0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати дитячі ролики

Їзда на роликах - це прекрасний спосіб провести час. Фахівці радять знайомити дитину з роликовими ковзанами в 3-4 роки. Звичайно, можна це зробити і пізніше, але от раніше - не варто, оскільки в 1-2 роки дитяча стопа ще активно розвивається, а неакуратна їзда може травмувати її. Які роликові ковзани краще купити дитині? Як вибрати дитячі ролики, щоб їзда на них була менш травмоопасною і приносила задоволення дитині? Про це читайте далі в нашій статті - сьогодні ми розповімо, якими характеристиками повинні володіти кращі роликові ковзани для дітей.

Детские ролики, Profi, M (35-38), сине-розовые
Код 87173
 
ОТ 656
Купить
Детские ролики, Profi, M (35-38), зеленые
Код 87176
 
ОТ 656
Купить
Детские ролики, Profi, S (31-34), розовые
Код 87172
 
ОТ 576
Купить
Защитное снаряжение (в ассортименте)
Код 51348
 
ОТ 84
Купить

Як вибрати ролики для дітей

Отже, щоб зробити правильний вибір дитячих роликів, важливо брати до уваги відразу кілька критеріїв:

  1. Конструкція: розсувні або нерозсувні.

Хороші ролики для дітей в обов'язковому порядку повинні бути розсувного типу. Особливо, якщо мова йде про дітей молодшого віку. Це дозволить збільшувати розмір черевичка разом з ростом дитини. Коли будете вибирати роликові ковзани, зупиняйте свою увагу на якісній розсувний системі. В іншому випадку, змінити розмір черевика після мінімального буде складно або зовсім неможливо. Ну, а як показує практика, за час, поки ніжка дитини підросте, термін гарантії вже закінчиться і повернути або поміняти ролики буде неможливо.

Важливо звернути увагу ще й на те, чи не виникає у черевика дефекту при розсуванні, наприклад, у вигляді порожнього простору під п'ятою або поганої фіксації важеля.

  1. Особливості черевика

Черевики є з пластика з м'яким чобітком всередині або з м'якою конструкцією (як, наприклад, кросівок). Але, який би варіант ви не вибрали, місце, де фіксується п'ятка, і верхня частина повинні бути жорсткими, з пластика.

У хороших дитячих роликів черевик спроектований так, щоб зменшити нестійкість і звести до мінімуму можливість впасти. Саме таку модель варто вибирати для дитини, яка тільки знайомиться з роликовими ковзанами. Важливо, щоб їй було зручно стояти і пересуватися на роликах.

Як перевірити якість та стійкість черевика? Візьміть його і стисніть рукою верх. Якщо у вас вийшло легко це зробити, значить, ногою продавити вийде ще простіше. Такий черевик купувати не рекомендується. У верхній частині він повинен бути міцнішим.

  1. Тип коліс і підшипників.

Виробники, які дорожать своєю репутацією, використовують якісні комплектуючі, які відповідають усім необхідним стандартам. Це дуже важливо, адже від якості колеса залежить накат (тобто, наскільки ролики будуть легко котитися за інерцією). Дитина, яка тільки познайомилася з роликовими ковзанами, буде боятися сильно відштовхуватися, тому важливо, щоб ролики могли легко самостійно котитися.

Зазвичай у багатьох моделях роликів є можливість замінити такі елементи, як колеса або підшипники (на відміну від черевика або рами). Але все-таки рекомендуємо відразу вибирати модель роликових ковзанів з такими характеристиками, які будуть підходити дитині, адже нерідко буває так, що вартість комплектуючих становить від 50 і більше відсотків.

Колеса можуть бути виготовлені з поліуретану або пластику. У швидкісних роликових ковзанах встановлюють поліуретанові колеса різної твердості (чим вона вище, тим швидше можна буде їхати). Колеса із пластику коштують дешевше. Але вони і швидше зношуються.

Вибираючи роликові ковзани, обов'язково подивіться на діаметр коліс. Оптимальний варіант для дітей - від 76 мм. Чим старша дитина, тим більше діаметр і, відповідно, тим більшу швидкість можна розвинути. Важливо звернути увагу і на жорсткість коліс. Її вимірюють в одиницях А. В ідеалі вона повинна бути не менше, ніж 80-82 А. Якщо цей показник менший, є великий ризик, що колеса швидко зітруться.

Як крутяться колеса? Це залежить від якості підшипника. Якщо колеса крутяться насилу, значить, підшипники не дуже хороші, і таку модель купувати не рекомендується.

  1. Рама: з металу або з пластика, з трьома або чотирма колесами?

Металеві рами найважчі, тому їх нечасто можна побачити на дитячих роликах. Більшість саме дитячих моделей розраховані на вагу до 50 кг. З таким навантаженням відмінно впорається пластикова рама.

До рами може кріпитися 3 або 4 колеса. Вони розташовуються в один ряд. Якщо рама призначена на 3 колеса, вона буде трохи коротше. Таким чином, дитина буде легко маневрувати. Тому такий вид роликових ковзанів нітрохи не гірше, ніж з чотирма колесами. Є моделі з чотирма колесами, де колеса розміщуються попарно - це найстійкіші ролики. Вони призначені для тих, хто стає на роликові ковзани вперше.

  1. Підшипники.

Якщо ви вибираєте роликові ковзани для дитини, яка тренується в спортивній школі або бере участь в змаганнях, обов'язково враховуйте клас точності підшипника. Чим він вищий, тим кращий накат у ковзанів. Найшвидкісніші ролики - АВЕС 9, «золотою серединою» називають ролики АВЕС-7, самі повільні - АВЕС 3. Але також звернемо вашу увагу на те, що, чим вище клас підшипника, тим складніший догляд їм потрібен: обов'язкова чистка після кожного катання , своєчасне змащення, сушка після дощу. Якщо нехтувати цими правилами догляду, незабаром корозія може пошкодити метал.

  1. Елементи захисту.

Для дітей захист для катання на роликах - обов'язковий! Елементи захисту найбільш вразливих місць потрібно замовляти відразу комплектом - шолом, захист для долонь, налокітники та наколінники. Захист кріпиться «липучками», ремінцями і застібками. Маленький гонщик завжди повинен надягати шолом при катанні на роликах.

Детские ролики, M (35-38), синие
Код 56913
 
ОТ 627
Купить
Детские ролики, Profi, S (31-34), в ассортименте
Код 77010
 
ОТ 578
Купить
Детские ролики, Profi, M (35-38), зеленые
Код 77002
 
ОТ 585
Купить
Детские ролики, M (35-38), розовые
Код 77009
 
ОТ 587
Купить

Дитячі роликові ковзани до 6 років

Ролики - це один з ідеальних подарунків для дитини. Адже дитинство, проведене у екрану монітора або гаджета може негативно вплинути на здоров'я дитини. А ось катання на ковзанах - навпаки, дуже позитивно. Важливо тільки знати, які ролики краще купити дитині 4 роки. Правильно підібрані ролики можуть стати першою сходинкою до зимових видів спорту - сноубордингу, хокею і т.д.

Дітям можна починати вставати на ковзани приблизно з 3 років, але залишатися в них тривалий час - з 4-5 років. В середньому у 4-річної дитини нога виростає до 29 розміру. У такому віці краще вибрати 4 колісні ролики для дітей, у яких колеса розташовані попарно. Такі моделі більш зручні для дітей - вони максимально стійкі.

Якщо ви не знаєте, як вибрати ролики дитині 5 років точно за розміром, рекомендуємо вам зупиняти вибір на розсувній моделі. Ніжка дитини швидко росте, а це значить, що незабаром куплені ролики можуть стати малі. Розсувний варіант допоможе заощадити бюджет - він дозволяє регулювати розмір в межах 3-4 сантиметрів. Більшість моделей роликових ковзанів розраховані на 4 розміри. У деяких моделей дитячих роликових ковзанів передбачена система мікрорегулювання. З її допомогою вже в кілька рухів можна змінити розмір черевика.

Для дитини в 4-5 років вибирайте ролики на поліуретанових колесах. Вони дозволяють їхати майже безшумно навіть по нерівній дорозі. Швидкість руху буде залежати від якості підшипників.

Щоб дитина 5 років могла швидко взути і зняти роликові ковзани, їх оснащують системою легкої фіксації. Вона може бути реалізована за рахунок двох кліпс. Що ж стосується виробника, то краще віддавати перевагу відомим маркам. Якщо ніяк не можете визначитися з виробником, почитайте відгуки батьків, які вже встигли купити ту чи іншу модель.

Ролики дитині старше 6 років

Які ролики купити дитині 7 років і старше? Це питання, напевно, виникає у мам і тат, які не знають, яку саме модель замовити. Щоб вибрати ролики дитині 8 років, рекомендуємо звертати увагу на моделі з діаметром коліс від 76 мм. Для дитини в цьому віці можна вибирати моделі роликових ковзанів зі звичайним положенням коліс (не парним).

Кращі ролики дитині 9 років обов'язково повинні мати гарну фіксацію на нозі - дитина може вже розвивати велику швидкість, а значить, дуже важливо, щоб його нога залишалася на місці. Багато позитивних відгуків отримала шнурівка Quick Lace. Цей варіант передбачає використання тонкого шнура. Стяжку можна зафіксувати спеціальним затискачем - він запобігає розтягнення шнурівки. З такою шнурівкою взути ролики можна за мить.

Штатне гальмо - це ще одна «штука», якою оснащені дитячі ролики. Зазвичай таке гальмо встановлюється на одному черевику. Новачкам і дітям рекомендується користуватися таким гальмом.

Щоб вибрати ролики дитині 10 років, зверніть увагу на додаткові матеріали, які використовуються для створення черевика. Це може бути:

  • Меморі фіт. Такий черевик з прогумованої піни добре облягає ногу, надійно фіксує стопу і відмінно розподіляє навантаження на кісточку. При цьому ймовірність отримати травму зменшується. Матеріал добре повертає свою форму і швидко підлаштовується до форми ноги.
  • Макс фіт. Для виготовлення чобітка і язичка роликового черевика також може використовуватися дихаючий мембранний матеріал. Такий черевик добре облягає, зменшує навантаження на кісточку.
  • Комфорт фіт. Для черевика і язичка ролика використовують м'який зносостійкий матеріал з гладкою поверхнею. Це спрощує одягання і знімання черевика.

Звернути увагу варто і на систему вентиляції стопи. Щоб катання було комфортним, слід забезпечити хорошу вентиляцію. Це також запобігатиме можливому утворенню грибка. Для цього в носовій і на бічних частинах черевика передбачені невеликі отвори. Щоб захистити стопу від бруду і пилу, ці отвори закриті спеціальною металізованою сіткою. Також для хорошої вентиляції для виготовлення роликів використовують мембранні матеріали. У деяких моделях в підошві може бути клапан для додаткової вентиляції.

Якісні дитячі роликові ковзани для будь-якого віку ви завжди можете вибрати в нашому інтернет-магазині дитячих товарів LOLO. Переглядайте каталог роликів і вибирайте ідеальну модель для своєї дитини, а ми подбаємо про швидку її доставку за потрібною вам адресою.