0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати дитячу м’яку іграшку?

03.06.2024

М'яка дитяча іграшка завжди була і залишається однією із найпопулярніших у дітей. З ними із задоволенням граються і хлопчики, і дівчатка різного віку. Обіймаючи м'яку іграшку, вони заспокоюються, відчувають радість. Часто саме м'яка іграшка стає першим другом дитини, з яким вона із задоволенням ділиться своїми секретами.

Як зробити правильний вибір м'якої іграшки? Які бувають м'які іграшки? Саме про це сьогодні розповімо у своїй статті.

Роль м'яких іграшок у розвитку дітей

Якісні м'які іграшки сприятливо впливають на розвиток дитини в усіх сферах: і емоційній, і інтелектуальній. Граючись із м'якими іграшками, дитина буде:

1. Відчувати безпеку та емоційний комфорт. Особливо це актуально для маленьких дітей та немовлят. Вони із задоволенням обійматимуть іграшки. Їхня м'яка поверхня створюватиме відчуття спокою та затишку. Гра з м'якою іграшкою допоможе малюкові пережити стрес, розлуку, а також заспокоїтися та адаптуватися до нового місця.

2. Розвивати свою увагу та творчі нахили. М'які іграшки – активні учасники дитячих ігор. Вони можуть стати повноцінними учасниками гри в «дочки-матері», школу, чаювання тощо. Сучасні м'які іграшки підштовхуватимуть дитину до того, щоб вона вигадувала нові сюжети для гри, нові історії. У процесі такої гри часто розвиваються когнітивні навички дитини, мовні здібності.

3. Тренувати свої тактильні відчуття. Сьогодні батьки можуть купити для дитини м'яку іграшку практично будь-якого розміру: і розміром із долоню, і більші, ніж сама дитина. Іграшка може бути виготовлена із матеріалу з різною текстурою. Завдяки цьому дитина тренуватиме свою дрібну моторику рук, уміння на дотик розрізняти текстури.

4. Розвивати візуальне та звукове сприйняття інформації. Зазвичай м'які дитячі іграшки виконані в яскравих кольорах, також багато моделей мають звуковий супровід, який так подобається дитині.

5. Вчитися дбати про когось. Познайомивши дитину в ранньому дитинстві з м'якою іграшкою у вигляді тварини, ви підштовхнете її до думки, що необхідно дбати про когось. Також дитина навчатиметься співпереживанню, у процесі гри виявлятиме турботу і доброту.

6. Швидше та простіше засинати. Дуже часто дітки із задоволенням беруть із собою м'які іграшки у ліжечко. Так вони знижують свою тривожність, швидше заспокоюються та розслабляються перед сном. А це стабілізує графік сну.

7. Стимулювати свій фізичний розвиток. М'яка іграшка дуже легка. Дитина зможе легко підкидати її вгору та ловити, гратися з нею із друзями, передаючи іграшку з рук у руки тощо. Таким чином, дитина зможе тренувати свою швидкість реакції, спритність рук.

8. Розвивати мовні вміння. Оскільки м'яка іграшка часто є першим другом дитини, з нею вона неодмінно розмовлятиме: ділитиметься своїми секретами, щось розповідатиме іграшці, розігруватиме з нею різні ігрові сюжети тощо.

9. Формувати приємні дитячі спогади, що залишатимуться в пам’яті дитини протягом багатьох років. Ставши дорослим і взявши до рук свою улюблену в дитинстві м'яку іграшку, дитина точно згадає не один приємний момент.

10. Швидко та легко запам'ятовувати нову інформацію. Така перевага стосується саме інтерактивних м'яких іграшок. Адже вони можуть навчати дитину, взаємодіючи з нею. Інтерактивна м'яка іграшка дозволить дитині легко вивчити нову інформацію: віршик, цифри, літери, назву кольорів тощо (все залежить від особливостей іграшки). М'які інтерактивні іграшки – це і справжній ключ до соціалізації дитини.

Види м'яких іграшок

Щоб знати, яку м'яку іграшку подарувати дитині, спочатку розберемося, які їх види бувають. Отже, сьогодні в асортименті дитячих магазинів можуть бути представлені:

1. М'які іграшки у вигляді тварин: коти, собаки, ведмедики, зайці, поні та багато інших варіацій. Дітки із задоволенням граються із такими іграшками: гладять їх, розповідають їм різні історії, годують їх тощо. Також подібна форма іграшки дає дитині перше поняття про будову тіла тієї чи іншої тварини.

2. М'яконабивні ляльки. Такі іграшки можуть стати другом дитині від народження. М'яка лялька виготовлена з текстилю з м'яким наповнювачем усередині. Волосся у м'яких ляльок найчастіше виготовлене з м'яких і товстих ниток. Така лялька може бути справжньою модницею і бути зодягненою в гарну сукню та навіть мати красиве взуття. Також можна зустріти м'яких ляльок – персонажів дитячих мультфільмів чи казок.

3. Подушка у вигляді м'якої іграшки або іграшка з пледом усередині. Такі іграшки – це насправді 2 в 1. Вони дають дитині відчуття спокою та комфорту. Іграшка з пледом усередині має блискавку, відкривши яку можна дістати плед. Така модель є дуже актуальною для відпочинку на природі. Іграшка-подушка – гарне та практичне доповнення дитячої кімнати.

4. Інтерактивні м'які іграшки. Вони мають спеціальні можливості: звукові та світлові ефекти. Інтерактивні моделі призначені для навчання дитини. Разом з іграшкою вона може запам'ятовувати нові слова: назви кольорів, геометричних фігур, літери, пісеньки, віршики та багато іншого. Інтерактивна м'яка іграшка – великий крок до активного розвитку малюка.

Правила вибору іграшки

Яку м'яку іграшку купити, щоб вона сподобалася дитині, була якісною та повністю безпечною для малюка? Для цього беріть до уваги такі критерії:

1. Вік дитини. Від цього залежатиме, якого розміру краще вибрати іграшку. Зазначимо, що розмір та вага іграшки має дозволяти дитині легко утримувати її в руках. Якщо крихітці нещодавно виповнився рік, не варто купувати їй занадто велику іграшку. М'які іграшки великих розмірів можуть викликати страх у дитини. Але якщо ваш син чи дочка набагато старші – ходять у садок чи навіть до молодшої школи, можна сміливо вибирати для них великі м'які іграшки, у тому числі й на зріст дитини. Вони будуть чудовою прикрасою дитячої кімнати, а ще дитина зможе сісти на таку іграшку або спертися об неї та відпочити.

2. Якість м'яких іграшок. Слід звернути увагу, як у іграшки виконані шви. Вони мають бути рівними, нитки не повинні випирати зі шва. Тільки в такому випадку можна бути впевненим, що наповнювач іграшки не випаде назовні під час дитячої гри. Також усі дрібні деталі, наприклад, оченята, носик, ротик, ґудзички на одязі (якщо вони є) повинні бути добре закріплені. В іншому випадку дитина може відірвати деталь і випадково проковтнути її або вдихнути, що дуже небезпечно. Якщо ви сумніваєтеся у якості іграшки, не соромтеся запитати про сертифікат якості у її продавця.

3. Особливості матеріалів, з яких виготовлено іграшку. Дуже важливо, щоб і наповнювач, і текстиль були гіпоалергенними. Те саме стосується і барвників, які використовують для фарбування тканини. Тоді можна бути впевненим у тому, що іграшка не завдасть шкоди здоров'ю малюка.

4. Уподобання дитини. Напевно, в нього вже є улюблені персонажі мультфільмів чи казок, чи він дуже любить котиків або собачок? Тоді рекомендуємо вам вибрати м'яку іграшку у вигляді такої тварини чи персонажа, який подобається вашій дитині.

5. Навчання. Якщо ви хочете, щоб м'яка іграшка була не тільки компаньйоном дитині в іграх, але й виконувала освітню функцію, вибирайте інтерактивну модель. Вона здатна вивчати з дитиною кольори, цифри, літери, віршики тощо.

Які м'які іграшки сьогодні користуються найбільшою популярністю?

М'які іграшки ніколи не втрачають своєї актуальності. Але щоб потрапити в тренд, обираючи нову іграшку, рекомендуємо вам звернути увагу на такі моделі:

1. М'які іграшки у вигляді котиків. Вони бувають різного розміру, з яскравими блискучими очима. Їхня «шубка» також може бути різнокольоровою. Дитині неодмінно сподобається гладити її ручками.

2. М'які іграшки у вигляді собак. Вони бувають різних порід та розмірів. Але, мабуть, найпопулярніша сьогодні м'яка іграшка собачка – це Пес Патрон.

3. Ведмедики. До цієї категорії віднесемо і бурих ведмедів, і білих, і коал. З будь-якими ведмедиками дітки граються із великим задоволенням. Плюшевих ведмедів часто-густо колекціонують не лише дітки, а й підлітки.

4. Іграшки з пледом. Ця категорія дуже оригінальна. Усередині м'якої іграшки – плед. А сама іграшка може бути у вигляді практично будь-якої тварини або птаха - собачки, динозавра, гусака, сови і т.д.

5. Інтерактивні м'які іграшки. Це можуть бути плюшеві ведмедики, які розповідають казки, муркотливі котики, собачки, які хочуть гуляти зі своїм господарем і вміють виконувати деякі команди, іграшки-повторюшки та багато чого іншого.

Де купити?

У великому асортименті м'які іграшки представлені в інтернет-магазині товарів для дітей Lolo. У нашому каталозі ви знайдете і м'які іграшки-тварини, і ляльки, і інтерактивні моделі, і багато чого іншого, що неодмінно зацікавить дитину.

Купити будь-яку м'яку іграшку на сайті Lolo можна, не виходячи із дому. Оформивши покупку онлайн, ви можете замовити її доставку в потрібне місто – Чернігів, Київ, Одесу, Славутич та інші. Зробіть дитинство своєї дитини щасливим разом із іграшками від інтернет-магазину Lolo. Це легко та приємно!

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія