0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як правильно почати малювати картину по номерах?

31.08.2024

Останнім часом все більшої популярності набувають картини по номерах для дітей та дорослих. Акуратне та неспішне розфарбовування полотен із нанесеним заздалегідь контуром зображення – це чудовий антистрес для будь-кого. А ще задоволення – від самого процесу та результату. Купити за вигідною ціною картину по номерах вам пропонує наш інтернет-магазин товарів для дітей Lolo. У нашому асортименті ви знайдете безліч цікавих сюжетів: букети, природа, їжа, тварини і птахи та навіть картини відомих художників можуть по-новому «ожити» під вашим пензликом. Все у ваших руках.

Як правильно намалювати картину по номерам? Які існують техніки розмальовування? Чи дійсно таке заняття корисне для розвитку дитини? Про це та багато іншого сьогодні ми розкажемо вам у своїй статті.

Чим корисна картина за номерами

Чи знаєте ви, що створення графічних інсталяцій, розфарбовуючи картини за номерами – це корисно і для дітей, і для дорослих? Саме так! І зараз ми переконаємо вас у цьому.

Розмальовування картини по номерах – відмінне заняття для дитячого розвитку

Малювати картину по номерах – це не лише цікаво, а і корисно для дітей. Найперше – це дуже хороше тренування дрібної моторики рук. Під час такого заняття дитина вчитиметься контролювати роботу кисті, тримаючи в руках пензлик та зафарбовуючи фарбами той чи інший сектор на полотні. Така творчість допомагає розвивати фантазію та уяву дитини, вчить її уважності та посидючості, адже, щоб завершити розфарбовувати зображення, дитині знадобиться протягом певного часу зосереджено і акуратно наносити пензликом фарбу на картинку.

користькористь

Окрім вищеперелічених особливостей, нескладні картини по номерах для дітей дуже добре розвивають вміння логічно мислити та вирішувати нестандартні задачі. Аби такі комплекти для творчості дійсно приносили користь дитині, а сам процес розфарбовування був у задоволення, потрібно, аби дитина виконувала поставлену задачу без відчуття великого навантаження, тобто складність зображення має бути під силу маленькому художнику.

Яка користь від наборів для творчості для дорослих?

Розмальовування картини за номерами – це чудовий спосіб урізноманітнити своє дозвілля. Приділивши півгодини-годину такому заняттю після робочого дня, ви неодмінно помітите, як у вас поліпшується настрій. Виконання завдань на тренування дрібної моторики рук чудово знімає втому та дозволяє позбутися негативу, що з’явився протягом дня.

Окрім цього, малювання картини по номерам для початківців та тих, хто вже вміє це робити, – хороший спосіб розвинути пам’ять та поліпшити вміння концентруватися на виконанні певної задачі. А інколи такі прості набори для творчості можуть мати величезний терапевтичний ефект.

користь для дорослихкористь для дорослих

Що входить до складу набору?

Набір для творчості зазвичай у комплекті має все, що потрібно, аби намалювати картину по номерах:

  1. Полотно на підрамнику або картон із контуром картинки. Зображення обов’язково буде поділене на сегменти, і в кожному буде певний номер. Основа може бути білою або чорною (білі варіанти – більш популярні).
  2. Акрилові фарби для картини по номерах. Зазвичай вони додаються в невеличких баночках. Кожному кольору фарби відповідає певний номер, який і дублюється на картині (саме по номеру дитині потрібно буде й підбирати той чи інший колір фарби для кожного сегменту на картинці).
  3. Пензлики для розмальовування. Їхня кількість може бути різною: найчастіше від 2-х до 4-х. У комплекті будуть пензлики різної товщини: для зафарбовування великих та маленьких сегментів.
  4. Контрольний лист та інструкція з чого починати розфарбовувати картину по номерах.
склад наборусклад набору

Даних комплектуючих вам вистачить для створення картинки. Та додатково для зручності дитини вам може знадобитися склянка-непроливайка з водою. Якщо плануєте красиво оформити картину на стіну, тоді ще й рамка та елементи кріплення до стіни.

Які бувають картини за номерами

Сюжет картини – це дуже важлива характеристика, на яку слід звертати увагу під час вибору набору для творчості дитини. Але це не єдина особливість, на яку потрібно зважати. Рівень складності картин по номерах – ще один важливий момент. Від нього залежить, наскільки легко або складно буде розмальовувати картину. Існує кілька рівнів складності картин:

  1. Прості. Вони мають мінімальну кількість сегментів дрібного розміру (1-2 см). Такі картини – найпростіші для розмальовування. В дечому вони можуть бути схожими на дитячі розмальовки.
  2. Середні. Більша частина картини (до 75%) має сегменти великого та середнього розміру. Та на картинці будуть також і невеликі елементи, для розфарбовування яких знадобиться тоненький пензлик.
  3. Складні. Аби розмалювати таке зображення, потрібно не лише знати правила малювання картин по номерах, а ще і володіти різними техніками, мати неабияке терпіння та посидючість. А все тому, що на такому зображенні буде багато маленьких сегментів, які потрібно буде довго і акуратно розфарбовувати тоненьким пензликом.
простіскладні

Крім тематики та рівня складності, картини поділяються ще і за розміром. Вони можуть бути більшими та меншими. Для дитини не рекомендуємо обирати відразу велику картину. Починайте знайомити її з таким видом творчості з менших полотен. На його розмальовування вона витратить менше часу і швидше побачить очікуваний результат, що неодмінно викличе в неї бажання розмалювати ще одну картину.

маленьківеликі

Що можна намалювати на картині по номерах? Нині вибір тематики величезний. Можна придбати картину із зображенням пейзажів, натюрмортів, тварин, зокрема котиків, які нині користуються великою популярністю, людей, персонажів мультфільмів та казок, космічну тематику, букети та багато чого іншого.

Техніка розмальовування

Як красиво намалювати картину по номерах? Існує багато різних технік, які можна використовувати, аби розфарбувати зображення. Серед них найпопулярнішими є такі:

  1. Верх - низ. Якщо ви ще новачок, тоді вам краще обрати саме такий спосіб нанесення фарб: по черзі акуратно розфарбовувати сегменти зверху донизу. В такому випадку ви не будете рукою розмазувати раніше розфарбовані деталі.
  2. Центр – краї. Можна починати розфарбовувати картинку від центру до країв. Зазвичай саме там розташовується головний об’єкт.
  3. Від більшого до меншого. Здається, що, розфарбувавши більші об’єкти, дрібні деталі буде легше промальовувати.
  4. Світле – темне. Є ще одна техніка малювання картин по номерах, що передбачає розмальовування спочатку світліших елементів, а потім – темніших. Обравши такий спосіб, можна уникнути помарок. Також, фарбуючи спочатку світлими кольорами, а потім темними, вам не потрібно буде часто відмивати пензлик від темних кольорів.
Техніка розмальовуванняТехніка розмальовування

Як поводитися із пензликами

Аби малювати картину по номерах просто і красиво, ви маєте знати також і основні помилки в догляді за пензликами, яких слід уникати під час розфарбовування. Отож, аби ваші пензлики якнайкраще розмальовували картини:

  • ніколи не залишайте надовго їх у фарбі;
  • не забувайте про просушування пензликів після миття;
  • відмовтеся від хімічних речовин у догляді за ними;
  • не використовуйте пензлики для того, аби розмішувати фарбу. Це можна зробити, наприклад, за допомогою зубочистки;
  • не сушіть пензлики феном.
Як поводитися із пензликамиЯк поводитися із пензликами

Кілька секретів використання фарб

Мало кому хочеться, аби фарби для картини засохли вже через короткий проміжок після їхнього відкриття. Існує кілька секретів із використання акрилових фарб, якими ми поділимося з вами:

  1. Якщо ви відкрили баночку з акриловою фарбою, то вам варто використати її протягом чотирьох місяців. Коли ви закінчили фарбувати тим чи іншим кольором, щільно закривайте баночку, аби в неї не потрапляло повітря.
  2. Перед тим, як почати розфарбовувати, ретельно розмішайте фарбу в баночці. Вона повинна мати однорідну консистенцію. Тільки тоді вона рівно лягатиме на полотно і дитяча картина по номерах виглядатиме акуратно і красиво.
  3. Якщо ви відкрили баночку з фарбою, але тепер хочете зробити невелику перерву, перед закриттям фарби додайте в неї кілька крапель води. Це унеможливить її швидке висихання.
секрети використання фарбсекрети використання фарб

Як можна оформити готову картину?

Отож, якщо ваша робота вже готова, у вас можуть виникнути нові питання: чим покрити картину по номерах? Як її оформити? Тримайте від нас кілька порад із цього приводу:

  1. Після того, як ви повністю завершили розфарбовування і картина вже підсохла, її можна покрити лаком. Це вбереже фарби, якщо на них випадково потрапить вода.
  2. Картину на підрамнику можна повісити на стіни, прикріпивши до полотна ліску. Такий спосіб кріплення чудово підійде для сучасного інтер’єру.
  3. Готову картину можна оформити в багет або паспарту. Багет можна обрати як дерев’яний, так і пластиковий.
оформлення готової картиниоформлення готової картини

Сподіваємося, тепер ви знаєте, як легко намалювати картину по номерах. Великий вибір таких наборів для творчості дітей і дорослих ви можете знайти в магазині Lolo. В нас також можна замовити її швидку доставку по Києву, Чернігову, Одесі, Славутичу та багатьом іншим містам України.

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія