0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Чи потрібен манеж малюку

Для чого потрібен дитині манеж? Чи потрібен манеж малюкові взагалі? Дитячий манеж - необхідність чи ні? Напевно, ці питання хвилюють багатьох батьків. Але після того, як їх малюк починає самостійно повзати, вставати на ніжки, вони вирішуються позитивно практично в кожній родині. І після цього молоді мами і тата йдуть на дитячі форуми, де хочуть відшукати інформацію, для чого потрібні прямокутні і круглі манежі і як їх вибирати. Якщо і ви зараз шукаєте манеж для свого крихти, тоді наша стаття стане в нагоді вам.Нужен ли манеж ребенку

Як вибрати манеж

Виробники дитячих товарів пропонують величезний асортимент різних манежів, тому часто батьки не знають, який манеж купити дитині і просять в інтернеті порадити манеж. Щоб знати, як вибрати манеж для дитини, потрібно орієнтуватися в їх різновидах. Отже, вони бувають різних видів:

  • Манежі-ліжка - виконують дві функції: ліжка і манежу. У такій колисці буде зручно заколисувати малюка. У сім'ях, які живуть в заміському будинку, таке ліжечко часто виносять на вулицю - малюк із задоволенням буде грати на свіжому повітрі.
  • Манежі-огорожі. З їх допомогою можна відокремити ігрову зону в приміщенні. Рекомендуємо їх купувати для просторих квартир. В такому загороді малюкові буде роздолля - йому там буде цікаво грати з іншими дітками або з батьками.
  • Прямокутні або круглі - це моделі, які представляють собою міцний металевий каркас, обтягнутий тканиною або іншим матеріалом. Вони можуть бути на ніжках або на колесах, мати ортопедичне дно. Деякі моделі легко складаються, їх зручно мити.
Манеж ТМ Гойдалка "Бочка", бук
Код 64823
 
ОТ 1260
Манеж Carrello Grande (в ассортименте)
Код 77598
 
ОТ 1596
Манеж Piccolo+, Carrello (в ассортименте)
Код 78130
 
ОТ 1484
Манеж Treviso Cameo Green, Carrello (зеленый)
Код 81634
 
ОТ 1848

Крім цього, при виборі моделі велике значення має:

  • Безпека дитини. Вона повинна бути весь час на першому місці. Тому намагайтеся вибрати дитячий манеж, в якому буде приділено достатньо уваги стійкості - малюк може стрибати в манежі, спиратися про його бортики, тому дуже важливо, щоб він випадково не перекинувся. Манеж на коліщатках - відмінна мобільна модель. Але необхідно, щоб у коліщаток були блокатори. Також за безпеку для малюка будуть відповідати спеціальні м'які бортики і згладжені кути. Рекомендуємо також вибирати моделі з м'яким дном, щоб при падінні дитина не отримала травму. Також варто звернути увагу на те, щоб всі елементи кріплення (шурупи, болти) були заховані під ковпачками.
  • Матеріали для оббивки, каркаса і фарбувальні речовини.
    • Якщо хочете вибрати манеж, який буде легко чиститися, вибирайте модель з оббивкою з плащової тканини.
    • Бічні сторони манежу можуть бути з сітки або прутів. Сітка - м'який матеріал, тому, якщо дитина впаде на неї, то з нею нічого не трапиться. Важливо, щоб стінки з сітки не провисали. Сітчасті манежі мають невелику вагу. Їх конструкція полегшена. Багато сітчастих моделей складаються «як книжка», тому їх дуже зручно зберігати і транспортувати - вони займають мінімум місця. Але відзначимо, що офтальмологи не рекомендують дитині дуже довго перебувати в манежі з сітки, оскільки дивитися через неї на навколишній світ не дуже зручно.
    • Якщо ви купуєте манеж з прутами, вибирайте моделі, де відстань між прутами така, що між ними не застрягне ручка дитини. Через прути дитині буде добре видно все, що її оточує.
    • Барвники. Вони повинні бути гіпоалергенними і безпечними для здоров'я дитини.
  • Колір. Звичайно, вибір кольору - це справа смаку. Але все-таки рекомендуємо вибирати для дитини більш спокійні кольори - пастельні, світлі, які не будуть втомлювати його очі.
  • Форму манежу. Він може бути кутовим, квадратним, круглим або прямокутним. Круглий манеж - більш об'ємний, він займає набагато більше місця, ніж прямокутний або квадратний. Якщо є необхідність економити простір в кімнаті, вибирайте трикутну модель - її можна встановити в кутку кімнати.
  • Вага. Якщо плануєте брати з собою манеж в поїздки, тоді краще придбати модель з мінімальною вагою. Якщо ж потрібен стаціонарний манеж, вибирайте більш легкий варіант, його буде не так-то просто перевернути дитині.
  • Наявність додаткових аксесуарів. Вони допоможуть зробити використання манежу ще зручніше і практичніше. Найчастіше батьки вибирають моделі з пеленальним столиком, знімними полозами для заколисування малюків, москітною сіткою для комфортного перебування дітей на свіжому повітрі, просторим капюшоном, який може захистити від яскравих сонячних променів, відділенням (кишенею) для звичайних іграшок, дугою для підвісних іграшок. Також мами по достоїнству оцінять зручну сумку для транспортування (вона може бути в комплекті зі складними моделями). Сподобається дитині і манеж з виступаючими м'якими частинами, за які малюк зможе вхопитися і буде вставати і ходити. Це буде стимулювати хапальні і рухові рефлекси.
Манеж Molto Magnet Grey, Carrello (темно-серый)
Код 81930
 
ОТ 1792
Кровать-манеж Joy Blue, Kinderkraft (серая с синим)
Код 82022
 
ОТ 1890
Манеж Colorado red, 4Baby (красный)
Код 83617
 
ОТ 1785
Кровать-манеж Zip & Go, Chicco (серая)
Код 84281
 
ОТ 3690

З якого віку потрібен манеж

Щоб знати, коли купувати манеж, необхідно орієнтуватися, коли потрібен манеж дитині. Адже вже підрослому малюкові буде в ньому не цікаво. А зовсім немовляті може бути нудно самому в манежі, і він буде плакати. Отже, зі скількох місяців садити дитину в манеж? Робити це можна з того моменту, коли малюк почав повзати - приблизно з 6 місяців.

Привчайте малюка до манежу поступово. Спочатку залишайте його на 10 хвилин, потім на більше - і з кожним разом збільшуйте час його перебування в манежі. Кроха повинен поступово звикати до манежу, вчитися в ньому грати і весело проводити час, щоб манеж асоціювався у нього з приємним проведенням часу.

Якщо ваш малюк плаче в манежі, перше знайомство з новим аксесуаром починайте з пари хвилин, будьте весь час в полі зору малюка, розмовляйте з ним, посміхайтеся до нього. Це допоможе дитині звикнути до манежу.

Дитячі фахівці не тільки рекомендують, з якого віку потрібен манеж, але ще і радять залишати там малюка не більше, ніж на 1,5 години на добу. При цьому максимальне перебування крихти в манежі повинно бути до 30 хвилин.

До якого віку розрахований манеж? Відповідь на це питання шукайте у виробника. Він вказує, на яке максимальне навантаження буде розраховано його виріб.

Кроватка-манеж Caretero Medio Classic (в ассортименте)
Код 36265
 
ОТ 2223
Манеж Qvatro Classic 02 (в ассортименте), мелкая сетка
Код 46413
 
ОТ 488
Манеж Lionelo Sven Plus (в ассортименте)
Код 49689
 
ОТ 2800
Манеж ТМ Гойдалка "Квадрат", бук
Код 64824
 
ОТ 1642

Порада! Якщо дитинка вже трохи підросла і впевнено стоїть на ніжках, не залишайте разом з нею в манежі об'ємні великі іграшки. Кроха може просто стати на них і випасти з манежу.

Кращий дитячий манеж

Який манеж краще? Відповідь на це питання буде залежати від особистих переваг батьків. Кращий дитячий манеж для подорожей - це модель з полегшеною конструкцією, яку можна легко скласти і покласти, наприклад, в багажник машини. Для стаціонарного манежу краще вибрати варіант важче.

Який манеж краще: квадратний або прямокутний? Все залежить від того, скільки вільного місця є для його установки.

Для вас ми склали свій рейтинг дитячих манежів по виробникам:

  • Carello, Lionelo - недорогі, гарна якість;
  • Kinderkraft - оптимальне співвідношення ціни і якості, відрізняються багатою функціональністю і комплектацією, високою якістю.
  • Chicco - популярний бренд, товари якого відрізняються найвищою якістю, але коштують дорожче своїх «побратимів».

Отже, манежі з різних матеріалів, різної форми і різних виробників представлені в широкому асортименті в інтернет-магазині дитячих товарів LOLO. Тут ви неодмінно знайдете манеж для ігор і сну, в якому так сподобається грати і відпочивати вашій дитині.