0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати соску пустушку

01.06.2024

Смоктання – це важливий рефлекс дитини, який обов’язково необхідно підтримувати. Щоб малюк не смоктав усе, що йому трапиться, – палець, одяг, ковдру, – слід купити йому соску пустушку. Яку соску пустушку вибрати для новонародженого? Як це правильно зробити? На які критерії потрібно звертати увагу? Саме про це поговоримо із вами сьогодні.

Навіщо дитині потрібна соска пустушка

Ні для кого не секрет, що соска пустушка має позитивний вплив на малюка. Такий дитячий аксесуар:

  1. Допомагає дитині швидше заснути. Після годування можна сміливо дати малюкові соску-пустушку і почати заколисувати її - так вона засне набагато швидше і її сон буде спокійнішим.
  2. Заспокоює, якщо малюк злякався або плаче. У деяких випадках, використовуючи соску пустушку, дитинка заспокоїться й сама, навіть без сторонньої допомоги. Якщо ви вирушаєте з малюком до лікаря, наприклад, на щеплення, візьміть із собою пустушку – вона відволіче увагу малюка від медичної процедури і допоможе йому швидше заспокоїтися.
  3. Задовольняє смоктальний рефлекс. Під час годування це завдання виконує пляшечка із сумішшю або мамині груди. А між годуваннями дитині допоможе соска пустушка.

Ще одна перевага соски пустушки полягає в тому, що вона дозволяє мамі контролювати процес смоктання. Якщо ж пустушки немає, і дитина тягне до рота пальці, одяг, ковдру та все, що їй потрапить під руку, контролювати процес мама вже не зможе.

Як вибрати соску пустушку

Щоб ваш вибір був вдалим, слід звертати увагу на багато моментів. Яких саме? Про це - далі.

Розмір пустушки

Дуже важливо, щоб розмір соски пустушки відповідав віку дитини. Якщо дитинка постійно утримуватиме в роті дуже маленьку пустушку, є ризик розвитку неправильного прикусу. Сьогодні можна виділити два варіанти кваліфікації дитячих пустушок. Згідно з однією з них, розмір сосок пустушок варіюється відповідно до віку дитини:

  • від народження до 3-х місяців;
  • від 3-х до 6-ти місяців;
  • від 6 місяців до 1,5 року.

За іншою класифікацією пустушки діляться на такі категорії:

  • А - від 0 до 6 місяців (маленький обідок і маленька соска);
  • В – від 6 місяців до 1,5 року;
  • С – для дітей віком від 1,5 років.

Поділ сосок за такими категоріями - досить умовний, оскільки дітки ростуть і розвиваються по-різному, і тільки мама, спостерігаючи за своєю дитиною, зможе зрозуміти, чи пора їй давати нову, більшу за розміром соску.

Розмір пустушкиРозмір пустушки

Акція
Пустушка силіконова Канікули, Canpol Babies
Код 51539
172 грн
119 грн
Акція
Пустушка латексна анатомічна Canpol Babies Toys (23/260), 6 міс +
Код 48532
170 грн
119 грн
Пустушка латексна Малютка, Lindo
Код 42574
84 грн

Матеріал

Зараз найпопулярніші матеріали, з яких можна купити дитячу соску пустушку, - це латекс та силікон.

Виріб із латексу зазвичай має насичено жовтий колір. Його головна особливість полягає в тому, що в роті дитини матеріал нагрівається і стає приблизно такої ж температури, як і тіло людини, а тому нагадує малюкові мамині груди.

Недолік латексних виробів у тому, що в деяких дітей він може викликати алергію. Також до латексу швидше прилипає бруд і тому мити його буде складніше. Латексні соски менш довговічні, ніж силіконові. Також зазначимо, що їх не слід надовго залишати під прямим сонячним промінням. Латекс – дуже м'який матеріал, і на ньому можуть виникати мікротріщини. Якщо ви помітили, що соска із жовтої перетворилася на коричневу, це означає, що настав час замінити її. Ще на це може вказувати й те, що соска злиплася сама по собі.

Зверніть увагу! Час заміни латексної соски пустушки – 5-6 місяців.

Силікон – це прозорий, синтетичний матеріал. Важлива перевага силіконових пустушок над латексними полягає в тому, що вони не можуть викликати алергію у дитини. Також силіконові вироби добре тримають форму і навіть за тривалої експлуатації не втрачають пружності, не вбирають чужих запахів. Силіконові соски можна дезінфікувати (щоправда, в такому разі вони можуть почати кришитися).

Силікон – це досить м'який матеріал, тому під час прорізування зубів дитині не важко прокусити таку соску.

Зверніть увагу! Час заміни силіконової соски пустушки – 6 місяців.

Матеріал соскиМатеріал соски

Форма соски

Яка соска пустушка краще для новонародженого? Виробники пропонують соски-пустушки різних форм:

  1. Ортодонтичні. Сторона соски, яка торкається язика дитини, має плоску форму, а інша – яка контактує з піднебінням, - закруглена. Таку соску малюк може тримати в роті лише однією стороною – закругленою частиною догори. У обідка ортодонтичної соски спеціальна форма під носом малюка - є невелика виїмка.
  2. Округлі. За формою такі соски нагадують вишню. Її дитина може покласти до рота будь-якою стороною. Обідок пустушки за формою схожий на вісімку.
  3. Симетрична. Така соска плоска із двох сторін. Її обідок, як і в попереднього варіанта, схожий на вісімку. Покласти в рот таку соску пустушку можна будь-якою стороною.

Зазначимо, що соска пустушка будь-якої форми повинна мати хорошу вентиляцію. Коли ви натискаєте на неї, вона має випускати повітря. А коли припиняєте натискати, виріб має повернути свою форму.

форма соскиформа соски

Особливості обідка

Обідок соски пустушки виконує дві функції: практичну та декоративну. Цей елемент може бути двох видів:

  • з вирізом для носа малюка (з одного боку);
  • у вигляді вісімки (метелика).

Якої б форми обідок ви не вибрали, зверніть увагу на те, чи є у нього вентиляційні отвори. Для краси деякі виробники прикрашають обідок різними дитячими малюнками.

Розмір диска має відповідати розміру рота малюка. Якщо обідок занадто маленький, дитина може випадково втягнути його до рота разом із соскою. Якщо ж обідок буде дуже великим, він може заважати дитині дихати.

Акція
Пустушка силіконова Малютка, Lindo (в асортименті)
Код 43989
78 грн
63 грн
Акція
Пустушка силіконова анатомічна, Canpol Babies
Код 42684
162 грн
81 грн

Тип ручки

Ручка соски має надійно кріпитися до обідка. Дуже практичні моделі, у яких ручка має флуоресцентне покриття – в такому разі її буде легко знайти вночі. Також у продажу зустрічаються соски без ручки або з ручкою у вигляді маленького кільця.

Аксесуари до сосок пустушок

Соска пустушка малюка має бути завжди чистою. Підтримувати чистоту соски слід не лише вдома, а й у будь-якому іншому місці. Не давайте соску своєї дитини іншим дітям, не кидайте її в сумку чи кишеню просто так. Щоб зберегти чистоту соски, використовуйте спеціальні захисні футляри або ковпачки.

Можна придбати ремінець або ланцюжок для соски пустушки. За допомогою такого елемента соску пустушку можна прикріпити до одягу дитини.

Зверніть увагу! Під час сну не вішайте соску пустушку на ланцюжку на шию дитини – це може збільшити ризик задухи.

Соска може мати застібку у вигляді кліпси або безпечного замка шпильки. За допомогою брошки соску можна надійно зафіксувати так, що малюк не зможе відірвати її або самостійно зняти. Кліпса ж не утримує соску дуже міцно. Якщо малюк випадково зачепиться нею об щось, вона зможе злетіти.

АксессуариАксессуари

Правила догляду за пустушкою

Тепер ви знаєте, як вибрати соску пустушку, і настав час поговорити про правила догляду за нею. Пам'ятайте, що дитяча соска завжди має бути чистою. Перед тим, як давати дитині пустушку, ще раз переконайтеся в її чистоті та при необхідності вимийте її. У дітей до 6 місяців імунна система ще не сформувалася остаточно, тому дуже важливо стерилізувати соску. Дітям старшого віку соску можна мити в гарячій воді з милом.

Увага! Ніколи не «мийте» соску у себе в роті. Пам'ятайте, що так існує велика ймовірність того, що ви передасте дитині мікроби, які є у вашому організмі.

Не забувайте своєчасно оглядати соску пустушку на предмет прокусів, зношування тощо. Якщо ви помітили, що вона змінила колір, стала твердою або малюк прокусив її, одразу ж міняйте на нову.

Як мити дитячу соску пустушку

Щоб знищити бактерії на поверхні соски пустушки, очищайте її у гарячій воді. Для цього виконуйте прості кроки:

  1. Знайдіть чисту миску і покладіть туди соску.
  2. Налийте гарячу воду в миску.
  3. Потримайте соску в мисці з гарячою водою 4-5 хвилин.
  4. Дістаньте соску та обсушіть її.
Правила доглядуПравила догляду

Популярні бренди

В інтернет-магазині товарів для дітей Lolo ви можете відшукати дитячі соски пустушки популярних брендів:

  • Canpol Babies;
  • Chicco;
  • Lindo.

Товари цих виробників мають безліч позитивних відгуків батьків, які вже встигли придбати ці соски пустушки.

У Lolo моделі є силіконові та латексні, з різними видами соски: ортодонтичною, вишнею, симетричною. Обід може бути із заглибленням для носика або у вигляді вісімки. Великий вибір розмірів сосок пустушок дозволить вам легко підібрати оптимальний варіант для своєї дитини.

Переглядайте каталог товарів інтернет-магазину Lolo, вибирайте найкращі соски пустушки від сучасних брендів. А якщо ви не можете підібрати дитячий аксесуар самостійно, звертайтеся до менеджерів Lolo – вони із задоволенням допоможуть зупинити свій вибір на оптимальному варіанті.

Коробко Марія
Автор статті:
Коробко Марія