0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати парту для дитини

Облаштовуючи дитячу ігрову зону, батькам не варто забувати про те, що дитині також необхідно місце для занять і навчання, яке повинно бути максимально зручним і безпечним. Для комфортного і цікавого навчального процесу в домашніх умовах не обійтися без зручної і безпечної парти, представленої безліччю видів. Саме модельне різноманіття в магазинах часом ускладнює процес вибору, і батьки не відразу розуміють, яку парту вибрати для дитини.

Перш за все, парта повинна мати цікавий дизайн, який відразу зацікавить дитину, бути зручною і анатомічно правильною, щоб під час виконання домашніх завдань або читання улюбленої книжки юний учень не втомлювався, а його спина перебувала в правильному і розслабленому положенні.

детская парта

Усі пропоновані виробниками дитячі конструкції можна умовно розділити на кілька категорій, ознайомившись з якими, навіть молодим батькам стає зрозуміло, як вибрати парту для першокласника або дошкільника. Отже, дитячі парти бувають:

  • зростаючі;
  • парти-трансформери;
  • шкільні парти-моноблоки;
  • класичні моделі (без регулювання);
  • ортопедичні.

Для більш маленьких дітей можна розглядати парту-мольберт, стільниця якої підійде для малювання, ігор і вивчення основ азбуки, математики. У кожного виду конструкції є свої плюси і мінуси, тому при покупці їх також варто враховувати. Досить затребуваними є ортопедичні моделі, які характеризуються високою деталізацією, практичністю, безпекою і хорошим функціоналом, завдяки якому конструкція здатна підлаштуватися під кожну дитину. Щоб зрозуміти, як вибрати ортопедичну парту для дитини, яка буде прийнятною і максимально комфортною, потрібно звернути увагу на важливі моменти:

  • Стійкість. Парта, що міцно стоїть скорочує до мінімуму травматизм дитини під час занять.
  • Регулювальний механізм, який відповідає за настройку висоти стільниці. Механізм повинен бути простим, щоб дитина могла самостійно себе регулювати стільницю.
  • Можливість налаштування кута нахилу парти, що створює додатковий комфорт під час занять.
  • Оснащеність. Дітям зручно, коли парта має кілька шухлядок і поличок, куди можна скласти канцтовари, книги та інші аксесуари.
  • Колір конструкції. Стільниця не повинна бути виконана в дуже яскравих тонах, оскільки це може дратувати очі.

Крім того, виріб не повинен мати стороннього запаху, дуже гострих і травмонебезпечних виїмок і деталей.

Парта одноместная раскладная Гойдалка (2Т114)
Код 39940
 
ОТ 1310
Детский столик растущий "Kinder-2" Sport Baby
Код 25827
 
ОТ 1602
Деревянный детский стол "Baby-3"
Код 25823
 
ОТ 1359

Правильно вибрати дитячу парту, незалежно від її виду, вартості і виробника, допоможуть практичні поради досвідчених батьків і фахівців. По-перше, уваги вимагає матеріал виготовлення (пластик, натуральне дерево) і розмір конструкції, по-друге, зріст і вік дитини, по-третє, функціональність (рухливість елементів і оснащення додатковими поличками, шухлядками, стійками).

Розміри парти для дітей

Згідно зі статистикою, діти з раннього шкільного віку «набувають» такі захворювання, як порушення постави і короткозорість. Поштовхом для розвитку таких хвороб може стати неправильно обрана парта. В середньому, за партою школяр проводить близько 8 годин, а якщо конструкція не відповідає зрісту, то дитина буде сутулитися, спина напружуватися, що з часом призведе до розвитку багатьох захворювань. Уникнути цього можна, розуміючи, якою має бути висота парти для школяра, які стандартні параметри.парта с регулировкой высоты

Стандартна висота парти коливається в межах 52-76 см, при цьому ширина навіть найменшої парти повинна бути 100-120 см. Висота парти 1 класу дитини повинна бути 50-52 см з можливістю регулювання кута нахилу стільниці мінімум до 12 градусів. Щоб зрозуміти, як підібрати парту дитині по зрісту, який краще стілець вибрати, якщо це не цілісна конструкція, досить ознайомитися зі спеціальними таблицями параметрів учнівських меблів, а також почитати відгуки досвідчених батьків і фахівців.

Для зручності вибору можна скористатися даними, де вказані відповідності основних розмірів парти і зросту дитини:

  • На 5-6 років (100-119 см) висота столу повинна бути в межах 50-53 см, а сидіння 30-32 см.
  • На 7-8 років (119-127 см) висота дитячого столу повинна бути в межах 53-55 см, а сидіння 33-35 см.
  • На 9-10 років (128-136 см) висота столу повинна бути в межах 56-57 см, а сидіння 35-37. см.
  • На 11-12 років (137-144 см) висота столу повинна бути в межах 59-62 см, а сидіння 38-40.
  • На 13-14 років (145-153 см) висота столу повинна бути в межах 63-67 см, а сидіння 41-43.

При правильно підібраних меблях під час сидіння ноги дитини повинні знаходитися на підлозі, при цьому коліна зігнуті під прямим кутом, а стегна і торс також утворюють прямий кут.

Парта з регульованою висотою

Дитячий організм росте досить швидко, а купувати нову парту на кожен навчальний рік дорого і недоцільно, тому варто задуматися про придбання сучасної зростаючої конструкції.

парта детская одноместная

Парта, яка зростає разом з дитиною, - це практична, безпечні і комфортні для навчання і занять меблі. Вся принадність такої конструкції полягає в тому, що в ній можна регулювати висоту стільниці і кут її нахилу.

Парта із змінною висотою - це повноцінне робоче місце для школяра будь-якого віку. Усі пропоновані виробниками конструкції діляться на два типи - зі складним механізмом регулювання, який можуть налаштовувати тільки батьки, і з простою системою настройки параметрів, що під силу навіть дитині. Щоб переконатися в тому, наскільки парти з регульованою висотою і кутом нахилу стільниці незамінні, досить зважити всі плюси і мінуси конструкцій. Серед переваг можна виділити:

  • Ергономічність конструкції.
  • Практичність і довговічність. Завдяки механізму регулювання, парта, яка росте з дитиною, може служити протягом усього циклу навчання в школі. Міняти висоту і кут нахилу стільниці рекомендується два рази на рік.
  • Високу деталізацію і відмінну якість збірки.
  • Матове покриття стільниці. Більшість виробників пропонують матове покриття стільниці, на якому не відбиваються відблиски від лампи і сонячних променів, що, в свою чергу, захищає дитячі очі від втоми і напруги.
  • Комплектацію. Сучасні зростаючі парти наділені додатковими поличками. Шафками і виїмками для фіксації предметів.

Єдиним недоліком моделей, що трансформуються, вважається вартість, яка трохи вище ціни класичної парти. Під парту з регульованою висотою рекомендується вибрати такого ж типу стілець, щоб забезпечити учневі максимальний комфорт під час занять. Які краще додаткові комплектуючі до зростаючих парт вибирати допоможуть розібратися ортопеди, педіатри, а також корисні поради та відгуки батьків. Величезний модельний ряд безпечних і стильних конструкцій, що трансформуються, представлений в інтернет-магазині Lolo.