0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати коляску для двійні?

16.07.2024

Народження дитини – це велика подія для кожної родини. А якщо ви очікуєте появу на світ близнюків або двійнят, тоді всі приготування та покупки до народження малюків подвоюються. Сьогодні ми розповімо вам, як вибрати коляску для двійнят: які вони бувають і на що слід звертати увагу під час їхнього вибору.

Види дитячих колясок для двійні

Якщо у вас у сім'ї двоє новонароджених, тоді вам слід підбирати для них спеціальну коляску – для двійнят. У нього на одне шасі по черзі можна встановлювати два види блоків - прогулянковий та люльку. Використовувати дві одинарні коляски буде просто недоцільно та незручно для батьків.

Яку коляску для двійні краще купити? Щоб відповісти на це питання, слід спочатку розібратися із видами таких дитячих екіпажів. Сьогодні батьки можуть вибрати коляску для двійні з такого асортименту:

1. Паралельні. Їхні блоки розташовуються пліч-о-пліч. Тобто діти знаходяться поряд в одному положенні стосовно мами (обличчям до неї або спинкою). Таким чином, їй буде зручно спостерігати за малюками. Пліч-о-пліч коляски для двійні досить стійкі та надійні в експлуатації.

2. Послідовні. Такий тип екіпажів нагадує паровозик, оскільки блоки розташовані один за одним. Ширина таких екіпажів менша за попередній варіант. Вони практичні та легкі в експлуатації.

ПаралельніПослідовні

3. Коляски-трансформери. Це моделі, у яких є два типи блоків: люлька та прогулянковий блок. Таким чином, можна буде використовувати дитячий екіпаж набагато довше, аніж модель із одним блоком.

4. Моделі 3 в 1. Від попереднього типу такі екіпажі відрізняються наявністю автомобільного крісла.

Коляски-трансформериМоделі 3 в 1

Тепер розглянемо кожний варіант детальніше.

Паралельні коляски для двійні (пліч-о-пліч)

Довжина паралельної коляски для двійні така ж, як і звичайної одиночної моделі. Але при цьому ширина – вдвічі більша, оскільки блоки розташовані поруч – пліч-о-пліч.

У продажу є паралельні коляски пліч-о-пліч із різною шириною колісної бази. Також може суттєво відрізнятись і вага конструкції. Ширина шасі коливається від 75 см до 95 см. Тому перед тим, як купувати коляску для двійнят, радимо спочатку виміряти ширину дверних отворів, через які вам потрібно буде проходити (вхідні двері в квартиру, під'їзд, ліфт тощо).

У паралельних колясок для двійні блок може бути двох видів:

1. Текстильний. Його вага невелика. Кут нахилу спинки та натяг тканини можна регулювати, використовуючи спеціальні ремені. Текстильні блоки досить компактні.

2. Механічний. Це найбільш громіздкі варіанти. Їхня вага, відповідно, також більша. У таких моделей колясок блок можна переставляти та змінювати положення дитини – обличчям чи спинкою до мами. Положення спинки регулюється кнопками (зазвичай передбачено 3 або 4 положення спинки).

ТекстильнийМеханічний

Послідовні коляски для двійні

Коляски для двійнят із послідовним положенням блоків трохи нагадують паровозики. Блоки в них розміщуються один за одним. Ширина таких колясок максимально наближена до стандартних одинарних моделей. Ширина шасі коливається від 50 см до 65 см, тому такі коляски для двійнят входять до ліфта.

Довжина послідовного дитячого екіпажу – набагато більша, ніж звичайного. Вона може становити від 80 см до 110 см.

Виробники постійно вдосконалюють свої моделі, тому покупець легко може вибрати зручну в експлуатації та відносно легку коляску для двійні послідовного типу.

Щоб зробити коляску максимально компактною, її блоки можуть встановлюватись різними способами:

  • один над одним (так можуть розташовуватися люльки);
  • з мінімальною відстанню один від одного.

Механічний прогулянковий блок може розташовуватися так, що дитина сидітиме обличчям до мами або вулиці. Таким чином, у моделі для двійні дана опція дозволяє посадити дітей віч-на-віч.

Послідовні коляскиПослідовні коляски

Коляски-трансформери

Колясками-трансформерами називають моделі, в комплекті яких є люлька і прогулянковий блок. Таким чином, дитячий екіпаж можна сміливо використовувати приблизно до 3-х років (а то й більше).

У моделей трансформерів є багато приємних опцій:

  • можна регулювати положення підголівників та спинки;
  • положення люльки можна змінювати (обличчям або спинкою до батьків);
  • можна змінити положення батьківської ручки.

Комплектація колясок для двійні такого типу вдало доповнюється сумками для мами, москітними сітками, дощовиками та іншими корисними аксесуарами.

Коляски-трансформериКоляски-трансформери

Коляски 3 в 1

Коляски 3 в 1 зустрічаються нечасто, але за бажання можна знайти й таку модель. У її комплектацію входить: 2 люльки, 2 прогулянкові блоки та 2 дитячі автомобільні крісла (згідно з правилами дорожнього руху, дитину, зростом нижче 150 см, слід обов'язково перевозити в салоні автомобіля в автомобільному кріслі).

У коляску для двійні 3 в 1 можна встановлювати автокрісло на шасі. Перед покупкою саме такої моделі слід звернути увагу, які у неї адаптери в автокрісла, щоб ви могли встановлювати його і на шасі, і в салоні автомобіля.

Коляски 3 в 1Коляски 3 в 1

Особливості вибору коляски для двійні

Підбираючи дитячий екіпаж для двійнят, слід звертати увагу на такі критерії:

1. Вагу конструкції. У будь-якому випадку екіпаж для двійнят буде важити набагато більше, ніж звичайна одинарна модель, оскільки вона матиме два блоки. Таким чином, потрібно вибрати модель, яку ви зможете котити, не прикладаючи занадто великих зусиль (також слід розуміти, що іноді у вас виникатиме необхідність підняти коляску на поверх, перенести і т.д.)

2. Розмір конструкції. Ширина екіпажу - дуже важливий момент, який слід враховувати під час покупки. Ширина коляски має бути такою, щоб ви могли зайти з нею до будинку, квартири, ліфта, кімнати і т.д.

3. Практичність та простота у використанні. Можливість відрегулювати положення батьківської ручки, її висоту, простота управління – важливі моменти, на які слід звернути увагу під час вибору коляски.

4. Знімні або незнімні текстильні елементи блоків коляски. Якщо вони знімаються, ви легко зможете випрати їх, що суттєво полегшить догляд за коляскою.

Особливості вибору коляскиОсобливості вибору коляски

5. Можливість регулювати деталі коляски: спинку прогулянкового блоку, капюшон, захисний бампер тощо, а також міняти положення блоків коляски.

6. Особливості установки блоків на шасі: наскільки це для вас легкий або складний процес.

7. Наявність додаткових аксесуарів: москітної сітки, дощовика, підставки для склянки, сумки для мами, муфти для маминих рук, накидки на ніжки дітей і т.д. Кожен із цих аксесуарів буде полегшувати і робитиме приємнішими ваші прогулянки на свіжому повітрі з дітьми.

8. Наявність фіксатора на колесах. Завдяки їм ваша коляска буде більш стійким на дорожньому покритті під кутом 20 градусів.

9. Безпека, яку коляска може гарантувати дитині. Зазвичай за безпеку відповідають п'ятиточкові ремені безпеки, а також захисний бампер (на прогулянковому блоці).

Особливості вибору коляскиОсобливості вибору коляски

Близнюки або двійнята – справжнє щастя для сім'ї. З правильно підібраною коляскою для двійні раннє дитинство ваших малюків неодмінно буде радісним: прогулянки на свіжому повітрі будуть комфортними та приємними і для мами, і для малюка.

Купити послідовну або паралельну коляску для двійні ви можете в інтернет-магазині товарів для дітей Lolo. Перегляньте каталог товарів магазину - тут ви неодмінно знайдете саме ту модель, яка вам сподобається.

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія