0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Іграшкова зброя: як вибрати дитині?

27.12.2023

Багатьох дітей цікавлять іграшкові моделі зброї. Це стосується переважно хлопчиків, але є і чимало дівчаток, які теж не проти погратися з такими іграшками. Де можна купити дитячу зброю? Це легко зробити в нашому магазині дитячих товарів Lolo. В асортименті у нас є мечі, арбалети, луки, іграшкова пневматична зброя, музична, з м’якими патронами, набори з раціями та ще багато чого іншого. Така дитяча зброя стріляє іграшковими боєприпасами, водою тому є повністю безпечною для дитини. Сучасні моделі можуть відтворювати звук зброї, мерехтіти різними кольорами тощо. Тож яку дитячу зброю обрати, аби вона зацікавила маленького воїна або майбутнього захисника? Читайте про це в новому матеріалі.

Види дитячої іграшкової зброї

«Вогнепальна» іграшкова зброя

До цієї категорії можна зарахувати іграшкову зброю у вигляді пістолетів, рушниць, гвинтівок, автоматів. Такі іграшки порадують своїх нових власників:

  • дизайном: він може бути як реалістичним, так і оригінальним, незвичайним: сучасні іграшкові бластери, здається, потрапили до нас із фільмів про космічні пригоди!;
  • додатковими звуковими та світловими ефектами;
  • наявністю прицілу;
  • якісним виконанням.

Деякі іграшкові моделі працюють від батарейок (якщо передбачені світлові ефекти, то обов’язково).

ВогнепальнаВогнепальна

Світловий бластер-рушниця, Simba
Код 27181
949 грн
Автомат на батарейках
Код 87180
214 грн

«Холодна» іграшкова зброя

До цієї категорії належать іграшкові дитячі мечі, шаблі, сокири, булави, рапіри, ножі. Перевтілюючись у відважного воїна ніндзя, дитина неодмінно використовуватиме такі іграшки.

Дитяча «холодна» зброя не має гострих кутів, об які дитина могла б випадково поранитися. Такі іграшки виготовляють зазвичай із пластику. Деякі елементи можуть бути із гуми чи металу.

Цікавими є моделі зі світловими ефектами, наприклад, світлові мечі, що, здається, належать справжнім джедаям із «Зоряних воєн».

ХолоднаХолодна

Меч м’який, Simba (в асортименті)
Код 27016
209 грн
Дитячий ігровий меч
Код 60065
60 грн
Меч на батарейках (в асортименті)
Код 101909
299 грн
Набір Лицаря
Код 103316
272 грн

«Метальна» зброя

В цій категорії у нас луки та арбалети. За зовнішнім виглядом вони схожі на справжні. Відрізняються від них розмірами (набагато менші) та силою натягу стріли (вона слабша).

Більшість моделей створені таким чином, що призначені для праворуких людей. Хоча також можна відшукати і універсальні моделі. Часто в комплекті з луком є і додаткові аксесуари, наприклад, мішені, стріли, напальчники.

МетальнаМетальна

Арбалет з прицілом, Limo Toy
Код 58276
798 грн
Лук зі стрілами
Код 114492
251 грн

«Помпова» дитяча зброя

«Помпова» зброя імітує процес справжньої стрільби. Під час пострілу спеціальний насос чи помпа нагнітають тиск. Такі іграшки бажано купувати дітям не молодше 5-6 років.

Автомати, пістолети, гвинтівки з помповою системою відрізняються яскравим та реалістичним оформленням. Завдяки механізму у прикладі пристрій видає голосний хлопок під час вистрілу. Аби він був максимально точним, у деяких моделей є оптичний приціл.

Боєприпас може виготовлятися з пластику (наприклад, пластикові кульки) або бути м’яким (тоді використовується спінена гума, поролон). Разом зі зброєю може бути додатковий запас боєприпасів (в деяких моделей передбачено можливість докупити кулі). Іграшкову помпову зброю можна перезаряджати багато разів. Вона також може мати додаткові світлові ефекти.

Помпова зброяПомпова зброя

Акція
Автомат з слаймами Slime Rifle
Код 99093
529 грн
418 грн

Водяна іграшкова зброя

Іграшкова водяна зброя – це яскрава та барвиста дитяча забавка, що «стріляє» водою та може мати багато додаткових функцій. Такі іграшки – яскраві, різнокольорові; дуже подобаються дітям. Гра з водним пістолетом у спекотний літній день – це чудовий спосіб освіжитися та підняти собі настрій. Таку іграшку можна взяти з собою в аквапарк, на річку чи на море. З нею можна гратися і просто у дворі.

Різні моделі водних пістолетів можуть «похвалитися» додатковим функціоналом:

  • світловими ефектами;
  • функцією насоса;
  • можливістю пускати мильні бульбашки;
  • звуковими ефектами тощо.

Водяна зброя різниться ємністю водного резервуару. А в деяких моделях є можливість додавати спеціальний резервуар, що в потрібний момент поповнить запас води.

Зовнішній вигляд водяної зброї може бути найрізноманітнішим: від пістолету чи автомата до космічного бластера. Найчастіше для виготовлення таких іграшок використовують міцний сучасний пластик.

Водяна іграшкова зброяВодяна іграшкова зброя

Як вибрати дитячу зброю відповідно до віку дитини?

Зазвичай виробники іграшок завжди вказують, на дітей якого віку розрахований їхній товар. Від цієї характеристики залежить складність та особливості іграшки.

1. Для діток 3-х років можна обрати зброю зі звуковими чи світловими ефектами. Також підійде дерев’яна або гумова «холодна» зброя.

2. Для 5-річних хлопчиків та дівчаток можна купити іграшкову зброю, що стріляє пістонами.

3. У 6-7 років діти будуть у захваті від зброї, яка має реалістичний дизайн та може стріляти «пульками».

4. Підліткам можна запропонувати максимально реалістичні моделі іграшкової зброї зі снайперським прицілом.

Для дітейДля дітей

Набір зброї Некст Ніндзя, Simba Toys
Код 64766
899 грн
Набір зброї Поліція (в асортименті)
Код 101021
525 грн

Та є такий тип дитячої зброї, що буде цікавим дітям різного віку. Мова іде про водяні пістолети.

Водяні пістолетиВодяні пістолети

Водний пістолет (в асортименті)
Код 98736
128 грн
Водний пістолет (в асортименті)
Код 108535
145 грн
Водний пістолет (в асортименті)
Код 108539
145 грн

З яких матеріалів виготовляють дитячу іграшкову зброю?

Краща дитяча зброя в наші дні є в продажу з різних матеріалів. Для її виготовлення найчастіше використовують:

1. Пластик. Цей матеріал – найпопулярніший. Він досить міцний, легкий. Сучасний пластик – нетоксичний. Він може приймати практично будь-яку форму. Та під час дуже активних дитячих ігор іграшка з пластику все-таки може зламатися. І в цьому недолік пластикових моделей.

2. Дерево. Воно міцне та порівняно легке. А ще цей матеріал – найбільш екологічний. Зазвичай із дерева виготовляють «холодну» іграшкову зброю.

3. Метал. Металічні іграшки – найважчі, але вони також і найміцніші. Моделі з металу відрізняються найвищою реалістичністю.

4. Гума. Її використовують рідше, аніж дерево чи пластик. Із гуми виробляють переважно «холодну» дитячу зброю.

Пластик. ДеревоМетал. Гума

Яка користь від гри з дитячою зброєю?

Чи має іграшкова зброя позитивний вплив на розвиток дитини? Так, має. Граючись із іграшковими пістолетами, арбалетами, рушницями чи бластерами, дитина розвиватиме:

1. Координацію рухів. Аби ухилятися від «куль» чи стріл, дитині потрібно буде швидко рухатися.

2. Просторове мислення. Для точної стрільби потрібно буде добре прицілитися.

3. Дрібну моторику рук. Натискання на курок, перезаряджання зброї – це те, що треба для тренування дрібної моторики.

4. Вміння спілкуватися з однокласниками. Часто гра з іграшковою зброєю передбачає, що дитина буде в компанії з друзями. Так вона швидше пройде етап соціалізації та навчиться грати в команді.

5. Фантазію. Різна зброя допоможе дитині перевтілюватися у різних героїв: меч, що світиться, - в фантастичних джедаїв, арбалет чи лук – в індіанця, пістолет – у поліцейського, бластер – у космічного рейнджера. Варіантів сюжетів гри з іграшковою зброєю може бути безліч.

КористьКористь

Інструктаж перед грою

Незважаючи на те, що виробники іграшок піклуються про безпеку іграшок, перед тим, як давати дітям в руки іграшкову зброю, батькам слід провести з ними інструктаж та пояснити особливості гри з нею.

Дітям слід пам’ятати, що зброю, яка стріляє «пульками», не можна наводити ні на тварин, ні на людей. Особливо варто наголосити, що ні в якому разі не можна стріляти в обличчя.

Якщо ви обрали для своєї дитини «помпову» зброю, то краще спочатку поспостерігати за грою дитини. Рекомендуємо прищеплювати дітям сюжети гри, де вони не «бандити», а захисники.

ІнструктажІнструктаж

Перегляньте каталог товарів нашого магазині Lolo. Тут ви неодмінно зможете знайти саме ту дитячу іграшкову зброю, яка точно сподобається вашим діткам та подарує їм чимало захоплюючих та веселих хвилин!