0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати ходунки для немовляти?

Ходунки - потрібний аксесуар для правильного розвитку дитини, який легко захопить його в цікаву гру, допоможе навчитися стояти і ходити, зміцнить м'язи. Сучасний асортимент дитячих товарів пропонує широкий вибір подібних аксесуарів, тому багатьом батькам нелегко вирішити, які ходунки вибрати дитині. Якщо зараз ви теж шукаєте відповідь на це питання, рекомендуємо вам ознайомитися з нашою статтею. У ній ми розповімо про основні види ходунків і про особливості їх вибору.

Які бувають?

Щоб правильно вибрати ходунки для дитини, потрібно знати їх основні види. Вони бувають у формі качалки, каталки, а також класичні та стрибуни.

Класична модель має основу на коліщатках і м'яке сидіння. Варіанти подорожче оснащені ігровою панеллю. У ходунків-качалок підстава розділяється на дві частини. Верхня половина може повертатися на дев'яносто градусів. Завдяки цьому аксесуар можна використовувати, щоб заколисувати малюка.

Моделі у формі каталок схожі на коляску. Дитина може спиратися на її ручку і котити її вперед, роблячи повільні кроки. На панелі каталки зазвичай розміщуються всілякі кнопочки, важелі, іграшки.

До основи ходунків-стрибунців прикріплені пружні ремені. Їх легко можна прикріпити і до стійці, наприклад, до дверного отвору.

Особливості вибору

Щоб вибрати дитячі ходунки, потрібно керуватися різними критеріями. В першу чергу, необхідно звертати увагу на вагу і зріст малюка. Більшість моделей призначені для дітей, вага яких становить від 7 до 15 кілограм. Але є й інші варіанти. При недотриманні цього правила ходунки можуть деформуватися, що призведе до травмування дитини. Важливо вибирати даний аксесуар з міцною основою. Прямокутна основа буде стійкіше круглої. Жорстка спинка - відмінно впорається з підтриманням дитячої постави.

Ходунки Chicco 123 Green (зеленые)
Код 30425
 
ОТ 3590
Ходунки Carrello Tempo CRL-7202 (в ассортименте)
Код 57998
 
ОТ 504
Ходунки LaBona FK360 (в ассортименте)
Код 65366
 
Нет в наличии
Ходунки 3 в 1 Rapido Olive, Carrello (зеленый)
Код 84359
 
ОТ 1176

У деяких моделях можна регулювати висоту. Завдяки цьому ходунки можна буде використовувати тривалий час, адже вони можуть «рости» разом з вашою крихіткою. Вибирайте моделі з надійною фіксацією в різних положеннях. Це забезпечить дитині не тільки комфорт, але і безпеку.

Якщо ви хочете, щоб в ходунках малюк міг ще й грати, тоді краще зупинити свій вибір на моделі з ігровою панеллю. На ній виробники розміщують всілякі пищалки, брязкальця, кнопки. Знімну панель буде набагато простіше чистити і мити, ніж незнімну.

Ви плануєте перевозити ходунки? Тоді вибирайте складні портативні моделі. У складеному вигляді вони займають мінімум місця.

Звертаємо увагу на колеса

Чим більше коліс, тим краще. В такому випадку ризик того, що дитина перевернеться в ходунках, зведений до мінімуму. Завдяки редуктору швидкості на колесах малюк не зможе сильно розігнатися.

Ходунки з пластиковими коліщатками краще підійдуть для килимів, а з гумовими - для дерев'яних підлог. Моделі з прогумованими колесами тихіші, після них на підлозі не залишиться подряпин.

Учебно-игровой центр Cotoons Smoby "Цветочек"
Код 64698
 
ОТ 1666
Каталка - ходунки, игровой центр - дощечка для рисования
Код 76182
 
Нет в наличии
Игровой развивающий центр 4 в 1 Grow and Walk, Chicco
Код 80926
 
ОТ 1799
Каталка - ходунки детские Funny Baby, Bambi
Код 81386
 
ОТ 561

Безпека

Щоб в ходунках малюк був у цілковитій безпеці, потрібна модель:

  • зі знімними коліщатками;
  • з ременями безпеки;
  • з якісних і нетоксичних матеріалів;
  • без дрібних деталей, які б малюк міг відламати і проковтнути або вдихнути.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам вибрати ходунки для дитини, в яких йому буде легко і цікаво пізнавати навколишній світ, роблячи свої перші кроки.

Стрибуни, SportBaby (в асортименті)
Код 25818
1 160 грн

Вид: стрибуни