0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати дитячий комод?

03.07.2024

Поява дитини – надважлива подія для кожної родини. Коли в сім’ї вже знають, що скоро з’явиться малюк, майбутні батьки починають замислюватися над облаштуванням дитячої кімнати. Звичайно, найперший елемент меблів, який купують для немовляти, - це ліжечко. Після вирішення питання з місцем для сну батьки починають думати про те, куди ж складати одяг та інші речі дитини. Якщо колись найчастіше для цього використовували шафи, то сьогодні на перший план виходять красиві дитячі комоди. Це не лише зручна система зберігання дитячих речей, а ще і стильний елемент дитячої кімнати.

Як вибрати комод дитячий? Які бувають види дитячих комодів? Сьогодні ми з вами поговоримо саме про це.

Які переваги мають дитячі комоди

Виробники дитячих меблів пропонують дитячі комоди, які потішать батьків не лише своєю функціональністю, а і оригінальним дизайном. Загалом же такий елемент інтер’єру має чимало переваг:

1. Продумана організація простору. Комод має висувні шухлядки та відсіки, з допомогою яких можна легко структуризувати весь одяг та постільну білизну малюка, його іграшки та інші речі.

2. Безпека використання для батьків та дитини. Комоди розробляються з урахуванням всіх важливих безпекових моментів: вони не мають гострих кутів, шухлядки мають фіксатори, передбачені елементи для кріплення до стіни та антиковзаючі накладки (опційно).

3. Мультифункціональність. Дитячий комод – це елемент меблів не лише для зберігання речей дитини, а і для місця сповивання малюка. Це стосується такого різновиду дитячих меблів, як комод зі сповивальним столиком. Таким чином, купуючи один предмет меблів, ви отримуєте практично 2 в 1.

4. Зручний доступ до речей. Відкриті полиці та висувні шухлядки забезпечують хороший доступ до дитячих речей. А це означає, що мамі не потрібно буде витрачати багато часу на те, щоб відшукати потрібну річ для малюка.

5. Естетика. Сьогодні можна обрати комод із оригінальним дизайном, що дозволить легко підібрати оптимальний варіант для будь-якої дитячої кімнати.

6. Економія простору. Комод – набагато компактніший за шафу елемент меблів. Натомість він дозволяє легко та зручно тримати в порядку всі необхідні дитячі речі та більш функціонально використати вертикальний простір у дитячій, що дуже важливо для невеликих кімнат.

Види дитячих комодів

Аби знати, як вибрати дитячий комод, давайте розберемося з видами таких дитячих меблів. Отож, в асортименті магазинів із товарами для дітей можна віднайти такі дитячі комоди:

1. Із поверхнею для пеленання (комоди-пеленатори). На дитячий пеленальний комод відгуки зазвичай дуже хороші. Такий різновид меблів виглядає як класичний комод, на верхній поверхні якого – столик із невисокими бортиками, де можна сповивати дитину. Комод-сповиватор – це дуже зручна модель, оскільки, переодягаючи малюка на його поверхні, мама матиме зручний доступ до всіх дитячих речей.

2. Комод-лавка. Вона поєднує в собі особливості комоду та лавки. В нього можна скласти речі дитини. І разом із тим дитина зможе використати його як лавку.

3. Комод для іграшок. Така конструкція компактніша за звичайну. Та в нього можна скласти лише дитячі іграшки.

4. Комод-бустер. Він буває двох типів: класичний – це практично невеликий дитячий матрацик, що має низькі бортики. Його конструкцією не передбачена підставка. Класичний бустер розташовують на ліжку або на столику. Вартість його невисока. Він чудово підходить для подорожей; бустер із підставками – поєднує в собі матрацик для сповивання та ванночку і полички. Встановлюється на ванночку.

5. Комод із сповивальною поверхнею та ванночкою. Така модель є однією із найуніверсальніших. Вона передбачає, що на поверхню комоду можна по черзі встановлювати ванночку та пеленальний столик.

З яких матеріалів виготовляють дитячі комоди?

Корпус дитячих комодів може бути виготовлений із таких матеріалів:

1. Дерево. Це повністю екологічний та міцний матеріал. При його правильній обробці він абсолютно гладенький на дотик. Дерев’яні меблі зазвичай належать до преміального сегменту. Їхня ціна – відповідна.

2. ДСП – деревно-стружкова плита. За деякими характеристиками вона наближається до дерева. Але ціна її суттєво нижча. Використання ДСП дозволяє суттєво здешевити меблі.

Комод Монако 900, Верес (темно-сірий)
Код 117217
6 490 грн
Комод Монако високий 600, Верес (білий)
Код 117218
6 590 грн
Комод Монако 600, Верес (білий-буковий)
Код 117220
6 590 грн

3. Метал. Це найміцніший із усіх можливих матеріалів. Він має велику вагу. А ще метал – це «холодний» матеріал. Тому для виготовлення пеленального столика до комоду його не використовують. Метал разом із пластиком чи деревом може бути частиною конструкції самого комоду.

4. Пластик. Це один із найдешевших і найлегших матеріалів. Але він не може похвалитися великою міцністю і тому з часом може потріскатися. Тому пластик найчастіше використовується в поєднанні з іншими матеріалами.

5. Комбінація пластику та металу. Це прекрасний варіант для пеленатора. Його поверхня виготовляється із пластику, а опора – з металу.

6. Комбінація дерева та металу. Такий варіант зустрічається лише в окремих моделях, де ніжки комоду виготовлені з металу, а всі інші деталі конструкції – з дерева.

Пам’ятайте, з якого б матеріалу ви не обрали комод, він має відповідати всім санітарно-гігієнічним вимогам та бути безпечним для дитячого здоров’я.

Особливості конструкції

Тепер давайте розглянемо більш детальніше, які ж конкретні особливості може мати конструкція дитячого комоду.

Кількість ящиків

У висувних ящичках комоду можна зберігати різні дитячі речі: одяг, пелюшки, іграшки, взуття, білизну. Чим більше ящичків матиме конструкція, тим легше мамі буде сортувати речі, розклавши, наприклад, в один ящик - пелюшки, в інший - одяг, в третій - іграшки і т.д. Але слід розуміти також і те, що, чим більше ящичків матиме комод, то вищою буде його ціна та більшою вага. Вважається, що оптимальна кількість ящичків – 3-4 шт.

Кількість поличок

Модель зі сповивальним столиком може мати не тільки висувні шухлядки, а і відкриті полички. Зазвичай їх не використовують для довготривалого зберігання речей, оскільки вони можуть просто припадати пилом. Але на таких поличках зручно розмістити та швидко взяти все необхідне для сповивання малюка.

Яке покриття варто обрати?

Багато батьків бояться купувати дитячі меблі із покриттям лаком або фарбою. Але робити цього не слід. Віддаючи перевагу перевіреному виробнику та продавцю, перевіривши сертифікат якості товару, можна бути впевненим у якості цих матеріалів. Добросовісні виробники використовують гіпоалергенні лаки та фарби, які не можуть нанести шкоди дитині.

Розмір дитячих комодів

Розмір дитячого сповивального комоду може бути різним. Можна обрати і великий, і вузький комод для дитячих речей. Стандартні розміри цих дитячих меблів приблизно такі:

  • глибина – до 45 см;
  • ширина – до 100 см;
  • висота – до 150 см.

Але такі параметри є лише орієнтовними й стандартними. За потреби можна знайти комод, висота якого становить, наприклад, лише 80 см.

Система відкривання

Якщо ви обираєте комод із висувними ящичками, тоді варто звернути увагу і на систему відкривання. Від неї залежатиме і те, наскільки легко та зручно ці ящички будуть відкриватися. Системи відкривання мають бути безпечними та зручними.

Для обладнання висувних ящичків найчастіше використовують кулькові або роликові направляючі. Конструкцією також передбачені фіксатори для запобігання випадкового випадіння ящичків.

Комод Монако 600, Верес (темно-сірий)
Код 117221
6 590 грн
Комод Монако 600, Верес (графіт)
Код 117223
6 590 грн

Додаткові аксесуари

Відповідно до типу та моделі дитячого комоду, він може мати різні додаткові аксесуари:

1. Ванночка. Для того, щоб покупати немовля, у комплекті з дитячим комодом може бути передбачено наявність ванночки. Окрім неї, також додатково може бути злив для ванночки та полички для зберігання необхідних для купання речей.

2. Колеса. Невеликі коліщатка в нижній частині комоду роблять його мобільним та дозволяють легко переміщати по кімнаті.

3. Фіксатори на колеса. Якщо ви обрали модель дитячого комоду з коліщатками, перевірте, чи мають вони фіксатори. Їхня функція - перешкоджати самовільному пересуванню меблів.

4. Матрацик для сповивання. Він полегшує сповивання та робить його ще зручнішим для мами. Бортики по боках матрацика унеможливлюють випадкове падіння малюка. Може бути в комплекті з деякими моделями комодів, бустерів та сповивальних столиків.

5. Столик для аксесуарів. Так називають невелику підставку із заглибленням, яку встановлюють на рівні робочої поверхні. Там можна розмістити необхідні аксесуари для сповивання та купання малюка.

6. Злив для ванночки. Він складається із гнучкого шлангу та зливного отвору. З допомогою такого аксесуару можна швидко та без зусиль злити воду із ванночки.

7. Дзеркало. Дитячі комоди із дзеркалом – це стильний предмет інтер’єру дитячої кімнати. Коли дитина підросте, вона із задоволенням розглядатиме своє відображення у дзеркалі. Особливо велике значення такий аксесуар має для дівчинки. Наслідуючи маму і придумуючи різні сюжетно-рольові ігри, майбутня модниця підбиратиме собі перед дзеркалом нові наряди, дитячу косметику тощо. Такі ігри розвиватимуть естетичний смак дитини.

Як складати речі у дитячому комоді?

Мало лишень знати, як вибрати комод для дітей, потрібно ще й розуміти, як акуратно скласти дитячі речі у комоді. Отож, аби це завдання не виявилось для вас занадто складним, рекомендуємо дотримуватися простих рекомендацій.

Перед тим, як розпочати укладати дитячі речі до новеньких меблів, поділіть комод на зони для різних речей, подумайте, на яких поличках чи в яких саме шухлядках ви будете складати пелюшки, одяг, постільну білизну і т.д. Аби максимально економно використовувати місце у висувних шухлядках, складайте дитячі речі в них вертикально.

Об’ємні предмети одягу, наприклад, теплі кофти, штанці, сукні складайте вздовж довжини шухлядки. Так ви зможете швидше знайти те, що вам потрібне саме в цей момент.

Дрібний одяг, як-от: шкарпетки, трусики, гетри зберігайте в додаткових органайзерах. Тоді у вас завжди все буде на своїх місцях. Також замість органайзерів можна використовувати невеликі коробки, які поділять шухлядки на відсіки. Це чудовий спосіб сортування одягу.

Дитячу постільну білизну краще за все тримати в шухлядках разом окремими наборами. Багаторазові пелюшки зберігайте стопкою на відкритій поличці (якщо вона передбачена конструкцією комоду). Якщо ж її нема, - тоді в шухлядці.

Якщо плануєте використовувати комод для зберігання іграшок, тоді великі іграшки тримайте на поличках або відкритій поверхні. Тоді їх буде завжди видно і можна буде швидко дістати. Дрібні іграшки краще складати в органайзери, а потім розставити їх на поличках чи в шухлядках.

У вас комод із відкритими поличками і ви хочете зберігати там предмети гігієни дитини, пустушки? Тоді використовуйте органайзери чи коробки із кришками (вони потрібні для того, аби ці речі не припадали пилом).

Ви зберігаєте у комоді багато речей, що різняться кольорами, розміром та призначенням? Тоді, аби швидше відшукати потрібне, використовуйте яскраві наклейки або помітки.

Аби не наповнювати комод речами, з яких дитина вже виросла, своєчасно переглядайте їх. Зношені, малі, зламані речі краще прибрати з комоду, аби звільнити місце для більш актуальних речей.

Організація системи збереження дитячих речей у комоді має бути систематичною і послідовно. В такому випадку дитина, коли підросте і почне самостійно складати свої речі, буде теж привчатися до порядку. Пізніше це увійде в її звичку, і вона навчиться підтримувати порядок у дитячій кімнаті.

Правильно облаштована система зберігання дитячих речей у комоді – це не лише оптимальна систематизація простору, а і ключ до організації порядку і затишку в дитячій кімнаті.

Де купувати комод для дітей?

Якщо ви не знаєте, де купити дитячий сповивальний комод, зверніть увагу на наш інтернет-магазин товарів для дітей Lolo. В нашому асортименті – лише якісні дитячі товари від перевірених виробників. Це стосується і дитячих комодів. Ми пропонуємо вашій увазі моделі, в якості яких упевнені ми самі.

В магазині Lolo ви можете замовити доставку потрібного вам товару за будь-якою адресою. Переглядайте наш каталог та обирайте найкраще для своїх діток!

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія