дитині першу парасольку? Багато хто з батьків дарує своєму ще зовсім маленькому синочку або донечці парасольку, а потім, виявляється, що діти ще не в змозі самостійно тримати її, і батькам доводиться носити цю парасолю замість дитини. Тому рекомендуємо вам обирати та купувати таке пристосування тоді, коли дитина вже сама зможе тримати його над собою під час дощу. Можливо, спочатку дитячі спроби закритися від дощу будуть невпевненими, але з часом це у неї виходитиме краще. Батькам слід розуміти, що саме під час практики дитина вчиться самостійності. Зокрема, коли діти без допомоги батьків користуються такими ж речами, як у мами й тата, вони виховуються як самостійна особистість.

Переваги дитячих парасольок

Парасолька для дитини відрізняється від варіанту для дорослого. Вона буде набагато меншою, принцип її складання/розкладання буде простішим. Серед переваг дитячих моделей можемо назвати такі:

  • невелика вага;
  • простота у використанні;
  • наявність світловідбиваючої стрічки у деяких моделей (робить дитину більш помітною на дорозі для водіїв автомобілів);
  • оригінальний дизайн (дитячі моделі можуть бути прикрашені оригінальними малюнками, рюшами тощо).

Важливі моменти під час вибору дитячої парасольки

Сьогодні кращі дитячі парасольки представлені в магазинах у широкому асортименті. Як обрати з них найбільш підходящий варіант? Для цього слід звертати увагу на різні фактори.

Конструкція парасольки

Конструкція парасольки

У дитячої моделі вона повинна бути максимально простою, щоб її маленький користувач міг безперешкодно користуватися нею сам. Найзручнішим варіантом вважається дитяча парасолька у вигляді тростини із загнутою ручкою. Її зручно тримати у руці, а за потреби можна повісити на гачок. Парасольки-тростини мають ще одну дуже важливу перевагу – їхня конструкція досить міцна, а отже спиці не деформуватимуться від вітру.

Що стосується типу рами, то основні її елементи виготовляються із різних матеріалів: пластику, алюмінієвого сплаву, нержавіючої сталі. Співвідношення якості, міцності та ваги найкраще у алюмінієвої рами. Вона найбільш легка та міцна порівняно з іншими. За міцністю може поступатися хіба що варіанту з нержавіючої сталі. Але її вага буде більшою.

Розмір

Дитяча парасолька набагато менша за розмірами та легша, аніж варіант для дорослих. Обирати парасольку слід, опираючись на зріст дитини. Наприклад, для учня початкової школи доречною буде парасолька з діаметром розкриття купола 70 см та довжиною палиці – близько 60 см.

Матеріали

Під час вибору матеріалу купола слід звертати увагу на його міцність. Найбільшою популярністю користуються моделі із поліестерової тканини:

  • Однотонні (найчастіше виробники обирають світлі відтінки).
  • Із принтами (на куполі може бути зображення крапель, ліній або ж оригінальні зображення відомих мультиплікаційних та казкових героїв, тварин тощо).

В рейтинг кращих дитячих парасольок також потрапили моделі із куполом із полівінілхлориду (прозорого тонкого пластику). Діти із задоволенням обирають їх, оскільки через них можна спостерігати, як краплі води стікають по куполу.

Дизайн

Мабуть, під час вибору парасольки маленькі модники та модниці найперше звертають увагу на її дизайн. Куполи в дитячих парасольках можуть бути найрізноманітніших кольорів: однотонні, різнокольорові, з малюнками. Сам купол парасольки теж може мати різну форму:

  • круглу;
  • з опущеними бортиками;
  • у вигляді сердечка

Купол може бути гладеньким ззовні або бути у вигляді якогось звірятка. Використовуючи кілька шарів матерії та різні прикраси, виробники створюють цілі аплікації у вигляді, наприклад, голови звірятка на вершечку купола. Така парасолька навіть у найпохмуріший день зможе підняти настрій дитині.

Різновиди парасольок  Різновиди парасольок

Механізм відкривання та закривання

Від механізму відкривання та закривання залежатиме, наскільки зручною у використанні буде парасолька для дитини. Сьогодні батьки можуть купити парасольку для дитини:

  • автоматичну (щоб відкрити або закрити механізм, потрібно натиснути на кнопку);
  • напівавтоматичну (відкривається парасолька натисканням на кнопку, а закривається вручну;
  • механічну (процес відкриття та закриття парасольки відбувається тільки в ручному режимі).

Безпека парасольки

Безпека парасольки

Аби ви були впевнені, що користування парасолькою буде абсолютно безпечним для дитини, звертайте увагу на те, щоб:

  • у кінці спиць були надійно закріплені заокруглені ковпачки (недопустимо, щоб металічні спиці були відкритими в парасольці – дитина може випадково уколотися або пошкодити собі око);
  • на верхівці парасольки накінечник був закругленим, а не гострим (причина – та ж, що і в попередньому пункті);
  • механізм відкривання та закривання працював плавно (в іншому випадку дитина може випадково прищемити собі пальці);
  • парасолька мала пластикові обмежувачі для захисту пальців від защемлення (для дошкільнят та учнів початкової школи наявність такого обмежувача – обов’язкова).

Обирайте якісні дитячі парасольки в нашому інтернет-магазині дитячих товарів Lolo. В каталозі товарів на сайті ви легко знайдете дитячі парасольки зі звичайними та глибокими куполами, з оригінальними вушками та яскравими малюнками, що неодмінно викличуть усмішку навіть у похмуру дощові погоду і у вас, і у вашої дитини.

Парасолька дитяча (в асортименті)
Код 93336
296 грн