0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як збирати алмазну мозаїку: рекомендації для початківців

25.09.2024

Сьогодні нам доступна велика кількість різних комплектів для творчості. Один із їх різновидів – алмазна мозаїка. Це творче заняття, що дозволяє створити справжній шедевр живопису, викладаючи блискучі камінці на поверхні малюнка. Навіть найпростіша алмазна мозаїка для початківців – це неймовірне та захоплююче хобі, яке подарує вам години релаксу й задоволення від отриманого результату. На такій картині може бути зображений практично будь-який малюнок: тварини, птахи, квіти, космічна тематика, пейзажі, казкові персонажі та багато інших цікавих варіантів, що дозволить легко вибрати потрібний варіант для кожного.

Де купити картини з алмазною мозаїкою? Це можна зробити у нашому інтернет-магазині товарів для дітей Lolo. В асортименті ви знайдете великий вибір цікавих картин за приємною ціною, які можна прямо сьогодні замовити з доставкою за потрібною вам адресою.

Що таке алмазна мозаїка?

А тепер, друзі, давайте детальніше розглянемо, що це за новий вид рукоділля і як правильно викладати алмазну мозаїку? Вона вдало поєднує в собі елементи вишивки та мозаїки. Тут головне завдання полягає в тому, щоб правильно та акуратно приклеїти маленькі кристали (стрази) до спеціальної канви з картинкою. Завдяки тому, що у всіх камінчиків є грані, вони дуже гарно виблискують, створюючи неймовірний візуальний ефект.

Цікаво, що процес викладення алмазів іноді порівнюють із розфарбовуванням картини за номерами. Але в цьому виді рукоділля нам потрібні не акрилові фарби, а стрази та клей. Що означають літери в картинах із алмазною мозаїкою? Вони вказують на колір кристала, який необхідно приклеїти у тому чи іншому квадраті картини. Для цього використовують пінцет або аплікатор. Процес створення картини має бути неквапливим та акуратним.

алмазная мозаїкаалмазная мозаїка

Які бувають алмазні мозаїки

Особливості камінців

Комплекти для творчості із кристалами бувають кількох видів. Картина за номерами з алмазною мозаїкою може мати стрази різної форми:

1. Круглі. Стрази в такому наборі мають плоску основу та чималу кількість граней у верхній частині. Такі камені слід укладати із невеликими проміжками. Круглу мозаїку можна вибирати новачкам, оскільки її складання – це дуже простий процес. Готова картина має ефект трохи розмитої картинки.

КругліКруглі

2. Квадратні. У таких комплектів кристали мають плоский верх та основу. Їх укладають щільно один до одного, не залишаючи проміжків. Робота з квадратною мозаїкою вимагатиме більшої точності. Її слід обирати людям, які вже мають досвід подібного виду творчості.

КвадратніКвадратні

Тепер ви знаєте, яка алмазна мозаїка краща: кругла чи квадратна. Якщо ви новачок – обирайте круглу, якщо у вас уже є такий досвід – квадратну.

Ступінь заповнення картини

За тим, наскільки картина заповнена алмазами, мозаїки діляться на:

1. Часткові. Стрази приклеюються не до всієї картини, а лише до певної частини поверхні полотна. Найчастіше це якийсь центральний чи головний елемент картини. Друга частина зображення буде надрукована на канві або ж тканина залишиться порожньою. Якщо ви тільки починаєте своє знайомство із алмазною мозаїкою або хочете швидко отримати картину, віддавайте перевагу частковій мозаїці.

ЧастковіЧасткові

2. Повна. Така алмазна мозаїка передбачає повне заповнення зображення кристалами. На виконання поставленого завдання у такому разі знадобиться більше часу.

ПовнаПовна

Чому варто зайнятися алмазною мозаїкою?

У чому переваги такого виду творчості? Відповідей це питання чимало. Якщо ви вирішили зайнятися алмазною мозаїкою, то неодмінно оцініть її:

1. Доступність. Щоб ваша мозаїка перетворилася на справжній шедевр, великий мистецький хист не потрібен. Такий вид рукоділля під силу кожному. Необхідно лише зрозуміти, як клеїти алмазну мозаїку.

2. Терапевтичний ефект. Процес наклеювання алмазів заспокоює, допомагає позбутися негативу. Таке заняття відмінно допоможе розслабитись після дня у школі або університеті або ж після непростого робочого дня.

3. Тренує дрібну моторику рук. Робота з невеликими камінчиками – це чудовий спосіб поліпшити свою координацію рухів, натренувати точність рухів кистю.

4. Поліпшення концентрації. Щоб зібрати мозаїку, знадобиться багато часу. Таке заняття чудово розвиває також і уважність, і зосередженість.

5. Довговічність. Якщо знати, чим покрити алмазну мозаїку після завершення роботи, вона може надовго зберегти свій блиск та красу. Зробити це можна за допомогою тонкого шару лаку (не варто розбавляти його водою). Рекомендується покривати картину лаком у приміщенні, яке добре провітрюється.

мозаїкамозаїка

З чого розпочати роботу із алмазною мозаїкою?

Отже, ви придбали набір для рукоділля. З чого почати збирати алмазну мозаїку? Рекомендуємо вам кілька простих кроків:

1. Підготуйте місце, де ви працюватимете. Воно має бути добре освітленим. Але при цьому світло не повинне сліпити очі. Поверхня, на якій ви розкладатимете стрази і картину, повинна бути рівною. За бажанням стіл можна накрити м'якою тканиною.

2. Подивіться, чи все необхідне є в наборі. Зазвичай до його складу входить: канва з картинкою на клейкій основі, стрази, аплікатор або пінцет, клей, лоточки для камінців, інструкція, як правильно збирати мозаїку.

3. Розгляньте уважно схему. На ній мають бути позначення (літери), які відповідають різним кольорам стразів.

4. Підготуйте пінцет або аплікатор. Для цього нанесіть на нього трохи клею. Так захоплювати кристали буде набагато простіше.

5. Починайте збирати мозаїку з невеликої ділянки. Для цього зніміть маленький шматок плівки і починайте викладати на ньому кристали, підбираючи відповідні кольори.

З чого розпочати роботуЗ чого розпочати роботу

А тепер – детальніше про викладку

Як зібрати діамантову мозаїку? Ознайомтеся із нашим чек-листом, який вам підкаже, що і коли потрібно робити.

Крок №1. Підготовчий. Відкрийте набір і вивчіть його вміст, розкладіть всі елементи. Перевірте, чи відповідають кольори кристалів, вказаним на малюнку.

Крок №2. Зверніть увагу на кристали. Розкладіть їх за кольорами в різні пакетики або коробочки. Для зручності на них можна зробити позначки кольорів.

Крок №3. Розпочинайте роботу. Рекомендується починати викладати мозаїку з правого нижнього кута. Приберіть у цьому місці захисну плівку на ділянці приблизно 10 см на 10 см.

Крок №4. Починайте наклеювання кристалів. Для цього обмокніть кінчик пінцету у клей та захопіть кристал потрібного вам кольору. Покладіть кристал на його місце на канві і легенько притисніть. Викладайте по порядку стрази, дотримуючись схеми. Коли одна невелика ділянка буде закінчена, відкривайте іншу. Не забувайте постійно перевіряти правильність підбору кристалів і злегка придавлювати рукою стрази на готовій ділянці. У такому разі зчеплення камінчика з клейовою основою буде кращим.

пользапольза

Крок №5. Завершіть викладку кристалів. У процесі завершення обов'язково перевірте, чи є пропуски і чи правильно підібрані кольори кристалів. Якщо ви знайшли помилку, то виправте її.

Крок №6. Закріпіть результат. Для цього покладіть на мозаїку білий аркуш паперу і прокатайте валик або пройдіть по ньому праскою через тканину (вмикайте праску на мінімальну температуру). Таким чином ви надійно закріпите всі блискучі камінчики.

Крок №7. Готова алмазна мозаїка має добре висохнути. Для цього їй знадобиться від 24-х до 48-ми години. Потім її можна оформити у рамку або прикрасити іншим способом.

Які малюнки можна зібрати з мозаїки?

Приклади, які можна зібрати з алмазної мозаїки. Обмежень на малюнки із алмазної мозаїки практично немає. Сьогодні не важко придбати заготовки із зображенням квітів, морів та океанів, дерев, закоханих пар, птахів, космічних сюжетів і багато іншого. Величезний вибір цікавих сюжетів дозволить кожному легко підібрати варіант, який найбільше сподобається і який стане оригінальною прикрасою вашого інтер'єру.

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія