0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Сучасні дитячі набори для творчості: особливості вибору та найпопулярніші різновиди

16.11.2023

Творчість – це частинка життя людини, яка розвиває у ній здатність мислити, придумувати щось нове, розвиватися. Власне, саме у творчому процесі активно розвивається і дитина. В нашому інтернет-магазині дитячих товарів Lolo ви зможете легко знайти та придбати набори для творчості на будь-який смак та вік дитини. У нас є набори з різнокольоровими гумками для плетіння браслетів, комплекти для випалювання по дереву, створення картин із алмазів, розмальовування картин по номерам фарбами, вишивки гладдю або хрестиком, викладання термомозаїки і гравюри, миловаріння, також можемо запропонувати вам набори з пластиліном і кінетичним піском та багато чого іншого. Як обрати та які бувають набори для творчості для дитини за віком та інтересами? Сьогодні розкажемо вам про це в нашій статті.

Дитячі набори для творчості

Дитячі набори для творчості – розвиток через гру за віком

Аби заняття творчістю приносило дитині не лише задоволення, а і було корисним для її розвитку, необхідно обирати набори відповідно до дитячого віку. Заняття творчістю можна проводити з дитиною, починаючи із одного року.

1. В 1-2 роки діти люблять ліпити та малювати. Обираючи набір для діток цього віку, важливо приділити велику увагу безпеці матеріалів. Для таких маленьких діток прекрасно підійдуть пальчикові фарби.

2. 3 роки. В цьому віці дітлахам до вподоби створювати аплікації, розмальовувати готові малюнки, працювати над декоративними поробками. Тому в 3 роки дитину неодмінно зацікавлять мозаїки, книжки-розмальовки з простими картинками, набори для створення об’ємних аплікацій. Ще можна запропонувати набори для творчості Play-Doh. З їх допомогою дітки зможуть не лише щось зліпити із пластиліну, а і придумати цілий сюжет гри.

Дитячі набори для творчості 1-2 рокиДетские наборы для творчества 3 года

3. 4 роки. Тут діти можуть працювати вже трохи з меншими елементами, аніж у три роки (хоча поки що і не з зовсім дрібними). Тому дитину можуть зацікавити набори для створення прикрас із великих намистинок, великих блискучих камінців тощо. Також діти із задоволенням гратимуться з кінетичним піском.

4. 5 років. У такому віці дітлахи будуть із цікавістю не просто малювати, а розписувати щось. Тому батьки можуть придбати діткам набори, де треба розмалювати якийсь предмет: сумку, іграшку, брелок тощо.

5. 6-9 років. Шестирічні діти із задоволенням створюватимуть будь-що своїми руками. Тому можна сміливо обирати набори для створення простих гіпсових фігурок або миловаріння (звичайно, в процесі такої творчості комусь із батьків слід обов’язково бути поруч). Учні початкової школи можуть впевнено розмальовувати прості дитячі картини по номерам, знайомитися з вишивкою або бісероплетінням, плетінням прикрас із резиночок, макраме. Тут батькам головне обрати набір, у якому невисокий рівень складності.

Дитячі набори для творчості 4 рокиДетские наборы для творчества 6-9 года

6. 10-15 років. У такому віці, підбираючи набори для творчості, потрібно звертати увагу на вподобання дитини, її хобі. Можливо, дівчатка із задоволенням займатимуться створенням картин зі страз або почнуть шити чи вишивати вже «серйозні» картини. Хлопчики ж можуть випалювати по дереву, займатися гравюрою, інженерним моделюванням тощо.

Користь від наборів для творчості для дитини

Користь від наборів для творчості для дитини

Про те, що займатися творчістю – це корисно для дітей, знають усі. Але яку саме користь несуть у собі такі заняття?

1. Розвивають дрібну моторику рук. Створення прикрас чи виготовлення будь-яких інших поробок, а також ліплення, малювання, гра з кінетичним піском – усі ці заняття стимулюють розвиток дрібної моторики рук. А вже давно доведено, що дрібна робота пальцями добре впливає на вміння говорити у дитини. Тож такі заняття будуть особливо корисними для тих дітей, які ще погано говорять.

2. Розширюють кругозір. У сучасних наборах для творчості використовуються різні матеріали - фарби, пластилін, нитки, мило, стрази, бісер, дерево та багато чого іншого. Використання такого асортименту матеріалів розширює дитячий кругозір, знайомить із поняттями форми, кольору, розміру тощо.

3. Навчають терплячості та посидючості. Аби завершити виготовлення тієї чи іншої прикраси, речі або розмальовування картини, дитині неодмінно потрібно буде витратити певний час. І протягом цього часу вона має виконувати поставлену задачу, аби отримати бажаний результат.

4. Вчать мислити та ухвалювати рішення. Які кольори потрібно обрати, аби розмалювати картину, як плести браслет із тоненьких гумок, щоб отримати потрібний орнамент, як самостійно прикрасити свічку? Аби виконати ці та багато інших завдань, які можуть передбачати творчі набори, дитині знадобиться мислити та ухвалювати рішення.

5.Тренують вміння рахувати, тримати в руці пензлик чи олівець, виконувати рукою будь-які дрібні процеси. Творчість – це завжди робота, пов’язана з лічбою, письмом, запам’ятовуванням: скільки бісеринок чи гумок потрібно взяти; які кольори обрати; скільки разів змінити фарби і під яким номером тощо. Творити – означає навчатися, думати, розвиватися.

Види дитячих наборів

Які бувають набори для творчості? Нині виробників пропонують їх безліч. Одна із класифікацій ділить їх за принципом роботи, що передбачається. Отже, таким чином набори для творчості бувають:

1. Для малювання. До них можуть входити: фарби, кольорова крейда, фломастери, олівці; полотно, паперові розмальовки, речі, які потрібно розмальовувати – сумочки, портфелі, тощо.

2. Для декорування. Мабуть, ця категорія наборів для творчості чи не найбільша. Вона передбачає наявність різних матеріалів, які використовуються для декорування: ниток, пайеток, страз, намистинок тощо. Декорувати можна практично будь-що: шкатулочки, свічки, підсвічники, картини, подушечки та багато чого іншого.

3. Для створення вітражів. Використовуючи фарби, можна розмальовувати скло, кахель. У деяких випадках замість фарб можуть використовуватися кольорові елементи, які наклеюються.

4. Для створення гравюр. У комплекті тут буде пластикова або міцна паперова основа темного кольору та скребок. Процес творчості передбачає проведення скребком по контуру. Малюнок найчастіше виходить світлий – сріблястий або золотий. Для виконання такого завдання дитині потрібно буде бути дуже уважною та посидючою.

Набір гравюр Феї, DoDo
Код 62307
77 грн
Гравюра Принцеса, DoDo
Код 62522
66 грн
Акція
Гравюра Супергерой, DoDo
Код 62524
66 грн
46 грн
Набір гравюр Русалки, DoDo
Код 62526
77 грн

5. Для ліплення. Мають у своєму складі пластилін або кінетичний пісок, інструменти (зокрема, палички, шприци, форми для видавлювання та інші). В деяких наборах пластилін може мати флуоресцентні властивості.

6. Для створення гіпсових фігурок. Тут до складу набору входить гіпс, форма для заливки, фарби для розмальовування отриманої фігурки. Зазвичай виробники пропонують дітям самостійно створити та розфарбувати фігурку улюбленого героя.

7. Для створення дитячих прикрас. Сьогодні дуже популярне плетіння браслетів із тонких гумок, бісероплетіння. Тому в наборах для створення дитячих прикрас часто є бісер, намистинки та багато чого іншого.

Набір бісеру
Код 109693
170 грн

8. Для створення фігурок із паперу. Для цього може використовуватися не лише папір, а і картон, пензлики, клей, голки та нитки і ще багато чого.

9. Для вишивання. В сучасних наборах для творчості передбачається можливість вишивати хрестиком або гладдю. Для цього в комплект входитимуть схема, нитки (також може бути набір для вишивки атласними стрічками або бісером), ліска, п’яльця, тканина.

10. Для миловаріння. В наборі для миловаріння дитина знайде мильну основу, фарбники, ароматизатори, форми для заливки та ін.

11. Для створення парфумів. В комплекті тут є основа для парфумів, флакончики, мірний стакан, лієчка та інші елементи, що допоможуть дитині відчути себе юним парфумером.

Найпопулярніші набори для творчості

В наші дні батькам доступний великий вибір дитячих наборів для творчості. Але як показує практика, найпопулярнішими є алмазна мозаїка, картини по номерах, термомозаїка, ліплення, плетіння.

Алмазна мозаїка

Алмазна мозаїка

Алмазну мозаїку називають іще діамантовою або алмазною вишивкою. В процесі творчості дитина, використовуючи стрази чи інші маленькі блискучі камінчики, створює картину. Для цього потрібно послідовно наклеювати ці камінчики на основу, на якій вказано, які саме кольори треба використовувати і де саме. Зовні алмазна мозаїка трохи схожа на вишивку бісером.

До складу алмазної вишивки можуть входити камінчики різної форми:

  • Квадратні. Вони чудово прилягають один до одного, завдяки чому вдається досягти максимальної цілісності картинки.
  • Круглі. Бувають прозорі та непрозорі. Круглі камінчики легше викладати на основу, аніж квадратні.

Алмазна мозаїка також може відрізнятися за способом наповнення картини та бути:

  • Повної викладки – передбачається, що камінчики заповнюватимуть увесь простір на картині.
  • Неповної викладки – камінчиками заповнюються лише окремі деталі картини. Незаповнені елементи – виробник друкує на основі заздалегідь.

Що стосується тематики алмазних мозаїк, то тут їх існує величезна кількість. Можна обрати мозаїку практично із будь-яким зображенням: пейзажі, тварини, птахи, казкові або мультиплікаційні герої тощо.

Картини за номерами

Картини за номерами

Картина по номерах – це чудовий спосіб подарувати дитині можливість відчути себе справжнім художником. У такому наборі дитина знайде надруковане на полотні зображення, розділене на сегменти і позначене цифрами. Кожній цифрі відповідно до схеми, доданої в набір, відповідає певний номер. Завдання дитини – розмалювати картину, правильно підбираючи фарби.

Для розфарбовування картини за номерами не потрібно мати великих навичок художника, тут немає обмежень щодо статі або віку. Такі картини можна пропонувати дітям із 6-7 років. Головне – звернути увагу на складність картини. Зазвичай на упакуванні виробник вказує рівень складності. Він має відповідати віку дитини. Для найменших художників рекомендуємо обирати картини по номерах, де на зображенні немає дуже дрібних елементів.

Розмальовування картини фарбами – це заняття, що позитивно впливає на настрій та психологічний стан, а також добре відволікає від буденних справ. Створювати справжні шедеври, використовуючи фарби, можуть не лише діти, а і дорослі. Такі набори з середнім та високим рівнем складності будуть цікаві і дітям, і їхнім батькам. Що стосується асортименту зображень, то він неймовірно величезний: тут можуть бути зображені пейзажі, натюрморти, казкові герої чи мультиплікаційні, замки, тваринки, комахи, люди та багато чого іншого.

У наборі для творчості з картиною по номерах є все необхідне, аби цю картину розмалювати:

  • полотно з нанесеним зображенням;
  • пронумеровані акрилові фарби;
  • пензлики різної товщини;
  • елемент кріплення до стіни (таку можливість пропонують не усі виробники).

Термомозаїка

 

 

Термомозаїка

Термомозаїка передбачає викладання на спеціальну поверхню спеціальних елементів із термопластичного пластику. Коли всі елементи буде викладено із дотриманням інструкції, їх нагрівають та спаюють – так вони утворюють цілісний предмет. Таким способом можна складати різні візерунки, плоскі та об’ємні елементи.

Спаяні деталі надовго зберігають свою форму. Так можна виготовити сережки, браслетики, брелки, обідки для волосся, гудзики, фоторамки, оригінальні сувеніри та багато чого іншого. Тематика зображення буває різноманітна: орнаменти, патріотичні символи, квіти, транспорт тощо. До складу такого набору для творчості входить форма для термомозаїки, намистинки різного діаметру, схема для викладання намистинок, пінцет.

 

 

 

 

 

 

Термомозаїка 2 в 1, 9000 дет.
Код 116089
431 грн

Набори для ліплення

 

 

Набори для ліплення

Ліплення – це творчий процес, що дозволяє дитині створювати руками найрізноманітніші елементи. Ліпити можна з пластиліну, тіста, полімерної глини, кінетичного піску. Мабуть, найпопулярнішими матеріалами на сьогодні є пластилін та кінетичний пісок. Ці матеріали є повністю безпечними для дитини. Вони бувають найрізноманітніших кольорів: від яскравих до приглушених. Пластилін легко мнеться та набуває необхідної форми.

Дітям дуже подобаються сучасні набори Play-Doh. До складу такого набору входить пластилін, лопаточки, а також тематичні іграшки. Приміром, набір «Різнокольорове кафе» може включати в себе невеликий пластиковий посуд, печі, підноси та формочки, з допомогою яких з пластиліну можна виготовити оригінальні «страви»: тістечка, піцу, морозиво тощо. Також є набори, де, окрім пластиліну або кольорового тіста, до складу можуть входити оригінальні пластикові формочки, завдяки яким процес ліплення стає ще простішим та цікавішим для дитини.

 

 

 

 

Наборы для плетіння

 

Набори для плетіння

Сьогодні дуже популярні набори для бісероплетіння або плетіння прикрас із гумок. Такі дитячі набори мають все необхідне для створення прикрас. Так, із невеличких намистинок – бісеру, дитина може легко сплести браслетик, буси, кулончик, брелок тощо. Бісер нанизують на нитку або ліску, яка також входить до складу набору. Дотримуючись простої інструкції, дитина може легко створити справжній шедевр.

Набори для плетіння браслетів із гумок передбачають наявність різнокольорових тонких гумок, спеціального «станка» та інструкції з виготовлення прикрас. Так можна створювати браслети, прикраси для волосся тощо. Існує безліч способів плетіння із гумок. Скориставшись інструкцією з набору, дитина зможе легко опанувати їх.

 

 

 

Підбиваючи підсумок, хочеться відмітити, що для дитини, як і для дорослого, творчість – це процес, що дозволяє розслабитися, заспокоїтися. Поринаючи у творчість, дитина може легко пізнати сама себе, зрозуміти свої нахили і вподобання. Головне тут – правильно підібрати набір для творчості. Тож перед тим, як купувати для дитини щось нове, радимо вам дізнатися у неї, чим би їй хотілося займатися: малюванням, ліпленням, вишивкою, бісероплетінням чи створенням термоаплікації? Переглядаючи каталог товарів у нашому інтернет-магазині Lolo, ви неодмінно знайдете саме той набір, який припаде до душі вашій дитині.