0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Вибір дитячої ковдри: секрети комфортного сну вашого малюка

10.11.2023

Сьогодні виробники пропонують величезний вибір ковдр для дітей. Погода вже не радує нас теплом, а тому саме час попіклуватися про нову ковдрочку для вашої дитини. Яку ковдру вибрати для того чи іншого сезону? Як підібрати саме ті моделі, що зігріватимуть вашу дитину взимку та гарантуватимуть комфортний сон улітку? Давайте розберемося з цими питаннями по порядку.

Дитячі ковдри

Дитячі ковдри для різних сезонів

Зима

Головне завдання зимової ковдри – добре зігрівати дитину. Але при цьому повітря має легко циркулювати через ковдру, аби шкіра малюка могла дихати.

Обираючи ковдру для зими, слід звертати увагу на те, щоб вона була:

1.Міцною та щільною. Але при цьому необхідно зважати на вагу виробу. Ковдра має бути не занадто важкою для дитини, аби вона не відчувала тяжкості та скутості.

2.З якісним чохлом та наповнювачем. Мова іде про те, що обрані матеріали повинні бути безпечними для дитячого здоров’я, не викликати алергії.

3.З наповнювачем, у якому не розвиватимуться бактерії чи мікроорганізми.

Літо

Ковдра на літо

Літні моделі ковдр набагато легші та тонші, аніж зимові. Такі варіанти мають забезпечувати дитині комфортний сон навіть у найспекотніші дні. Для літніх моделей характерні такі особливості:

1.Невелика вага. Літня ковдра – максимально практична та легка.

2.Зносостійкість. Деякі літні ковдри не мають наповнювача. Тоді сама тканина ковдри має бути з міцним переплетінням волокон. У такому разі виріб протягом тривалого часу зберігатиме свою цілісність.

3.Простий догляд. Рекомендується обирати літні ковдри з таких матеріалів, за якими легко доглядати.

4.Гіпоалергенність. Деякі види текстилю можуть викликати подразнення. Для дитини дуже важливо обрати саме таку літню ковдрочку, яка не стане причиною появи алергічних реакцій.

Чи може літня і зимова ковдра мати один і той самий наповнювач? Так, може. Але різниця буде в кількості цього самого наповнювача. Приміром, холофайбер може слугувати наповнювачем і в літньому варіанті ковдри, і в зимовому. Різниця буде в тому, що зимова модель матиме вдвічі більше наповнювача, а це означає, що і вага її буде теж більшою.

Щільність ковдри

Як і інші характеристики, щільність дитячих літніх та зимових ковдр відрізняється. Маркування на етикетці допоможе вам зрозуміти, яку щільність має та чи інша модель. Для зимового варіанту оптимальним є показник 300-400 г/м 2.

У літню пору року знадобиться більш легка ковдра. Її щільність становитиме біля 200 г/м2.

Інколи виробники можуть запропонувати ще і всесезонну ковдру. Такий варіант є універсальним, але одночасно з тим і менш розтиражованим.

Наповнювачі для ковдр

Сьогодні є великий вибір наповнювачів для дитячих ковдр. Який наповнювач ковдри вибрати? Серед найпопулярніших можна виділити:

1. Бамбук. Цей матеріал є інноваційним. Він має високі експлуатаційні показники. Волокна бамбука, що є в основі матеріалу, мають антибактеріальний ефект. Такий наповнювач ніколи не викличе алергії у дитини (навіть, якщо у неї дуже ніжна шкіра). Бамбукові волокна добре пропускають повітря. Завдяки цьому шкіра дитини буде дихати і під час сну.

Наповнювач для ковдри бамбук

2. Бавовна. Це натуральне та дуже якісне волокно. Воно добре пропускає повітря, не є алергеном та легко очищається від забруднень. Також із переваг бавовни як наповнювача можна відмітити те, що за нею дуже легко доглядати та вона має невелику вагу.

3. Пух. У його основі – натуральні пера та пух водоплавних птахів. Такий наповнювач чудово зігріває та прекрасно підходить для зими. На дотик пухова ковдрочка дуже м’яка, майже невагома. Цей наповнювач добре пропускає повітря. Недоліком пуху можна назвати те, що він є сприятливим середовищем для розмноження пилових кліщів, мікробів. Тому, обираючи ковдру з пухом, будьте готовими до того, що вам доведеться частенько її чистити.

Наповнювач для ковдри бавовна и пух

4. Вовна. Теж популярний наповнювач для зимових ковдр. Він не накопичує в собі статичної електрики та не викликає алергії. Шерстяна ковдра чудово зігріває, має високі показники гігроскопічності і разом із тим добре пропускає повітря.

Наполнитель для одеяла байка и холофайбер

5. Байка. Її можна віднести до категорії натуральних наповнювачів (різновид бавовни). Байка дуже приємна на дотик, добре пропускає повітря та не викликає алергії.

6. Фланель. Цей наповнювач дуже приємний до шкіри. Він ідеально підходить для легких дитячих ковдр.

7. Льон. Добре вбирає вологу, ідеальне рішення для жарких днів.

8. Холофайбер та синтепон. Холофайбер - це синтетичний матеріал, що за своєю структурою схожий на синтепон, який не збирає статичну електрику та не накопичує пил. Це хоч і синтетичні матеріали, але вони не викликають алергії. Ковдру з синтепоновим наповнювачем можна сміливо прати у пральній машинці. Вага холофайберу і синтепону – невелика.

9. Силіконізоване волокно Soft Fiber. Цей матеріал забезпечує хорошу циркуляцію повітря, вирізняється високою еластичністю та не накопичує в собі статичну електрику та запахи або вологу.

10. Ecotton soft. Це екологічно чистий наповнювач, в основі якого – бавовняні нитки. Такий матеріал чудово підходить для виготовлення ковдр для новонароджених. Ecotton soft добре зберігає тепло. Ковдру можна прати, але треба бути готовим до того, що натуральні волокна довше висихатимуть.

11. Фліс. Це синтетичний матеріал, що має гіпоалергенні властивості. Матеріал добре підходить для ніжної шкіри дитини. Така ковдра буде легкою та чудово зберігатиме тепло.

12. Шовк. Це наповнювач, який не викликає жодних алергічних реакцій, тому він підходить для алергіків. Волокно натурального шовку дуже приємне на дотик. Воно чудово утримує тепло. А в теплу пору року ковдра з шовковим наповнювачем створює охолоджувальний ефект. Тому її можна використовувати цілий рік. Такий тип наповнювача на накопичує статичну електрику, добре пропускає повітря та не є місцем розмноження пилових кліщів. Також волокна шовку відрізняються антибактеріальними властивостями.

Наполнитель для одеяла шелк

Розміри дитячих ковдр

Існують стандартні розміри дитячих ковдр. Для найменшеньких виробники пропонують ковдру розміром 80 см на 120 см. Такий варіант ідеально підійде до ліжечка дитини 60 см на 120 см.

Старшим дітям можна купити ковдру 100 см на 140 см. Такий варіант чудово підходить для діток до 5 років. Пізніше дитині можна придбати полуторну ковдрочку. Не варто купувати малюку велику ковдру – її може бути непросто вкласти у велике ліжко та вона може бути незручною для малюка, заважати йому.

Чохол для ковдри

Чохол для ковдри

Підбираючи ковдру для дитини, потрібно звертати увагу не лише на наповнювач, але і на чохол. Для його пошиву може використовуватися і штучна тканина, і натуральна. Та який би матеріал не було обрано, важливо, аби він був:

  • зносостійким;
  • м’яким;
  • гіпоалергенним.

Серед штучних тканини для пошиву чохлів може використовуватися мікрофібра, поліестер. За тривалістю експлуатації такі матеріали майже не поступаються натуральним тканинам. Аби ковдра з чохлом зі штучної тканини була приємною на дотик, потрібно використовувати підковдру.

Серед натуральних матеріалів, які обирають для пошиву чохлів, використовують бавовну, сатин, льон, шовк тощо.

Чохли на дитячих ковдрах бувають:

  • прострочені разом із наповнювачем;
  • знімні (тоді їх можна випрати окремо).

Ковдра дитяча Lux Baby (482 071)
Код 46268
694 грн
Ковдра полуторна Lux Baby (482072)
Код 46269
1 059 грн
Ковдра двоспальна Lux Baby (482073)
Код 46270
1 913 грн

Стьобана чи касетна ковдра: яка краща?

Стьобана чи касетна ковдра: яка краща?

Стьобана ковдра – проста, недорога, практична у використанні. Такий варіант ковдри – це чохол, який складається із двох елементів тканини та наповнювача. Його рівномірно розподіляють по всій поверхні та прострочують разом із чохлом. Завдяки цьому наповнювач весь час тримається на місці під час використання ковдри.

В касетній ковдрі в кожної касети (простроченому сегменті) – однакова кількість наповнювача, що розподілений максимально рівномірно. Кожну касету прошивають міцною на розрив ниткою. В цьому – запорука тривалого строку служби ковдри. При цьому наповнювач постійно буде рівномірно розподілений. Сьогодні виробник пропонують два види касетних ковдр:

1. З перегородками. В такому випадку між двома шарами чохла є додатково перегородки. Але через них вага виробу збільшується. Але в такій ковдрі «холодних зон» немає взагалі.

2. Без перегородок. Вага цих ковдр менша, аніж попередньої моделі. Також перевагою касетної ковдри без перегородок є те, що вона здається більш пухнастою; має тривалий термін експлуатації.

Вартість касетної ковдри зазвичай вища, аніж стьобаної. Але перевага її буде в тому, що наповнювач під час всього періоду експлуатації залишатиметься рівномірно розподіленим по всій площі ковдри.

Обтяжена ковдра: особливості

Обтяжена ковдра: особливості

Обтяжена ковдра має більшу вагу, аніж звичайна. В цьому її основна особливість. Така ковдра більше тисне на людину. Вважається, що це дозволяє швидше розслабитися, а також подолати тривогу та стимулювати роботу сенсорних рецепторів. Сон під обтяженою ковдрою допоможе нормалізувати роботу нервової системи, забезпечить глибокий сон.

Користь від використання обтяженої ковдри доведена лікарями. Вони вказують на те, що більший тиск ковдри на тіло людини дозволяє досягти заспокійливого та релаксуючого ефектів. Якщо вкрити дитину такою ковдрою, її мозок почне виробляти гормони мелатонін та серотонін.

Обтяжена ковдра чудово підходить для новонароджених, немовлят, а також діток до 4-х років. Якщо у дитини діагностовано апное чи астма, тоді ліпше відмовитися від використання обтяженої ковдри. Теж саме стосується і людей з патологіями кровообігу.

Загальні вимоги під час вибору дитячої ковдри

Як вибрати ковдру? Знаючи про особливості та види дитячих ковдр і наповнювачів, підіб’ємо короткий підсумок, склавши для вас чек-лист, на що варто звертати увагу під час вибору ковдри для дитини для будь-якого сезону. Отож, підбираючи новеньку ковдру, зважайте на:

1.Пору року. Виробники пропонують дитячі ковдри окремо для зими та для літа. Вони відрізняються особливостями та кількістю наповнювача, вагою, щільністю. Ковдра має завжди відповідати сезону.

2.Розмір. Він має залежати від віку дитини. Дуже маленька ковдра – не зігріє. А занадто велика буде важкою та заважатиме під час сну.

3.Вага. Занадто важка ковдра – не варіант для дитини.

4.Гіпоалергенність. Важливо, щоб усі матеріали, які використовуються під час виготовлення ковдри, - і тканина для чохла, і наповнювач, – не викликали алергії.

5.Тактильні відчуття. Дитяча ковдра обов’язково має бути м’якою та приємною на дотик.

6.Повітряобмін. Важливо, аби дитяча ковдра добре пропускала повітря. Тоді дитина не спарюватиметься в теплу пору року та їй буде тепло взимку.

7.Особливості догляду. Ліпше обрати модель, яку можна прати. Також важливо, аби після прання наповнювач залишався на місці.

Сподіваємося, наша стаття була корисною для вас та допоможе вам обрати саме такі варіанти дитячих ковдр, які добре зігріватимуть і влітку, і взимку. А зробити це можна в нашому інтернет-магазині дитячих товарів Lolo.