0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Яку дитячу машинку краще обрати?

15.01.2024

Дитячі машинки – це іграшки, які неодмінно є в арсеналі кожної дитини: і хлопчика, і дівчинки. Сьогодні увазі батьків та їхніх дітей представлені різні моделі дитячих машинок. Чим вони відрізняються? Як обрати машинку дитині? Давайте сьогодні разом із цим розберемося.

З яких матеріалів виготовляють дитячі машинки?

Нині батьки можуть обрати машинки дитячі з таких матеріалів:

1. Пластик. Пластикові моделі – найпопулярніші. Вони легкі, яскраві, добре привертають увагу дітей. Юні водії часто обирають саме такі машинки, оскільки вони підходять для гри як в приміщенні, так і на вулиці, наприклад, у пісочниці (якщо дозволяє конструкція коліс і кузова). З пластику можна обрати як звичайні легкові іграшкові авто, так і, наприклад, оригінальні моделі спецтехніки з широким функціоналом. Батьки можуть купити пластикову модель для дітей практично будь-якого віку, зокрема легкі пластмасові машинки з великими деталями, – це ідеальний варіант для дитини від одного року.

2. Метал. Металічні машинки – важчі за пластмасові. Зазвичай їхня конструкція передбачає наявність великої кількості деталей. Такі моделі краще купувати для дітей від трьох років. Головна перевага моделей із металу в тому, що вони дуже надійні – якщо машинка випаде з рук дитини і, наприклад, вдариться об асфальт, вона не розіб’ється.

3. Дерево. Дерев’яні машинки зазвичай виготовляються у вигляді конструктора або пірамідки. Така іграшка виглядає дуже просто. Дерево – це повністю екологічний матеріал. За правильної обробки він повністю безпечний для дитини.

4. Гума. Гумові іграшки найчастіше використовують під час купання. Зазвичай машинки з такого матеріалу призначені для найменшеньких. Усередині гумової іграшки може бути пищалка, яка викликає інтерес у дітей.

Пластик металлДерево резина

Іграшка Танк, Orion (в асортименті)
Код 28992
190 грн
Машина металева Chevrolet Camaro SS RS Police, Maisto
Код 37740
699 грн
Акція
Дерев'яний набір Пожежні, Cubika
Код 98815
325 грн
244 грн

Типи машинок за функціоналом

Які машинки в дитячому світі цінуються найбільше? Кожна дитина може обрати улюблений для себе варіант. Так, бувають їх такі різновиди:

1. Класичні. Це звичайний іграшковий автомобіль. Аби він їхав, дитині потрібно ручкою катати її. Також частенько дітки люблять тягнути такі машинки за собою на мотузочці. Підходять для ігор у приміщенні та на вулиці.

2. На батарейках. Вони можуть їздити самі. Також часто авто на батарейках додатково мають звукові або світлові ефекти: в них можуть світитися фари, «ревти мотор». Якщо дитина обирає поліцейську чи пожежну машину на батарейках, у неї може, наприклад, вмикатися сирена та мигалки тощо. Такі іграшки часто дуже яскраві та ефектні, нерідко вони потрапляють у рейтинг кращих дитячих машинок.

КлассическиеНа батарейках

3. На радіоуправлінні. Аби машинка поїхала по заданій траєкторії, нею потрібно управляти з допомогою пульта дистанційного управління. Так, вона може розвивати досить високу швидкість, добре маневрувати та обминати перешкоди. Батьки та діти з великим задоволенням можуть влаштовувати гонки з машинками на радіоуправлінні (вони також потребують джерела живлення – зазвичай це батарейки або невеликий акумулятор). Такі іграшки будуть цікавими дітям від 5 років. Деякі моделі можуть викликати інтерес і у дорослих.

4. Для гри в пісочниці. Такі іграшки відрізняються більшим розміром. Це може бути не лише іграшковий легковий транспорт, а і вантажівки, спецтехніка. У самоскидах зазвичай є можливість швидко вивантажити пісок із кузова, перекинувши його.

На радиоуправленииДля игры в песочнице

Сміттєвоз Middle truck, Wader
Код 29256
425 грн
Трактор з причіпом, ТехноК
Код 32861
281 грн

5. Інерційні. Ці іграшкові автомобілі рухаються завдяки інерційному механізму. Його можна запустити ключем, шнурочком або, прокручуючи колеса машинки у зворотному напрямку (в такому випадку потрібно, наприклад, прокотити машинку по підлозі заднім ходом).

6. Машинки-перевертиши. Їхня «родзинка» полягає в особливих колесах, завдяки яким іграшкова машинка може перевертатися, аби обминати перешкоди на своєму шляху, та продовжувати свій рух далі. Управління такими машинками буває різне.

7. Машинки-конструктори. Їх виготовляють із різних матеріалів, найпопулярніший – пластик. Такі іграшки чудово тренують дрібну моторику рук та розвивають логічне мислення.

Машинки-перевертышиМашинки-конструкторы

8. Колекційні моделі. Їхня вартість вища, аніж інших моделей. Вони відрізняються високою деталізацією. Нерідко такі іграшки є зменшеними іграшковими копіями справжніх авто. Колекційні автомобілі часто привертають увагу і дітлахів, і їхніх батьків.

9. Треки. Це цілі набори, до складу яких входять не лише іграшкові авто, що рухаються завдяки електромотору, а і автомобільні дороги. Вони можуть бути багаторівневі, з поворотами тощо.

Коллекционные Треки

Машинки-іграшки з точки зору дитячої психології та педагогіки

Дітки різного віку з величезним задоволенням граються із іграшковими автомобілями. Така гра є досить корисною для розвитку дитини. Коли малюки вперше знайомляться з такою іграшкою, вони помічають, що вона схожа на транспорт батьків. Іграшкові машинки дозволяють розвинути:

1. Дрібну моторику рук. Коли дитина тримає в ручках іграшку, розвивається її моторика, тактильні відчуття.

2. Зорово-моторну координацію. Щоб катати машинку по дорозі, «проїжджати» через придумані тунелі, юному водію знадобиться добре координувати свої рухи.

3. Комунікативні здібності. З машинками дітки охоче граються не лише самостійно, а і в компанії з друзями або батьками. Ігри в компанії розвивають вміння спілкуватися та допомагають у соціалізації дитини.

4. Уяву. Граючись із машинками, діти уявляють себе на місці водія: їдуть у крамницю за продуктами, на роботу, виїжджають за місто, влаштовують гонки тощо. А також діти розігрують під час гри і щоденні сценарії, наприклад, обслуговування авто та станції техобслуговування, виїзд на автомийку, заміна колеса.

5. Потяг до досліджень. Іграшкові машинки стимулюють цікавість дитини. Такі забавки дозволять їй експериментувати з трамплінами, швидкістю пересування, дорожнім покриттям тощо.

Моторика координацияВоображение исследования

Яскраві, оригінальні або дуже реалістичні іграшкові машинки – це справжній рай для юного водія. Такі іграшки будуть до вподоби і хлопчикам, і дівчаткам. Великий вибір машинок на будь-який смак ви знайдете в нашому інтернет-магазині товарів для дітей Lolo.