0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Толокари: які вони бувають?

07.03.2024

Толокар - це дитячий іграшковий вид транспорту, дещо схожий на модифікований самокат. Толокари можуть мати вигляд машинок, мотоциклів, тварин тощо. Аби покататися на ньому, дитині потрібно сісти на сидіння та почати відштовхуватися ногами, одночасно керуючи напрямком руху. Як обрати толокар для дітей? Які вони бувають? Толокар з якого віку можна пропонувати дитині? Сьогодні поговоримо з вами про все це.

Яка користь від толокару для дитини та з якого віку їй можна пропонувати такий вид транспорту?

користь

Машинка толокар стимулюватиме фізичний розвиток дитини, буде позитивно впливати на її опорно-рухову систему, а ще – навчить тримати рівновагу. Така навичка буде дуже корисною для дитини, оскільки вона допоможе їй швидше освоїти велосипед. Загалом серед переваг використання толокару можна відзначити такі:

  • можуть додатково використовуватися як ходунки (тоді батькам необхідно слідкувати за тим, як малюк утримує рівновагу);
  • розвиває навички ходьби;
  • зміцнює м’язову систему;
  • дає перші навички керування дитячим транспортом;
  • вчить тримати рівновагу;
  • навчає вибудовувати причинно-наслідкові зв’язки.

Толокар з якого віку можна пропонувати дитині? В 1-1,5 року, коли дитина навчилася стояти, ходити, можна запропонувати їй такий вид дитячого транспорту. Багато виробників пропонують чималий асортимент толокарів для діток 2-4-х років. Хоча можна відшукати моделі для дітей 6-8 років. Обираючи дитячий транспорт, звертайте увагу на вік дитини, який вказує виробник. Від цього залежатиме максимальна вага, яку може витримати конструкція, та всі її особливості.

Види дитячих толокарів

Який толокар краще? Аби дати відповідь на це питання, потрібно розібратися з різновидами цього дитячого транспорту. Отож, сьогодні батьки можуть купити своїм дітям толокари таких видів:

1. Машинки-толокари. Це найпопулярніший вид. Зовні такі толокари виглядають, як машинки чи гоночні боліди, з чотирма колесами і кермом.

2. Мотоцикли-толокари. Такі моделі відрізняються від попередніх тим, що їхній корпус схожий не на машинку, а на мотоцикл. Також вони зазвичай мають не чотири, а два колеса. В деяких моделях є ще підставки для ніг.

3. Толокари для дівчаток. Це яскраві рожеві моделі з різними декоративними елементами, що так чи інакше пов’язані з принцесами чи іншими мультиплікаційними персонажами, яких полюбляють дівчата. «Дівчачі» толокари можуть мати звуковий супровід із популярних мультфільмів.

4. Толокари у вигляді сільськогосподарської або спецтехніки. Бажаєте придбати толокар-трактор чи екскаватор? Все можливо – асортимент цього дитячого виду транспорту просто вражає.

машинкидля дівчат

Особливості дитячих толокарів

Матеріали

Які матеріали використовують при виготовленні толокарів?

1. Пластик. Сучасний пластик – доволі міцний та легкий матеріал. Ще одна його перевага у використанні – можливість здешевити конструкцію. Пластику можна надати практично будь-яку форму та забарвлення. Завдяки цьому дизайн толокарів може бути найрізноманітнішим. Та відмітимо, що після сильного удару пластик все ж таки може не вціліти. Так само на пластиковій поверхні легко залишаються подряпини від контакту з бордюром, асфальтом тощо.

2. Дерево. Правильно оброблена деревина гладенька та приємна на дотик. Дерево – це повністю екологічний матеріал. З нього також можна створювати найрізноманітніші дизайни. Моделі з дерева – доволі рідкісні.

3. Метал. Це найміцніший матеріал. Та він має велику вагу, а ще – досить «холодний», тому, коли на вулиці прохолодно, не варто його використовувати. Під час виготовлення толокарів може використовуватися сталь та сплави алюмінію. Сталь може піддаватися впливу корозії. Алюмінієві сплави не бояться корозії. Також вони легші за сталь. Але вартість виробів із такого матеріалу – вища.

пластикдерево метал

Вага

Вага толокару залежатиме, звичайно, від того, з якого матеріалу виготовлена його основа. Найлегші толокари - з пластику, найважчі – з металічними деталями.

Вага – теж важливий критерій вибору толокару. Майте на увазі, що виносити та заносити іграшку в будинок/квартиру, підіймати східцями, швидше за все, доведеться вам. Так само і під час прогулянки – якщо дитина вже не захоче кататися на толокарі, нести його додому доведеться вам. Тому рекомендуємо обирати не занадто важку модель. Оптимальним стане такий варіант, який буде неважко нести вам та штовхати дитині. В ідеалі дитина повинна вміти самостійно вести за кермо свій транспорт.

Також відмітимо, що між вагою толокара та його міцністю теж є зв’язок. Занадто легкий толокар може виявитися зовсім не міцним.

Які бувають колеса у толокарів?

Від особливостей коліс залежатиме, наскільки дитині буде зручно кататися. Виробники пропонують толокари з колесами із різних матеріалів:

1. Пластик. Це найбюджетніший варіант. Пластикові колеса можуть мати будь-який колір. Але катання на дитячому транспорті з пластиковими колесами буде не дуже комфортним, оскільки ці колеса сильно передають вібрації від руху по нерівній поверхні. Також вони досить шумні.

2. Дерево. За своїми характеристиками дерев’яні колеса трохи схожі на пластикові. Але коштують такі варіанти набагато дорожче, оскільки цей матеріал є найекологічнішим. Дерев’яні колеса встановлюють переважно в класичних дерев’яних толокарах.

3. Гума. Всередині таких коліс – пластикова основа. Вона закривається гумовою шиною. Такі колеса краще за інші «згладжують» вібрації від руху по нерівній поверхні. Є ще один варіант гумових коліс, у яких пластиковий обід покривають тонким шаром гуми. Такі колеса мають гірші амортизаційні характеристики.

Зверніть увагу! Якщо ваша дитина кататиметься лише в будинку або в квартирі, можна обирати толокари на пластикових колесах. Якщо ви плануєте виходити на прогулянки на вулиці з таким дитячим транспортом, ліпше віддати перевагу гумовим колесам.

пластикдерево резина

Дизайн

Кращі толокари для дітей мають дуже оригінальний дизайн, що приваблює малюків. Так, сьогодні батьки можуть купити дитячий толокар у вигляді:

1. Автомобілів. За зовнішнім виглядом такий дитячий транспорт нагадує дитячу іграшкову машинку (легкову чи гоночну). На неї дитина сідає верхи та відштовхується ногами від землі.

2. Спеціальної техніки. Толокари можуть бути і у вигляді тракторів, вантажних автомобілів.

3. Мотоцикла. Толокар може імітувати й двоколісний мотоцикл. Щоб кататися на ньому, дитині знадобиться вміння тримати рівновагу. Зазвичай толокари-мотоцикли передбачені для старшеньких діток.

автомотоцикл

поїзд

4. Тварин. Класична модель – толокар-коник. Також у продажу зустрічаються толокари жирафи, слони, собачки тощо.

5. Поїзда. Такий толокар може бути схожим на локомотив, паровозик. Зазвичай він має більшу кількість коліс, його передня частина може мати «котел», «трубу» та інші елементи, що притаманні такому виду транспорту.

6. Позашляховика. Толокар у вигляді позашляховика має великі колеса, муляжі фар тощо.

7. Літака. Корпус такого дитячого виду транспорту матиме муляжі крил, гвинтів тощо. Кермо толокару-літака виглядатиме, як штурвал.

Інші особливості

Для комфорту та безпеки дитини конструкцією толокару може бути передбачено:

1. Ручку для батьків. Толокар для дітей з ручкою зручний тим, що за неї мама чи тато можуть штовхати цей дитячий транспорт, керувати напрямком його руху. Кріпиться така ручка за сидінням дитини.

2. Спинка. Для менших дітей рекомендуємо завжди обирати модель зі спинкою, аби малюк міг обпертися об неї під час катання. Так йому буде зручніше та простіше відштовхуватися від землі.

ручкаспинка

3. Захисний бампер. Так називають поручень, який захищає дитину від випадкового випадіння. Також малюк може триматися за нього руками, особливо тоді, коли батьки штовхатимуть толокар за батьківську ручку.

4. Підставка для ніг. Такий елемент теж підвищує комфорт дитини під час катання. Якщо вона втомилася відштовхуватися сама, то може поставити свої ніжки на цю підставку, а її в цей час кататимуть батьки.

5. Ремені безпеки. Цей елемент дуже потрібний для найменших дітей. Вони убезпечують дитину від падіння під час катання.

ремниподставка

6. Упори від перевертання. Завдяки їм транспорт не перекинеться назад чи вперед. Вони потрібні для катання дітям, які мають ще не достатньо хорошу координацію рухів. У деяких моделей толокарів ці упори знімаються.

7. Світлові та звукові ефекти. Вони роблять дитячі прогулянки ще цікавішими. Так, у толокара можуть світитися різні лампочки. Також вони можуть відтворювати різноманітні звуки – мотору, клаксону, дитячі мелодії тощо.

8.Ігрова панель. На такій панелі збираються ігрові елементи – фігурки казкових персонажів, муляжі автомобільної приборної панелі тощо.

9. Клаксон. Завдяки цьому елементові конструкції дитина зможе подати сигнал, що вказуватиме на її наближення.

10. Багажник. У ньому малюк зможе катати улюблену іграшку або покласти туди легкий перекус, воду тощо.

11. Причіп. Його можуть мати деякі моделі (толокари-трактори чи вантажні авто). Він дублює функцію багажника.

Критерії вибору толокара

Який толокар вибрати дитині? Аби ваша покупка була вдалою, беріть до уваги низку критеріїв:

  • вік дитини: від нього вже й залежатимуть всі інші параметри дитячого транспорту; обираючи толокар для дітей від одного року, віддавайте перевагу моделям із максимальною увагою безпеці – зі спинкою, ременями безпеки, підставкою для ніжок, батьківською ручкою. Діткам 2-3-х років можна запропонувати моделі з ігровими панелями, клаксоном, звуковими та світловими ефектами. Старшим діткам вже не потрібна батьківська ручка. Вони сприйматимуть іграшку як транспорт, тому можна обирати варіанти з більш реалістичним дизайном – багажником, що відкривається, варіантами, які можуть розвивати більшу швидкість тощо;
  • стійкість конструкції. Якщо дитина ще не вміє добре утримувати рівновагу, запропонуйте їй модель на чотирьох колесах - двоколісні толокари-мотоцикли нехай ще зачекають;
  • вага конструкції: дуже низька вага дитячого транспорту може сигналізувати про невисоку якість матеріалів, з яких його виготовлено. Разом із тим, вага толокару має бути такою, аби батьки могли легко знести його зі східців; наявність або відсутність додаткового функціоналу: батьківської ручки, підставки для ніжок, ременів безпеки, стоянкових стопорів тощо;
  • розміри толокара: сидіння толокару має розміщуватися на такій висоті, аби дитині було зручно відштовхуватися ніжками від землі;
  • наявність спинки: діткам меншого віку такий елемент точно знадобиться;
  • стать дитини: окрім усього іншого, стать дитини також має значення під час вибору дитячого транспорту. Так, приміром, толокар для дівчинки може бути виконаний у рожевих тонах, із зображенням корони принцеси, ляльки Барбі, Єдиноріжка тощо. Хлопчачі моделі – це машинки, мотоцикли, трицикли, паровозики тощо. Хоча, звісно, толокар автомобіль або паровозик, без сумніву, викличе зацікавленість і у дівчинки.
критеріїкритерії

Толокар – це дитячий вид транспорту, який допоможе дитині весело і з користю провести вільний час. Кататися на ньому можна і в приміщенні, і на вулиці. Така дитяча іграшка чудово розвиває у дитини вміння тримати рівновагу та дає перше розуміння принципів управління транспортом та позитивно впливає на укріплення опорно-рухової системи.

Великий вибір якісних сучасних толокарів для дітей різного віку вам може запропонувати інтернет-магазин дитячих товарів Lolo. Переглядайте наш каталог, обирайте та замовляйте – ми вмить доставимо його вам за вказаною адресою. Приємних вам покупок та вдалих прогулянок!