0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Чим зайняти дитину, коли вдома немає світла?

25.07.2024

Відключення електроенергії у житлових будинках та квартирах – це вимушений захід, який нині доводиться терпіти кожній родині. Але навіть без світла можна вигадати різні ігри для дітей, які допоможуть їм провести час із користю в очікуванні відновлення електропостачання. Інтернет-магазин товарів Lolo знає, які ігри для всіх дітей можна запропонувати дитині, і сьогодні поділиться з вами своїми пропозиціями. Тож поїхали!

Ваша дитина не боїться темряви?

Якщо вимикання електроенергії припало на вечірній або нічний час, коли на вулиці темно, слід насамперед переконатися в тому, що ваша дитина не боїться темряви. Якщо малюк побоюється сам бути у темній кімнаті, дорослому в жодному разі не можна залишати його на самоті. Ви можете запропонувати йому разом із вами взяти ліхтарик та обстежити кімнату, щоб дитина переконалася, що в ній нікого немає.

Ще один спосіб подолати страх темряви у дитини – використовувати оригінальні нічники на батарейках. У Lolo ви знайдете багато цікавих варіантів: у вигляді ведмедика, зайчика, лисички та інших тваринок. А ще є оригінальні моделі з музичним супроводом та навіть із можливістю проектувати зіркове нічне небо на стелю. З такими аксесуарами малюк неодмінно забуде про свій страх. Коли ви переконалися, що дитина переборола страх темряви, можна подумати і про те, чим розважити дітей, коли вдома немає світла.

нічникнічник

Що потрібно мати вдома у разі тривалих відключень електроенергії?

Останнім часом до нашого побуту щільно увійшло слово «блекаут», тобто «відключення електроенергії». Що потрібно мати кожному батьку вдома для того, щоб його дитина були в безпеці під час таких відключень? Ми підготували для вас список найнеобхідніших речей:

1. Ліхтарик на батарейках або акумуляторі (якщо він працює від батарейок, подбайте про їх додатковий комплект).

2. Павербанки. Справжня знахідка під час відключень світла. З їх допомогою можна зарядити і ліхтарик на акумуляторі, і мобільний, а за бажанням ще й увімкнути міні-вентилятор або інші прості пристрої з USB-виходом.

3. Батарейки. Вони знадобляться не лише для ліхтариків, а й для деяких дитячих іграшок.

4. Свічки та сірники.

5. Питна вода.

6. Цукерки, печиво та інша їжа, яку не потрібно попередньо готувати чи зберігати у холодильнику.

ліхтарїжа

Ігри та розваги для дитини

В які ігри пограти з дітьми, коли немає світла? Вибір таких ігор – величезний. Вони можуть бути:

  • рухливими;
  • будівельними;
  • творчими;
  • настільними;
  • на свіжому повітрі;
  • навчальними.

Рухливі ігри

У яку гру грати, якщо немає світла? Якщо відключення світла сталося вдень, рекомендуємо вам вийти з дитиною погратися на вулицю. Якщо у вашій сім'ї кілька хлопчиків, їм буде цікаво погратися з іграшковою зброєю. Кілька годин гри у «війнушку» пролетять непомітно, поки знову не ввімкнуть електроенергію. Також підійдуть і тематичні набори, наприклад, для гри в поліцейського або лікаря. Дівчаток неодмінно захоплять набори для гри в перукаря, набори з іграшковою побутовою технікою тощо.

У вас немає бажання виходити на вулицю, але є необхідність знайти цікаві ігри з дітьми, якщо немає світла? Тоді рекомендуємо звернути увагу на гру «Твіст». Граючи в «Твіст», навіть велика компанія дітей різного віку зможе весело провести час. Розкласти ігрове поле «Твісту» ви зможете прямо на підлозі в кімнаті.

війнушкитвіст

Гра Твістер Grand, Danko Toys
Код 38193
178 грн
Автомат з гелевими кулями
Код 117684
696 грн
Розважальна гра Твістер, Hasbro
Код 22936
1 555 грн
Чайник дитячий
Код 85611
430 грн

Будівельні ігри

Будувати діти люблять у будь-якому віці. Для цього ідеально підійдуть конструктори. Збираючи окремі елементи, дитина зможе отримати практично будь-які оригінальні об'єкти: від найпростіших геометричних фігур до будиночків, різних видів транспорту та цілих островів із деревами, будинками, мешканцями тощо. Найпопулярніші – блокові пластикові конструктори Лего та типу Лего (наприклад, ТехноК). Старші діти будуть із задоволенням грати з металевими конструкторами, а молодші – з магнітними.

Найменшим діткам можна запропонувати кубики. Використовуючи їх, дитина зможе захоплено збирати прості об'єкти: вежі, будинки, машини.

Не варто забувати і про пазли. Це набори з деталями невеликого розміру, з яких можна зібрати картинку. Сьогодні можна знайти пазли з різною кількістю деталей. Чим старша дитина, тим із більшою кількістю деталей можна вибрати набір.

Такі ігри з дітьми без світла відмінно розвиватимуть логічне мислення, творчі нахили, тренуватимуть дрібну моторику рук. А в Lolo ви знайдете великий вибір конструкторів, кубиків та пазлів.

конструкторпазли

Творчі ігри

Вимкнули електроенергію? Не біда! Розважити дитину в цей час може допомогти ляльковий театр. Напевно, у ваших дітей знайдеться велика колекція ляльок, м'яких іграшок. Їх можна використовувати для гри в такий театр, змайструвавши саморобну ширму із підручних засобів. Також можна придбати вже готові набори для гри в ляльковий або пальчиковий театри.

Настільні ігри

Виробники дитячих іграшок пропонують величезний вибір настільних ігор. Вони добре розвивають творче та логічне мислення, ерудицію, вміння будувати стратегію, допомагають отримати перше уявлення про будову економіки тощо.

Настільні ігри для дитини можуть бути такі:

  • «бродилки» – цю категорію ігор особливо люблять учні молодшої школи. Зазвичай, у комплект такої гри входять кубики, фішки, картонне поле для гри;
  • спортивні – настільний футбол чи хокей;
  • інтелектуальні - ігри, в яких неодмінно будуть картки з різноманітними питаннями або цікавою інформацією для дитини, яка розширить її кругозір;
  • економічні – популярна «Монополія» та її різновиди познайомлять дитину із основами економіки;
  • стратегічні – це ігри, у яких дитина навчиться будувати стратегію, завойовувати міста та країни.
інтелектуальніМонополія

Настільна гра Хто Я?, Danko Toys (укр.)
Код 43725
172 грн
Настільна гра UNO, Danko Toys (рос., укр.)
Код 31088
86 грн
Настільна гра Доміно в пеналі
Код 48109
212 грн

На свіжому повітрі

У що пограти дітям, коли немає світла, влітку? Можна чудово провести час на вулиці, вирушивши на річку, озеро або іншу водойму. На такій прогулянці батькам необхідно постійно бути поруч із з дітьми та не залишати їх без нагляду ні на хвилину. Що можна взяти із собою на річку? Вам неодмінно стануть у нагоді дитячий надувний круг, нарукавники або басейн.

Ще можна взяти із собою іграшкову водну зброю. Такі моделі «стріляють» водою. Конструкцією водяної зброї обов'язково передбачено резервуар для води. Він може бути на самому корпусі або окремо (наприклад, у вигляді рюкзака). «Заряджати» водну зброю можна водою прямо з водойми. Діти зазвичай із великим задоволенням грають із такими іграшками, адже вони дозволяють не тільки розслабитися та побігати, а ще й освіжитися.

Водяний автомат Water Gun
Код 127642
577 грн
Нарукавники надувні Кошеня, Intex
Код 99098
70 грн
Коло для купання, Intex
Код 118964
1 008 грн
Акція
Басейн надувний Квадрат, Intex (в асортименті)
Код 41424
461 грн
187 грн

Навчальні

Відсутність світла – не причина забувати про навчання. Багато розвиваючих та інтерактивних іграшок, які допомагають діткам вчитися, працюють від батарейок. Іграшкові планшети, телефони, інтерактивні ляльки допоможуть дітям вивчити нові слова рідною або іноземною мовою, дадуть перше поняття про геометричні фігури, математичні задачі тощо.

ТОП-5 популярних ігор для дітей, коли немає електроенергії

Чим зайняти дитину, якщо немає світла? Ми підібрали для вас 5 найпопулярніших іграшок:

Конструкторі, настільні ігрыРазвиваючі ігры для дітей, Набори іграшкової зброї

1. Конструктори. Вони представлені на ринку дитячих товарів у великому асортименті, тому вам буде легко знайти набір, який сподобається дитині. Наприклад, бренд ТехноК пропонує безліч різних варіантів із пластиковими деталями, які легко з'єднуються та роз'єднуються між собою.

2. Настільні ігри. Їхня кількість, як і кількість конструкторів, просто величезна. Тематика, складність можуть бути різноманітними.

3. Набори іграшкової зброї. Різні мечі, пістолети, рушниці, арбалети та луки дозволять дитині легко відчути себе справжнім лицарем, солдатом, охоронцем тощо.

Набір Гладіатор
Код 59841
243 грн
Арбалет з прицілом, Limo Toy
Код 58276
798 грн
Бластер з м’якими патронами, Limo Toy
Код 83981
960 грн
Пістолет лазерний з мішенню
Код 48033
406 грн

4. Розвиваючі ігри для дітей. Використовуючи іграшковий дитячий планшет, телефон, дитина зможе весело та з користю провести час, вивчивши нову інформацію.

5. Аксесуари для дитячих розваг на воді: надувні круги, нарукавники, басейни, водна зброя. Ми вважаємо, що спекотного літа саме такі іграшки закривають ТОП-5 ігор без світла для дітей, оскільки активний відпочинок на свіжому повітрі біля водоймища – чудовий спосіб провести час у період тотального блекауту.

Нарукавники надувні, Intex
Код 41786
66 грн
Басейн Кораловий риф, Intex
Код 58312
1 143 грн
Басейн Грибочок, Intex (45 л.)
Код 79643
786 грн
Басейн Веселка, Intex (4 кільця)
Код 49356
854 грн

Правильно підготувавшись до відключень електроенергії, ви зможете весело та з користю провести цей час зі своєю дитиною. А всі іграшки, про які ми згадували у своїй статті, ви легко знайдете у нашому інтернет-магазині товарів для дітей Lolo. Ласкаво просимо до нас!

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія