0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як обрати батут для дитини?

03.07.2024

Літо – це час, коли так хочеться проводити дозвілля на подвір’ї. Чудовою розвагою для дитини в теплу пору року може стати батут. Якщо ви маєте приватний будинок або дачу, то чому б не встановити там батут для дитини? Така розвага може дуже легко стати її улюбленою. Головне тут – попіклуватися про її безпеку та правильно підібрати батут. Як саме це зробити? Про це читайте далі.

Стрибки на батуті: чи це корисно?

Так, стрибати на батуті – це не лише приємне, а і ще корисне для дітей заняття. Воно дарує відчуття польоту та повної свободи. Окрім цього, проводячи час на батуті, дитина:

  • розвине свій вестибулярний апарат;
  • опанує вміння тримати рівновагу;
  • підніме свій настрій;
  • поліпшить швидкість реакції;
  • активізує обмін речовин в організмі;
  • знайде вихід для своєї енергії (що дуже актуально для дітей, які і хвилини не можуть всидіти на місці);
  • спалить чимало калорій.

А ще батут на задньому дворі приватного будинку – це ще і чудовий спосіб віднайти нових друзів. Адже на ньому можна стрибати не тільки одній дитині, а і в компанії товаришів.

кориснокорисно

Які бувають батути?

Перша ознака, за якою батути різняться між собою, - це їхній розмір. Від цієї характеристики залежатиме і те, скільки дітей зможе одночасно стрибати на ньому, місце його установки, особливості матеріалів тощо. Якщо ви хочете обрати батут для однієї маленької дитини, який хочете встановити у найбільшій кімнаті будинку, обирайте невелику надувну модель. Якщо ваша дитина старша та ви хочете встановити батут на подвір’ї, аби ваші син чи дочка відпочивали там із друзями, тоді обирайте моделі із сіткою більших розмірів.

Давайте розглянемо найрозповсюдженіші варіанти розмірів батутів:

  1. Діаметр 8 ft (244 см) – для однієї старшої дитини або 2-3-х діток 3-х років.
  2. Діаметр 10 ft (305 см) – витримає одного підлітка або 2-3-х діток учнів початкової школи.
  3. Діаметр 12 ft (366 см) – підійде для невеликої компанії дітей.
  4. Діаметр 14 ft (427 см) – хороший варіант для великої компанії друзів. Такий батут підійде ще і для занять фітнесом.
  5. Діаметр 16 ft (488 см) – це дуже великий батут, на якому зможуть весело грати до 6 дітей.

Окрім діаметру, варто брати до уваги також і максимальну вагу, на яку розрахована конструкція. Її зазвичай вказує виробник. Цей критерій перевищувати не можна, навіть якщо діаметр дозволяє розміститися на батуті більшій кількості дітей.

Які бувають батутиЯкі бувають батути

Батут з сіткою multikolor, Atleto, 252 см
Код 109624
4 580 грн
Батут з сіткою, Atleto, 374 см (2 місця)
Код 109597
7 130 грн
Батут з сіткою multikolor, Atleto, 374 см
Код 109628
7 677 грн

Критерії вибору

Безпека – це найважливіший момент, на який слід звертати увагу, якщо ви вирішили купити батут для дитини. Саме тому батут має бути міцним. Найміцнішим каркасом можна вважати каркас зі сталевих елементів. Вони не гнутимуться навіть під час найактивніших ігор.

Ще один важливий елемент батуту – це сітка. Саме вона захищає дитину від випадкового випадіння під час стрибків. Для виготовлення сітки найчастіше використовують міцний поліестер. Сітка має бути добре натягнутою, аби амортизувати дитину у випадку спроби вилетіти за межі батуту. Але разом із тим і дуже важливо, аби сітка не залишала механічних опіків на ніжній шкірі дитини. Найкраще буде обрати батут із еластичною, міцною та м’якою сіткою.

Сітка може кріпитися із зовнішнього та із внутрішнього боків конструкції. Для менших дітей ліпше обирати варіант, в якому сітка прикріплена із внутрішнього боку. Тоді стійки самої конструкції будуть за сіткою (стосовно дитини, яка перебуває усередині батуту), а це означає, що ризик травмування буде меншим. Для діток старшого віку ліпше обирати батут із зовнішнім кріпленням сітки. Тоді всередині самої конструкції буде більше місця.

Ще один не менш важливий момент – це особливості пружин, які ховаються за товстим матом. Їхня кількість залежить від того, який діаметр має батут.

Критерії виборуКритерії вибору

Додаткові можливості

Аби дозвілля дітей на батуті було ще цікавішим та оригінальнішим, таке обладнання може мати додаткові аксесуари, елементи для додаткового захисту. Так, ідеться про:

  • спеціальний килимок для захисту пружин (він не дозволить дитині випадково потрапити в простір, де розташовані пружини);
  • додаткові подушки, які можна розкласти по периметру батута, аби захистити дітей від травм та зробити їхній відпочинок іще комфортнішим;
  • драбина, за допомогою якої діти зможуть легко залазити всередину батута;
  • додаткові ігрові елементи, наприклад, кільце для м’яча.
килимок м’ячі

Батут з сіткою, Atleto, 140 см (зелений)
Код 109591
2 547 грн

Рекомендації щодо догляду за батутом

Встановлюючи батут, слід обов’язково суворо дотримуватися всіх правил, вказаних виробником. Аби продовжити строк служби конструкції, дотримуйтеся простих рекомендацій:

  1. Систематично перевіряйте стан конструкції батуту: всі елементи його кріплення, трубки, сітку та пружини. Якщо помітили, що якийсь із елементів зносився, його слід замінити.
  2. Регулярно очищайте всі елементи конструкції від пилу та бруду. За потреби батут можна помити. Для цього використовуйте м’які ганчірки та щітки і мильну воду. Також можна використовувати миючі засоби із нейтральним складом.
  3. На зимовий період краще розібрати батут та сховати його на зберігання в сухе місце, захистивши від пилу та вологи. Тоді його конструкція прослужить вам набагато довше.
догляддогляд

Де краще встановити батут?

Аби діти весело та безпечно стрибали на батуті, мало тільки правильно обрати його. Треба ще і докласти зусиль для того, аби встановити його та підібрати оптимальне місце для встановлення. Обираючи місце, звертайте увагу на:

  1. Особливості поверхні. Вона має бути рівною і твердою. Тільки тоді можна бути впевненим у стійкості конструкції.
  2. Відстань до інших об’єктів. Аби діти могли безпечно стрибати на батуті, від нього до найближчих дерев, кущів, будинків, стовпів, автомобілів тощо має бути витримана відстань.
  3. Захист від вітру. Не варто встановлювати батут на місцевості, яка дуже сильно продувається вітром. Сильний вітер може похитнути конструкцію.
  4. Захист від палючого сонця в літню спеку. Якщо дитина стрибає на батуті в спекотний день, батькам варто подумати про її захист від сонця. Так, наприклад, батут можна встановити під навісом. Але в такому разі обов’язково зверніть увагу на максимальну висоту стрибка дитини та висоту навісу.
Де краще встановити батутДе краще встановити батут

Якісний батут, його правильна установка та підбір місцевості для його розташування – це запорука корисного та веселого дозвілля ваших дітей. Обравши для них батут від інтернет-магазину товарів для дітей Lolo, ви можете бути впевнені в тому, що вони завжди знайдуть для себе цікаве та корисне для фізичного розвитку заняття у вільний час.

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія