0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Яку іграшкову фігурку купити дитині?

21.03.2024

Нині в асортименті іграшок є великій вибір ігрових дитячих фігурок. З ними із великим задоволенням граються і хлопчики, і дівчатка дошкільного та шкільного віку. Яку користь вони приносять дітям? Які бувають іграшкові фігурки? Як обрати фігурки для дітей різного віку та різної статі? Давайте сьогодні поговоримо саме про це!

Користь іграшкових фігурок для розвитку дитини

Користь

Іграшкова фігурка – це тривимірне зображення тваринки, людини чи придуманої істоти – персонажа мультфільму, казки, комікса тощо. Діти активно їх використовують для сюжетно-рольових ігор. Такі іграшки дуже допомагають дитині у розвитку:

1. Стимулюють розвиток фантазії та творчих здібностей. Використовуючи іграшкові фігурки, дитина може легко придумувати різні сюжети – таким способом вона розвиває свою уяву та вміння віднаходити різні нестандартні рішення.

2. Активізують соціальні навички. Зазвичай діти із задоволенням граються в сюжетно-рольові ігри в компанії з друзями, а це натомість – чудовий поштовх до розвитку комунікативних здібностей.

3. Тренують дрібну моторику рук. Зазвичай дитячі іграшкові фігурки досить невеликого розміру. А тому граючись із ними, дитина чудово тренує свою дрібну моторику рук, вчиться координувати рухи.

4. Спонукають до креативного мислення. Граючись із дрібними фігурками, діти створюють власний іграшковий світ, у якому діють свої правила.

5. Навчають сортувати фігурки за певними характеристиками: розмір, колір тощо.

6. Розширюють кругозір. Набори іграшкових фігурок допоможуть дитині вивчити назви свійських чи диких тварин, вивчити кольори, дадуть поняття лічби.

Які бувають іграшкові фігурки

Сьогодні батьки можуть купити іграшкові фігурки для дітей різної тематики. Так, у нашому інтернет-магазині товарів для дітей можна замовити фігурки:

1. Свійських тварин (можна обрати окремо фігурки або цілі набори з додатковими аксесуарами для тематичних ігор, наприклад, набори для гри у ферму, пікнік із тваринами, будиночок для тваринок тощо).

2. Колекційні. Ця категорія дуже велика – у ній можна відшукати улюблених героїв мультфільмів чи дитячих історій, коміксів, супергероїв, піратів, солдатиків та ще багато-багато чого іншого. Так, в Lolo у цій категорії ви легко віднайдете колекційну фігурку чарівників Герміони, Рона чи Снейпа, дракончика Беззубика, персонажів Марвелла тощо.

3. Динозаврики. Тут ви знайдете динозаврів усіх кольорів та мастей. Є й не лише звичайні, а і з додатковими звуковими та світловими ефектами (вони працюють від батарейок), а також так звані зростаючі тваринки, яких потрібно виростити із яйця. Фігурки динозавриків можна купувати по одній або цілим набором.

4. Поні та єдинороги. Дівчатка обожнюють такі фігурки. В асортименті є поні з довгою гривою, яку можна розчісувати, з додатковими аксесуарами для гри.

домашнідинозаари

Фігурки Динозавр (в асортименті)
Код 74449
131 грн
Набір фігурок Поні
Код 77700
356 грн
Фігурка Динозавр (в асортименті)
Код 86852
238 грн

5. Супергерої. У цій категорії можна купити фігурку Людини-павука, Венома, героїв щенят із мультфільма «Щенячий патруль» та ще багато чого цікавого. Фігурки можуть продаватися в комплекті з іншими іграшками чи аксесуарами.

6. Варгейми. Тут вашій увазі пропонується широкий вибір солдатиків на будь-який смак. Є набори, до складу яких входять лише солдатики, є моделі з додатковими аксесуарами – фігурками фортець, гір, військовою технікою тощо. Для маленького полководця у цій категорії знайдеться багато цікавих іграшок.

7. Сквіши. Це окрема категорія іграшкових фігурок антистрес. Їхній секрет у матеріалі, з якого їх виготовлено. Такі фігурки можна м’яти, жмаками як завгодно. І при цьому вони завжди повертаються до свого першопочаткового вигляду. Сквіши бувають у вигляді рибок, павучків, тваринок, геометричних фігур тощо. Гра зі шквішем чудово розслaбляє, допомагає позбутися стресу.

варгеймсквіш

Як обирати іграшкові фігурки відповідно до віку дитини

Вік дитини – це найперше, на що слід зважати, обираючи нову іграшку.

1-3 роки

У цьому віці для діток не має жодного значення реалістичність іграшки. Для неї головне – загальний образ фігурки. Малюку цікаво тримати в руках іграшку, розглядати її. Тому рекомендуємо зважати насамперед на іграшки більшого розміру. Дрібні деталі мають бути відсутніми, як і гострі кути.

Найкраще обирати яскраву іграшку, досить приємну на дотик. Вона розвиватиме і зорове сприйняття інформації, і тактильне. Сам вигляд іграшки має бути доброзичливим. Для діток меншого віку добре підійдуть фігурки тваринок. Окрім іншого, вони ще й розвиватимуть кругозір малюка – він зможе вивчити назви тварин, особливості їхньої «мови».

4-5 років

У 4-5 років дітки активно дивляться мультфільми. Тому можна обрати фігурку з героєм улюбленого мультфільма чи казки дитини. Використовуючи такі іграшки, дитина легко придумає різні ігрові сюжети з ними, відштовхуючись від сюжетної лінії мультфільму чи казки.

1-3 роки4-5 років

6-8 років

У такому віці рольові ігри дітей стають складнішими. Тому можна запропонувати їм більш реалістичні моделі іграшок. Можна купувати моделі з рухомими елементами. Обирати тематику ігрових фігурок слід, зважаючи на вподобання дитини.

9-10 років

У такому віці діти із величезним задоволенням збиратимуть колекції фігурок. Тому можна впевнено обирати іграшки із розділу «Колекційні фігурки».

Для старшеньких дітей купуйте максимально реалістичні фігурки з додатковим функціоналом (світловими чи звуковими ефектами, можливістю рухатися тощо).

6-8 років9-10 років

Якими фігурками більш цікавитимуться хлопчики та дівчатка?

Дитячі ігрові фігурки допоможуть хлопчикам та дівчаткам ознайомитися зі своєю роллю в суспільстві. Так, наприклад, хлопчаків більше зацікавлять фігурки:

  • солдатів;
  • супергероїв;
  • персонажів улюблених мультфільмів;
  • роботів.

Граючись із такими іграшками, хлопчики розвиватимуть мужність та цілеспрямованість.

солдатикимультфільми

Дівчатка ж із задоволенням гратимуться із фігурками:

  • поні та єдинорогів;
  • принцес;
  • улюблених героїнь мультфільмів.

Такі фігурки допоможуть дівчаткам у розвитку таких жіночих рис, як чуттєвість, жіночність.

понімультфільми

На що іще звертати увагу під час вибору іграшки?

Окрім віку та статі дитини, обираючи для неї нову іграшкову фігурку, слід зважати на її:

  • Якість. З якого б матеріалу не була виготовлена фігурка, він має бути якісним, без токсичних складових. Якщо це пластикова іграшка, вона має бути без неприємного запаху, якщо дерев’яна – з гладенькою поверхнею, якщо з текстильними деталями, то всі її шви мають бути рівними та добре обробленими.
  • Колір. Маленьким діткам більше до вподоби яскраві іграшки. Але разом із тим, обираючи яскраві іграшки, слід оминати увагою кислотні кольори – вони можуть швидко втомлювати дитячий зір.
  • Додаткові можливості. Звісно, дітям більше до вподоби іграшки із звуковим та світловим супроводом. Але, якщо у іграшки є, наприклад, звуковий супровід, перевірте якість звуку – він має бути не занадто гучний.
  • Комплектність. Якщо це фігурка, яка продається самостійно, то чи є інші такі фігурки, які разом можуть складати колекцію? Якщо виробник пропонує купити одразу цілий набір фігурок на одну тему, то чи мають вони додаткові аксесуари в комплекті (наприклад, будиночки до фігурки поні, військову техніку до фігурок солдатиків тощо).
вибір іграшкивибір іграшки

Фігурка Динозавр (в асортименті)
Код 99896
78 грн
Набір фігурок Тварини океану
Код 100681
154 грн
Фігурка Маленький равлик
Код 108908
50 грн
Набір фігурок Домашні тварини
Код 117594
145 грн

Дотримуючись простих правил, ви зможете обрати оригінальні іграшкові фігурки для дітей. А переглянувши каталог іграшок нашого інтернет-магазину дитячих товарів Lolo, ви неодмінно знайдете багато цікавих варіантів іграшок і для хлопчиків, і для дівчаток, які можна замовити з доставкою вже сьогодні.