0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати мобіль для дитини?

20.03.2024

Мобіль – це перша іграшка дитини. Мобілем називають невелику карусельку з іграшками, яку підвішують над ліжечком новонародженого. Він ще не може самостійно тримати в ручках іграшки і бавитися ними, але може спостерігати, як вони обертаються перед його очима. Ця іграшка допоможе в розвитку дитини: навчить його спостерігати за предметом, що рухається, фокусувати зір на певному об’єкті тощо. Також мобіль допоможе створити додатковий затишок у дитячій кімнаті.

Який мобіль краще для новонародженого? На які критерії зважати під час його вибору? Мобіль для новонароджених з якого віку дозволяється використовувати? На ці та багато інших важливих питань, що стосуються підбору найпершої іграшки для немовляти, дамо відповідь сьогодні.

Коли дитині потрібен мобіль?

З якого і до якого віку потрібен мобіль? Купити його вже в перші тижні життя малюка. Але майте на увазі, що малюк навчиться фокусувати погляд на іграшці не раніше, ніж у 2-4 тижні. Зупиняти погляд на іграшках, підвішених над ліжечком, немовлята починають приблизно в один місяць.

У два місяці крихітка вже реагуватиме на іграшки на мобілі: буде їх розглядати, повертати голову в бік іграшок, які його цікавлять, та усміхатися їм. У чотири місяці дитинка вже простягатиме ручки до іграшок, намагатиметься схопити їх. Тому підвісні іграшки будуть додатковим поштовхом для розвитку дитини.

У півроку малюк вже досить рухливий. Інколи він може навіть підтягнутися до іграшки та вхопити її. Саме тому так важливо надійно закріпити дугу з іграшковими елементами.

мобильмобиль

Мобіль Ведмедики, Baby Mix (жовтий)
Код 15504
530 грн
Мобіль Звірятка, Baby Mix (жовтий)
Код 15506
530 грн
Мобіль 5 в 1 Весела поляна, Tiny Love
Код 49378
3 119 грн

Відстань від ліжечка до мобіля

На якій відстані вішати мобіль? Ідеальною можна вважати відстань від 30 до 50 сантиметрів до очей дитини. Батькам слід підвісити мобіль так, щоб іграшки висіли не над головою, а над її грудьми. Тоді малюкові буде зручніше спостерігати за тим, як обертаються іграшки.

Поки малюк спостерігатиме за мобілем, мама й тато можуть мати кілька вільних хвилин. Та пам’ятайте, що в будь-якому разі немовля не можна залишати надовго самого.

ВідстаньВідстань

Мобіль Лісові друзі, Tiny Love
Код 49377
2 769 грн
Мобіль 5 в 1 Мрії принцеси, Tiny Love
Код 49379
3 119 грн
Мобіль 3 в 1 Весела поляна, Tiny Love
Код 49380
1 339 грн

Різновиди дитячих мобілів

Який купити мобіль? Аби дати відповідь на це питання, потрібно розібратися з різновидами цих дитячих аксесуарів. Вони різняться за різними критеріями.

Тип заводу

За цією характеристикою мобілі бувають двох типів:

1. Електронні. Такі моделі працюють від батарейок, увімкнути пристрій можна за допомогою пульта д/у.

2. Механічні. Щоб іграшки почали обертатися, потрібно завести мобіль ключем. Час від часу мобіль потрібно буде заводити. Обираючи механічну систему, варто звернути увагу, на скільки вистачить заводу іграшки: в деяких моделях мобіль обертатиметься 5 хвилин, а в інших – 30 хвилин.

Тип заводуТип заводу

Спосіб кріплення

Мобіль можна закріпити над дитячим ліжечком, автомобільним кріслом або над коляскою. Деякі моделі підходять лише для ліжечка чи коляски. Рекомендуємо обирати іграшку з універсальним способом кріплення.

Ще один важливий момент – кріплення має бути досить міцним та надійним. Тоді лише можна бути впевненим, що дуга витримає вагу іграшок. Буде дуже добре, якщо буде можливість змінювати висоту положення іграшки.

крепленнякреплення

Особливості іграшок

Іграшки у мобілів бувають:

  • стаціонарні (їх не можна зняти чи змінити);
  • знімні (такі іграшки легко знімаються).

Обравши мобіль зі знімними іграшками, ви зможете легко змінювати їх і тим самим підігрівати цікавіть малюка. Якщо іграшка знімається, можна також її легко помити або почистити. Вартість мобіля зі стаціонарними іграшками – нижча.

До дуг у мобілі можна кріпити іграшки з різних матеріалів: текстилю чи пластику. Текстильні іграшки – м’які, приємні на дотик. А ось за пластиковими іграшками легше доглядати: пил чи бруд із них можна просто стерти вологою серветкою. Також за потреби пластикові іграшки можна помити.

Вибрати мобіль для новонароджених можна з різною кількістю іграшок: 3-6. Якщо вони кріпляться до дуги на ниточках, то дитина зможе гратися з ними і тоді, коли сам мобіль буде вимкнено.

ОсобливостіОсобливості

Мобіль Ведмедики
Код 118066
448 грн
Мобіль Кролики
Код 118067
448 грн
Мобіль на ліжечко (в асортименті)
Код 118277
517 грн
Музичний мобіль (в асортименті)
Код 120887
461 грн

Додаткові можливості

Кращі мобілі на ліжечко можуть мати додаткові функції:

1. Звуковий супровід. У таких мобілях обертання відбувається одночасно з відтворенням заспокійливої дитячої мелодії. Рекомендуємо звертати увагу на моделі, в яких можна регулювати гучність мелодії або і взагалі відключати музичний супровід. Буде найкраще, якщо в мобілі буде передбачена можливість відключати окремо і обертання, і музичний супровід.

2. Нічник. Мобіль може виконувати функцію невеликого джерела світла. Воно буде корисним тоді, як малюк боїться спати у темряві або за потреби переодягти дитину вночі.

3. Проектор. Мобіль може проектувати зображення зоряного неба на стелю або стіни. Як завдяки нічнику, так і завдяки проектору, малюк зможе швидше заснути.

4. Дзеркальце. Цей елемент використовується більше для розваги дитини – він познайомить крихітку з її дзеркальним відображенням.

Важливо! Не тримайте мобіль весь час прикріпленим до ліжечка. Краще час від часу знімати і закріплювати його. Тоді інтерес малюка до іграшок не згасне.

возможностивозможности

Іграшка на ліжко NEXT 2 DREAMS, Chicc, (рожева)
Код 77644
2 190 грн
Мобиль Next 2 Moon, Chicco
Код 77660
2 190 грн
Мобіль на ліжко
Код 118933
907 грн
Мобіль на ліжко
Код 119026
1 005 грн

Поради щодо вибору мобіля

Якщо ви хочете вибрати мобіль, який буде цікавим та корисним для дитини, переглядаючи каталог іграшок, звертайте увагу на:

1. Форму та колір іграшок, що кріпляться на дуги. Буде краще, якщо іграшки будуть різнокольоровими та з різних матеріалів. Дітки із великим інтересом розглядають іграшки, що мають оченята і ротик. Малюк чудово тренуватиме вміння концентрувати увагу на цих елементах.

2. Тактильні відчуття, які дають іграшки. Якщо мова йде про пластикові чи дерев’яні іграшки, то їхня поверхня має бути гладенькою, без гострих кутів. Якщо до мобіля прикріплені текстильні іграшки, зверніть увагу на їхні шви – вони мають бути рівними та якісними.

3. Безпеку. Всі матеріали, які використовують для виготовлення іграшки, мають бути безпечними, без токсичних складових або барвників. Також іграшки мають бути добре закріплені, аби дитина не відірвала їх випадково.

4. Вік малюка. Новонародженим ліпше обрати мобіль з м’якими іграшками. Діткам від 6 місяців можна обрати модель з більш складними підвісними елементами, музичним супроводом тощо.

5. Колір. Дітки полюбляють яскраві та різнокольорові іграшки. Але обираючи саме такі моделі, уникайте кислотних кольорів – вони можуть дратувати.

6. Мелодії. Вони мають відтворюватися не занадто гучно. Мелодія повинна заспокоювати та розслаблювати малюка.

7. Розмір мобіля. Він має відповідати розміру дитячого ліжечка. Від занадто великого мобіля краще відмовитися.

8. Додатковий функціонал. Чи потрібна вам модель, що може одночасно бути проектором чи нічником, відтворювати мелодії? Про це також варто подумати перед покупкою.

9. Дизайн. Оформлення дитячих мобілів може бути найрізноманітнішим. Дизайн може бути пов’язаним із мультиплікаційними героями, світом тварин, морською чи космічною тематикою та ін.

ПорадиПоради

Сподіваємося, наші рекомендації будуть корисними для вас та допоможуть вам обрати кращі дитячі мобілі. Великий вибір таких дитячих аксесуарів ви знайдете в нашому інтернет-магазині дитячих товарів Lolo.