0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Кращі розвиваючі іграшки для дітей?

Кожна мама знає, що для розвитку дитині потрібні спеціальні іграшки. Їх називають розвиваючими. Які розвиваючі іграшки потрібні дитині в 1 рік? Знайти правильну відповідь на це питання батькам часто буває складно, адже сьогодні виробники дитячих товарів пропонують надзвичайно широкий асортимент таких моделей. Аби вам було легше розібратися з тим, які розвиваючі іграшки для дітей до 1 року краще обирати, ми підготували для вас нову статтю, де спробуємо «розкласти все по поличкам» та звернути вашу увагу саме на ті іграшки, які найкраще підійдуть для найменшеньких.

Як обрати кращі розвиваючі іграшки для дітей до 1 року

Перед тим, як обирати іграшку для дитини, потрібно усвідомити, що саме означає поняття «розвиваюча іграшка» або «розвивашка»? Так називають дитячі забави, які допомагають малюкові у розвитку. Вони можуть розвивати сприйняття: зорове, слухове або тактильне, дрібну моторику рук, мислення; також вони стануть у нагоді батькам під час вивчення кольорів, назв тварин чи рослин, предметів тощо.

Барабан большой, Орион
Код 45518
 
ОТ 190
Купить
Набор "Звери Джунглей" HAPE
Код 22484
 
ОТ 151
Купить
Пирамидка Сомбреро 3, ТехноК
Код 29169
 
ОТ 80
Купить
Игрушка для развития Smoby Cotoons "Черепашка"
Код 61153
 
ОТ 555
Купить

Аби ваш вибір був максимально вдалим, рекомендуємо вам обов’язково звертати увагу на беззахисність та недосвідченість дитини – вона неодмінно тягнутиме все до рота, тому поверхня іграшки має бути гладенькою, та і сама вона має бути виготовлена із безпечних для дитини матеріалів. Кращі розвиваючі іграшки для дітей до 1 року обов’язково мають бути:

  • Міцними (це потрібно, аби їхній корпус не розбився випадково на багато маленьких частинок, які б могли поранити малюка).
  • Без гострих елементів та частинок, які можна легко відламати та випадково проковтнути чи вдихнути.
  • Виготовлена із безпечних для здоров’я, а краще повністю екологічних матеріалів.
  • Красиво оформлена, аби привертати увагу малюка.
  • Приємна на дотик.
  • З сертифікатами якості – тоді ви можете бути впевнені в тому, що іграшка дійсно виготовлена із якісних матеріалів.
  • Багатофункціональними. Буде краще, якщо одна іграшка допоможе розвивати у дитині одразу кілька якостей, наприклад, сортер, іграшка, що вчить дитину сортувати предмети за різними характеристиками, може використовуватися для ознайомлення дитини з поняттями форми та кольору, тренування дрібної моторики рук.

Розвиваючі іграшки для 3-місячних дітей

В 1-3 місяці життя дитини – це адаптація до навколишнього світу. Малюк тільки вчиться розрізняти звуки, кольори. Після народження малюк ще лише повертає голівку в різні боки та пробує фокусувати погляд на кілька секунд на тому чи іншому предметі, реагувати на знайомі голоси. Вибирати розвиваючі іграшки для дітей від 3 місяців, слід обов’язково звертати увагу на вік, на який розрахована іграшка. Зазвичай таку інформацію виробники вказують на упаковці, аби батькам було легше вибирати іграшки.

Як вказують відгуки, найбільш популярна розвиваюча іграшка для найменшеньких – це килимок. Сучасні моделі мають чимало розумних «прибамбасів», які неодмінно зацікавлять малюка. Це можуть бути кнопки, натискаючи на які, малюк чутиме різні мелодії або звуки тварин, картинки, підвісні іграшки, елементи, виготовлені з різних на дотик матеріалів для розвитку тактильного сприйняття. Розвиваючий килимок – це річ, на які дитина може лежати та гратися. Поки малюк буде там, мама може зайнятися своїми справами. Але пам’ятайте, що залишати малюка надовго без нагляду не можна.

Якщо вам потрібно вибрати розвивашки до 3 місяців, ви можете також звернути увагу на брязкальця, адже в цьому віці дітки активно реагують на нові звуки, швидко повертають голову у їхній бік, цікавляться яскравими іграшками. Не варто занадто сильно трусити брязкальцем перед обличчям дитини, нехай вона сама навчиться зосереджувати увагу на об’єкті та прислухатися до нових звуків. Для цього нешвидко водіть брязкальцем перед обличчям дитини. Також іграшка підходить для того, аби тренувати рефлекс хапання.

Ще один універсальний тип іграшки, який неодмінно слід придбати дитині в 3 місяці, - це мобіль. Так називають універсальні музичні розвиваючі іграшки, які прикріплюють над ліжечком малюка так, щоб він міг вільно спостерігати на ним. До мобілю підвішують різні іграшки, він також може видавати різноманітні звуки, розвиває слухові та рухові навички малюка. Зазвичай мобіль має заспокійливу дію на малюка.

Які розвиваючі іграшки купити для дітей 6 місяців

У цьому віці дитинка вже впевнено тримає голівку, перевертається зі спинки на животи, намагається тримати пляшечку руками під час годування та відштовхуватися ніжками від опори. Також малюк починає промовляти перші склади. Головне в цей період – спільна гра та спілкування.

Які розвиваючі іграшки для 6 місяців вибрати? Це можуть бути прорізувачі, м’якенькі м’ячики, елементи для пальчикової вистави, книжечки (переважно текстильні) з великими картинками. Також для малюка можна купувати іграшки для купання, кубики-підвіски, прорізувачі.

Пирамида Шарик, Орион
Код 28972
 
ОТ 50
Купить
Лабиринт с бусинами Lucy&Leo "Черепаха" (LL126)
Код 32213
 
ОТ 159
Купить
Машинка-сортер с фруктами Play Smart "Автошка" JT 9170 (желтая)
Код 33900
 
ОТ 351
Купить
Развивающий музыкальный волшебный горшочек, Joy Toy
Код 30225
 
ОТ 427
Купить

У період, коли в дитинки починають різатися зуби, просто незамінним помічником стане прорізувач. На це вказують і відгуки батьків. Прорізувач може бути самостійною іграшкою або доповнювати якусь іншу, наприклад, бути елементом м’якої іграшки. Зазвичай його виготовляють у вигляді кільця або інших геометричної фігури з невеликими виступами у вигляді шипів. Дитина братиме прорізувач до рота, коли в неї різатимуться зубки, та кусатиме його. Це знизить неприємні відчуття в зоні ясен в момент росту зубів.

Розвиваючі іграшки для дітей від 3 до 6 місяців можуть бути призначені і для купання. Такі іграшки виготовляють із сучасної резини – вони м’які та приємні на дотик. Це можуть бути резинові іграшки у вигляді корабликів, качечок або ж різні моделі, що заводяться ключиком, фонтанчики, лієчки тощо. Малюк у 6 місяців буде із задоволенням розглядати їх та гратися ними. Важливо, аби такі іграшки не мали дрібних деталей, які могли б відпасти та випадково поранити дитину.

Розвиваючі іграшки для дітей 9 місяців

У такому віці у дітей спостерігається великий стрибок у розвитку. Дитинка починає сідати та вставати, пробує ходити біля опори. У 9 місяців вчиться утримувати рівновагу, чітко відрізняє знайомих йому людей від незнайомців, «лепече», спілкуючись із близькими, розширюючи кількість складів, які може вимовляти, довго розглядає цікаві йому картинки, чітко реагує на своє ім’я. У цей час потрібно формувати в малюка навички особистої гігієни, можна пробувати висаджувати його на горщок та вчити чистити зуби. У нагоді батькам стануть сучасні дитячі горщики і різними додатковими функціями.

Розвиваючі іграшки для дітей 9 місяців можуть бути у вигляді зменшеної копії музичних інструментів, наприклад, синтезатори, барабани, маракасм. З їх допомогою малюк зможе вивчити різноманіття музичних звуків. Також доречними будуть розвиваючі іграшки у вигляді тваринок, які видають характерні звуки – собачка гавкає, кіт нявкає.

Можна вибрати для дитини ще й набори з пірамідками або кубиками. Головне – аби усі деталі були великими, але такими, щоб дитина могла легко втримувати їх у руці.

Виробники пропонують іще розвиваючі іграшки від 9 місяців у вигляді ігрових модулів з різними кнопочками та елементами, які дитина зможе тримати в руках, натискати на них, підбирати по формі та розміру тощо.

Інтернет-магазин дитячих іграшок Lolo пропонує вам широкий асортимент розвивалок для дітей різного віку. У нас ви неодмінно підберете найкращі іграшки для свого малюка.