0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати ванночку для купання

03.06.2024

Купання – дуже важлива для здоров’я малюка процедура. Аби вона була максимально приємною для дитини та комфортною для мами, важливо правильно обрати першу ванночку для малюка. В якій ванночці купати новонародженого? Яка ванночка краще для новонародженого? Як її обрати? Саме про це розкажемо вам сьогодні.

Види дитячих ванночок

Перед тим, як почати обирати ванночку, в якій купатимете малюка, ознайомтеся з їхніми видами. Отже, нині батьки можуть придбати такі дитячі ванночки для немовлят:

1. Класичні моделі.

Така ванночка має традиційну форму – овальну. Вона користується попитом через доступну вартість та практичність у використанні. Обираючи класичний варіант, слід бути готовим до того, що доведеться купувати додаткові аксесуари. Класичні моделі можна використовувати від народження дитини і до трьох років. За можливості обирайте ванночки, в яких на бортиках є заглиблення для речей, які вам знадобляться, - шампуню, мила тощо. Багато сучасних моделей мають на бортиках цікаві для дитини картинки, які привертають її увагу під час гігієнічних процедур. Недоліком класичного варіанту є те, що в ньому складно купати малюків, які ще не вміють самостійно тримати голівку. Тож мамі доведеться однією рукою тримати дитину, а іншою – купати її.

2. Анатомічна ванночка.

Головна особливість такої моделі – в формі її дна. З одного боку в ньому - гірка, а з іншого - заглиблення, в якому можна сидіти. Гірка – це хороша підтримка для спинки новонародженого, оскільки вона добре повторює контур тіла малюка. У деяких моделей гірка має прорезинене покриття. Завдяки такій підтримці дитина почуває себе комфортно, бо ж його тіло не зісковзує у воду. В анатомічній ванночці голова малюка постійно знаходиться над водою. Завдяки такій формі дна мама зможе легко купати малюка самостійно. Недолік анатомічної ванночки в тому, що малюк швидко виростає з неї. А завдяки тому, що всередині є гірка, у ванночку можна налити менше води, аніж у класичну модель. Також в анатомічній моделі мамі не вдасться покласти малюка на животик.

Класичні моделіАнатомічна ванночка

3. Складна ванночка.

Головна особливість такої ванночки полягає у можливості скласти її, зменшивши розмір конструкцыъ. Це дуже зручно, оскільки у складеному вигляді дитяча ванночка займатиме мінімум місця, а у розкладеному – вона така ж, як і звичайна модель. Складну ванночку можна взяти у подорож – вона легко поміститься в багажнику авто. Більшість моделей мають ергономічну ручку для перенесення ванночки, вставки із антиковзаючою поверхнею та отвором, який можна використовувати для зливу води.

Складна ванночкаСкладна ванночка

Ванночка дитяча Crown, El Camino (deep blue)
Код 127263
1 615 грн
Ванночка дитяча T-Croco, El Camino (yellow)
Код 127275
1 167 грн
Ванночка дитяча T-Croco, El Camino (pink)
Код 127274
1 178 грн
Ванночка дитяча Sprinkle, El Camino (deep green)
Код 127270
1 309 грн

4. Надувна ванночка.

Надувна ванночка – це портативна модель. Її можна легко взяти із собою в подорож. Надути ванночку можна, використавши помпу або й самостійно. Сучасні моделі надувних ванночок мають щільне дно та м’який підголівник, що добре підтримує голівку. Завдяки кільком шарам захисту, ванночка не здується швидко, навіть якщо в ній і з’явилися пошкодження.

5. Ванночка «мамин животик».

Така модель трохи схожа на відро. На думку педіатрів, поза, яку крихітка займає у такій ванній, заспокоює її на підсвідомому рівні, бо ж нагадує їй час, коли вона була в животику у мами. У ванночці цього типу малюк не лежить, а сидить.

Надувна ванночкаВанночка мамин животик

6. Ванночка з підставкою.

Ванночка з підставкою передбачає можливість регулювати її під зріст дитини. Таку модель ще можна закріпити на дорослій ванній. Це ще один варіант, який можна обрати, якщо є потреба економити місце.

Ванночка з підставкоюВанночка з підставкою

7. Ванночка зі сповивальним столиком.

На металеву раму можна встановлювати на різній висоті ванночку та сповивальний столик. Така модель досить зручна у використання. Зазвичай такий набір комплектується ванночкою із антиковзаючим покриттям та має спеціальні відсіки для корисних речей під час купання: мила, шампунів, кремів тощо. Покупавши малюка, можна встановити поверх ванни сповивальний столик. Він розташовується на зручній для мами висоті, завдяки чому їй не потрібно нахилятися. На столику можна витерти, переодягнути малюка тощо.

Ванночка зі сповивальним столикомВанночка зі сповивальним столиком

8. Антибактеріальна ванночка.

Такі моделі бувають різної форми. Особливість антибактеріальної ванночки у покритті її стінок. Воно не дозволяє бактеріям розмножуватися на стінках ванночки.

Особливості вибору ванночки для купання

Як вибрати ванночку для новонародженого? Аби ваша покупка була вдалою, підбираючи ванночку для купання, зважайте на такі моменти:

1. Всім відомо, що після купання малюка у відварах трав на стінках ванночки залишаються сліди. Тож майте на увазі, що з пластикових стінок їх буде легше відмити, ніж із залізних.

2. Якщо ж ви обрали ванночку, стінки якої мають антисептичне покриття (мікробан), її не потрібно додатково дезінфікувати перед гігієнічними процедурами малюка.

3. Із ванночки зі зливом дуже легко зливати воду: потрібно просто відкрити злив. Якщо ж його немає, тоді батькам доведеться вичерпувати воду, а в кінці все одно треба буде ще й перевертати конструкцію.

4. Ванночка із антиковзаючим покриттям – набагато безпечніша для дитини, аніж без нього, оскільки тоді малюк випадково не підсковзнеться у ванночці і, відповідно, його голова не опиниться під водою.

5. Вбудований термометр – корисний аксесуар до ванночки. З його допомогою зможете легко виміряти температуру води. Вважається, що малюка слід купати у воді, температура якої становить 37 градусів.

Вбудований термометрванночки зі зливом

Ванночка дитяча T-Control, El Camino (blue)
Код 127264
1 697 грн
Ванночка дитяча T-Control, El Camino (grey)
Код 127265
1 697 грн
Ванночка дитяча T-Control, El Camino (pink)
Код 127266
1 697 грн
Ванночка дитяча T-Control, El Camino (green-grey)
Код 127272
1 577 грн

6. Ніжки ванночки повинні мати гумове покриття. Це убезпечить ванну від випадкового ковзання по підлозі.

7. Розмір ванночки має велике значення. Дитина має добре поміщатися всередині. Якщо ви не можете купити достатньо великої ванночки через брак місця для її зберігання, тоді обирайте складну або надувну модель.

8. Конструкція ванночки має бути повністю цілісною – без сколів, тріщин або інших дефектів.

9. Ємність для купання дитини не повинна бути складною в догляді. Пам’ятайте, що мити її потрібно буде після кожного купання. Легше та зручніше буде мити ванночку із гладкою поверхнею.

Де купити ванночку для купання немовляти

Аби бути впевненим у якості ванночки для купання, бажано робити покупку у магазині, що спеціалізується на продажу товарів для дітей, наприклад, в інтернет-магазині LOLO. Переглянувши наш каталог, ви легко відшукаєте якісні та прості у використанні і догляді ванночки для купання немовлят. Всі наші товари доступні для замовлення із доставкою за потрібною вам адресою в Києві, Чернігові, Одесі, Львові та іншим містам України.

Оберіть якісну ванночку для малюка в спеціалізованому магазині та радійте разом із малюком кожному його купанню!

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія