0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як обрати сповивальний столик для новонародженого?

27.04.2024

Готуватися до народження дитини батьки починають ще задовго до того, як їхній малюк з’явиться на світ. Один із невід’ємних елементів підготовки – облаштування дитячої кімнати новонародженого. Обираючи для неї меблі, молоді батьки мають купити сповивальний столик. Він суттєво полегшить мамі процес догляду за малюком. Але щоб знати, як вибрати сповивальний столик, потрібно бути обізнаним у їхніх різновидах та розуміти, на які моменти слід зважати при покупці. Саме про це сьогодні розкажемо у своїй статті.

Навіщо потрібен сповивальний столик?

Сповивальний столик або як його ще називають – пеленатор – призначений для догляду за новонародженим. На його поверхні батькам буде зручно:

  • змінювати підгузок дитині;
  • переодягати малюка;
  • сповивати новонародженого;
  • проводити різні процедури по догляду за крихіткою.

Сучасні сповивальні столики можуть додатково мати висувні ящички та полиці, на яких зручно зберігати речі малюка. Такий елемент меблів досить зручний у використанні, оскільки на його поверхні батьки зможуть переодягати малюка, а ось під цією поверхнею – зберігати все необхідне для цього: пелюшки, присипки, креми, підгузки, одяг малюка. Таким чином, у батьків все необхідне буде під рукою, і їм не знадобиться відволікатися під час догляду за малюком.

Дитячі сповивальні столики: різновиди

Аби знати, який сповивальний столик обрати, потрібно спочатку розібратися у їхніх різновидах. Так, сьогодні батьки можуть обирати серед таких різновидів дитячих меблів:

1. Класичний сповивальний столик. Він виглядає як стіл на високих ніжках (може мати коліщатка, завдяки яким столик легко переміщати. Поверхня столика має бортики, що захищають малюка від випадково падіння. Класичні моделі сповивальних столиків можуть мати додатково полички під стільницею для зберігання дитячих речей.

2. Сповивальний комод. Такий варіант користується найбільшим попитом. Практично це модель 2 в 1, що поєднує і сповивальний столик, і комод. Коли дитина підросте, комод все одно можна буде використовувати для зберігання дитячих речей.

Класичнийкомод

3. Сповивальний комод з ванночкою. Окрім перерахованого вище, така модель має додатково ще і ванночку в комплекті. Її можна встановлювати зверху або всередині комоду. З таким елементом меблів все для купання, сповивання та зберігання деяких речей дитини буде в одному місці.

4. Настінний сповивальний столик. Такий варіант ліпше обрати, якщо у дитячій кімнаті мало місця. Це модель, яку можна за потреби розкласти, а коли він не потрібен – скласти. Настінна модель теж має бортики для захисту від випадкового випадіння.

с ванночкоюНастінний

5. Трансформер. Така модель – мультифункціональна. Вона може виконувати одразу кілька різних функцій: столик для сповивання, столик для ігор, ванночка для купання, ліжечко, манеж тощо. Перевага такого вибору в тому, що він дозволяє економити місце в кімнаті. А ось недоліком є те, що вартість меблів цього типу може бути зависокою.

6. Портативна модель. Вона складається зі сповивальної дошки, сумки та матрацика. Такий варіант можна взяти з собою в поїздку. Його вага – невелика.

ТрансформерПортативн модель

Переваги використання сповивального столика

Батьки, які вже давно використовують сповивальні столики, помітили низку його переваг:

1. Дозволяє все зручно тримати під рукою. Полички під поверхнею для сповивання вміщають все необхідне для догляду за новонародженим.

2. Гарантує безпеку дитини. Завдяки бортикам безпеки мама може бути впевнена в тому, що її малюк випадково не впаде під час переодягання, заміни підгузка тощо.

3. Економить час. Маючи вдома столик для сповивання, мамі не потрібно буде щоразу готувати поверхню для догляду за малюком. Також не потрібно буде витрачати час на пошук необхідних аксесуарів.

4. Підходить для виконання різних маніпуляцій по догляду за дитиною: переодягання, годування, заміна підгузка, гра тощо.

ПеревагиПереваги

Сповивальний столик: основні принципи вибору

Який сповивальний столик обрати? Аби зробити правильний вибір, варто звертати увагу на такі нюанси:

1. Визначтеся з модифікацією та розміром майбутніх меблів. Зробіть заміри місця, де ви плануєте поставити столик. Його розміри мають їм відповідати.

2. Безпека. Столик обов’язково повинен мати бортики безпеки. Деякі моделі також можуть мати ремені безпеки. Ці елементи захистять немовля від випадкового падіння.

3. Міцність. Столик не має ковзати по поверхні. Він повинен бути стійким та надійно стояти на ніжках. Якщо ви обираєте модель з коліщатками, то важливо, аби вони мали блокіратори. Всі елементи мають бути добре закріплені.

4. Матеріали. Всі елементи – корпус, оббивка, елементи кріплення – мають бути виготовлені з гіпоалергенних та нетоксичних матеріалів.

МіцністьМатеріали
Функціональність

5. Можливість регулювати висоту. Вона дозволяє змінити висоту сповивального столика та підібрати оптимальний варіант відповідно до зросту батьків. Якщо у столика не передбачена можливість змінювати висоту, тоді потрібно одразу підбирати модель, що підходитиме до вашого зросту.

6. Функціональність. Зазвичай практика показує, що чим більше столик має поличок та ящичків для зберігання дитячих речей, ти краще.

7. Дизайн. Сьогодні в продажу є велика кількість різних столиків для сповивання, що дозволяє батькам обрати модель, яка найбільше підійде для їхнього інтер’єру.

 

До якого віку потрібен сповивальний столик?

До якого віку мама активно використовуватиме сповивальний столик? Приблизно до 6 місяців, коли є велика потреба в сповиванні та заміні підгузка малюку. В деяких випадках моделі-трансформери можуть бути корисними для мам, поки дитині не виповниться один рік.

Сповивальний столик – корисна річ, що здатна полегшити життя молодим батькам. Просте пристосування підійде і для сповивання, і для переодягання та заміни підгузка. Деякі моделі-трансформери мають ще і ванночку в комплекті та полички для зберігання дитячих речей.