0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Іграшки на радіокеруванні: яку купити дитині?

17.01.2024

Іграшки на радіокеруванні – це мрія багатьох дітей і навіть декого з дорослих. Ще б пак! Запускати радіокерований вертоліт або влаштовувати гонки на автомобілях, якими можна керувати з пульта дистанційного управління, - це так цікаво! Як вибрати іграшку на радіоуправлінні, аби вона відповідала вікові дитини, була зрозумілою їй у керуванні та прослужила довго? Давайте сьогодні поговоримо саме про це!

Моделі іграшок на радіоуправлінні: які вони бувають

Керувати іграшкою за допомогою пульта – це цікаво. Сьогодні виробники дитячих іграшок пропонують величезний вибір моделей на радіокеруванні.

Транспорт і техніка

Ця категорія іграшок на радіокеруванні – чи не найбільша. Нині іграшковий транспорт може бути:

1. Наземний:

Легковые автомобилиВійськовий транспорт

  • Легкові автомобілі, зокрема і гоночні машинки, які всі так люблять, і моделі з улюблених мультфільмів, наприклад, «Тачок».
  • Військовий транспорт – танки, бронетранспортери.
  • Авто, що вміють перевертатися. Завдяки особливій конструкції коліс такі машинки можуть перевертатися в повітрі, перекидуватися, але при цьому завжди залишатися на колесах. Зазвичай трюки машинки супроводжуються світловими та звуковими ефектами, які так подобаються дітям.
  • Антигравітаційні машинки. Їхня особливість у тому, що вони можуть їхати не лише по рівній горизонтальній, а і по вертикальній поверхні.
  • Спеціальна техніка – пожежні та поліцейські авто, карета швидкої допомоги, крани тощо.

2. Водний. Такі моделі іграшок на радіокеруванні теж представлені у широкому асортименті: є яхти, баржі, пароплави, катери, лайнери. З ними можна гратися не лише у ванній, а і, наприклад, у басейні чи на озері.

3. Повітряний. Сучасні гвинтокрили, літаки, квадрокоптери, аероплани часто очолюють рейтинг іграшок на радіокеруванні. Обираючи для дитини саме таку іграшку, варто брати до уваги, що гра з нею часто буває небезпечною у закритому приміщенні: недосвідчений «пілот» може пошкодити люстру або меблі. Тому рекомендується гратися з такими іграшками на відкритому просторі. Використовуючи сучасний квадрокоптер на радіоуправлінні, можна навіть робити фото місцевості з висоти пташиного польоту.

ПовітрянийПовітряний

Роботи, трансформери

До цієї категорії належить велика кількість роботизованих фігурок, що схожі на людину, тваринок, а також іграшки, які вміють трансформуватися (наприклад, автомобіль на радіоуправлінні можна трансформувати у робота-людину чи робота-тварину).

Сьогодні є багато дитячих мультфільмів та коміксів, у яких фігурують роботи. Отримати головного персонажа улюбленого мультфільма, яким можна керувати з пульта, - це часто справжня мрія багатьох хлопчиків. Зазвичай роботизовані персонажі можуть ходити, брати в руки предмети, повертати голову, а інколи танцювати чи виконувати якісь фізичні вправи. Іграшки доповнюються світловими та звуковими ефектами.

Работитрансформери

Тварини, комахи

Радіокеровані моделі іграшок у вигляді тварин, жучків, павучків, динозаврів та інших живих істот теж дуже цікаві дітям різного віку. Вони виглядають дуже реалістично, а інколи – і фантастично та виконують різні функції: рухаються, собачки – гавкають, виконують різні команди, динозаври – відкривають пащу, змії – повзають, висовують язика тощо.

Гратися з іграшками, які можуть рухатися і самі відтворювати різні звуки, діткам буде набагато цікавіше, аніж якщо їм доведеться самим імітувати бажані звуки або рухи. Гра з такою іграшкою може стати відмінним тренуванням перед придбанням дитині справжнього домашнього улюбленця.

Твариникомахи

Особливості вибору

Вибір іграшок на пульті управління – справа не з простих, адже існує багато критеріїв, за якими вони різняться, і на які потрібно звертати увагу. Так, рекомендуємо брати до уваги такі критерії:

1. Вік дитини.

2. Радіус дії пульта та тип управління.

3. Швидкість пересування.

4. Живлення.

5. Матеріал.

6. Додатковий функціонал.

Вік

Якщо ви не знаєте, як вибрати радіокеровану іграшку, зверніть увагу насамперед на вік дитини. Від нього залежатимуть особливості іграшки, її складність.

1. Дітям до трьох років не варто вибирати іграшки на радіокеруванні. В такому віці дитина ще не зможе самостійно розібратися з іграшкою і може просто її зламати, натиснувши не на ту кнопку та спрямувавши її, наприклад, у стіну чи на дорогу, де їздять справжні авто. Також дитина, яка через свій вік ще не здатна опанувати управління іграшкою, може випадково травмуватися.

2. Для дітей 5 років можна купити найпростішу в управлінні іграшку. Чим менше кнопок буде на пульті управління, тим краще. Для діток такого віку рекомендуємо обирати моделі іграшок на радіоуправлінні зі світловими та звуковими ефектами.

3. Для дітей від 5 до 10 років можна обирати більш складні радіокеровані іграшки, що можуть виконувати кілька функцій, прискорюватися, переміщатися не лише по рівній горизонтальній поверхні, а і по вертикальній тощо.

4. Діти старше 10 років чудово розбираються в багатьох технічних нюансах іграшок на радіокеруванні, тому їм можна запропонувати практично будь-які моделі іграшок, зокрема і ті, якими можна керувати не лише з допомогою пульта д/у, а і через планшет або смартфон.

Для дітейДля дітей

Радіус дії

Радіус дії пульта та тип управління

Дистанційно керувати іграшками можна в різний спосіб:

1. Радіоуправління. Тут використовуються сигнали на радіочастотах (найчастіше обирається FM-діапазон). Радіус дії пульта управління може сягати 100 м і навіть більше. Деякі виробники дозволяють використовувати одну частоту для кількох іграшок.

2. Інфрачервоне управління. В його основі – інфрачервоне випромінювання. Такий тип керування не залежить від радіоперешкод, але може гірше працювати під прямими сонячними променями (таким чином, гратися доведеться вдома, а не на вулиці у сонячну погоду). Недолік ІЧ-управління полягає в тому, що пульт д/у має невеликий радіус дії (приблизно 10-15 м).

3. Андроїд/IOS. Для управління такими іграшками використовується не окремий пульт, а смартфон або планшет зі спеціально встановленим додатком. Радіус дії звичайних іграшок може сягати 50 м, а найбільш високотехнічних – до 100 м і навіть 300 м!

Швидкість пересування

Швидкість пересування іграшки залежить від того, для якого віку вона призначена та де грається дитина. Для найменших дітей, які граються радіокерованими іграшками у приміщенні, швидкість руху іграшки не має перевищувати 10 км за год. Це ідеальний варіант для новачків, які тільки знайомляться з радіокерованими моделями.

Гравцям із досвідом, які люблять влаштовувати гонки на автомобілях або повітряні змагання, можна обрати іграшки, що здатні розвивати швидкість до 20 км на год. Підліткам, які вже знайомі з особливостями радіокерування та мають швидку реакцію, запропонуйте варіант зі швидкісним режимом роботи понад 20 км на год.

Живлення

Більшість дитячих радіокерованих моделей мають електродвигун (це стосується різних видів іграшкового транспорту: наземного, повітряного, водного). Такий тип двигуна працює порівняно тихо, не має вихлопних газів. Це дозволяє безпечно використовувати іграшки не лише на вулиці, а і у приміщенні. Електромотори мають також і інші радіокеровані моделі: тварини, роботи. Елементом живлення у них може бути:

1. Акумулятор: вбудований або такий, що знімається (акумулятор можна заряджати).

2. Звичайні батарейки. Зазвичай їх немає в комплекті з іграшкою і тому їх потрібно купувати окремо.

Матеріал

Те, як довго ваша дитина гратиметься із новою іграшкою, залежить часто, зокрема і від міцності її корпусу. Для його виготовлення може використовуватися:

1. Пластик. Це дуже легкий матеріал, його ціна – доступна. Але міцність пластику поступається іншим матеріалам. Якщо машинка з пластиковим корпусом вдариться об бордюр на великій швидкості, вірогідність того, що він трісне, - дуже висока.

2. Поєднання металу та пластику. Корпус із таких матеріалів буде набагато міцнішим, аніж звичайний пластиковий. Найчастіше із металу виготовляють внутрішній каркас, а з пластику – зовнішні елементи. При падінні або сильному ударі такої іграшки пошкодитися може лише її зовнішня оболонка. Також бувають у продажу пластикові іграшки, у яких окремі елементи зроблені із металу, інші – пластикові.

3. Спінений поліуретан. Його використовують для виготовлення іграшок, які пружинять під час падіння. Велика перевага такого матеріалу в тому, що при його механічному пошкодженні він не розпадається на багато дрібних деталей, об які дитина могла б поранитися, як наприклад, пластик.

Пластикметал

Додатковий функціонал

Є види іграшок на радіокеруванні, які можуть виконувати не лише свою базову функцію (наприклад, машинка – їздити, робот – ходити), а ще і мати додатковий функціонал:

1. Захист від бруду та вологи. Це дозволяє гратися з радіокерованими іграшками навіть у похмуру погоду без остраху того, що волога може зіпсувати внутрішнє начиння механізму.

2. Камера. Модель з камерою – це можливість побачити світ навколо себе «очима» іграшки.

3. Звукові та світлові ефекти. Автомобіль, який може поблимати фарами, увімкнути сирену, динозавр, що реве, собачка, яка гавкає, танк, що імітує звук гармати, - такі іграшки викликатимуть набагато більшу зацікавленість у дітей.

Яка користь від іграшок на радіоуправлінні для дітей?

Радіокерована модель – це просто іграшка, гра з якою займе дитину на певний час? Зовсім ні. Такі іграшки приносять чималу користь для дітей:

1. Знайомлять юних дослідників із світом техніки та її можливостями, дають перше розуміння того, який принцип роботи механізму.

2. Відкривають для дитини нові ігрові можливості завдяки введенню сучасного технічного елементу у світ дитячої гри.

3. Дозволяють гратися як наодинці, так і в компанії із друзями (до речі, вік учасників гри може бути різний).

4. Розвивають координацію рухів, логічне мислення, вміння орієнтуватися у просторі (такі навички дитина отримує в процесі управління об’єктом, який рухається).

5. Стимулюють розвиток самостійності та вміння швидко ухвалювати рішення, дають можливість отримати повний захват від розуміння того, що іграшка рухається саме в тому напрямку, який дитина визначає сама.

6. Тренують моторику. В процесі швидкого натискання кнопок та перемикачів на пульті дистанційного управління дитина тренуватиме свою дрібну моторику рук.

7. Підштовхують до активного проведення вільного часу на свіжому повітрі.

8. Тренують лідерські та комунікативні навички. Особливо яскраво це спостерігається під час організації різних змагань із використанням радіокерованих моделей.

користькористь

Де знайти якісну іграшку на радіокеруванні?

Де купити радіокеровані іграшки зі швидкою доставкою в різні міста України? Це можна зробити в нашому інтернет-магазині дитячих товарів Lolo. Переглянувши каталог, ви легко оберете та замовите якісну радіокеровану іграшку: легковий автомобіль, катер, вертоліт, робота, павучка, квадрокоптер, військові машини та ще багато чого іншого, що точно сподобається вашим діткам, ви ж неодмінно будете задоволені якістю іграшки та її ціною. А про те, на що слід звертати увагу, обираючи радіокеровані моделі, ви тепер, сподіваємося, знаєте.