0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Яку ванночку вибрати для новонародженого?

Сьогодні в дитячих магазинах можна знайти достаток різних товарів. Як молодим батькам не розгубитися і вибрати саме те, що підійде для їхньої дитини якнайкраще? Тут важливо розбиратися в нюансах кожного аксесуара. Ну, а щоб вибір ванночки для купання не став справжнім випробуванням, рекомендуємо вам прочитати нашу статтю, де ми розповімо, яку дитячу ванночку вибрати для новонародженого.

Виды ванночек

Купати немовля потрібно кожен день. Маленькі дітки люблять водні процедури. Вони покращують апетит, піднімають настрій, сприяє хорошому сну. Але все це буде, звичайно ж, якщо ванночка підходить для вашого малюка. Існують різні види ванночок:

  • Класична. Вона має овальну форму, досить простора, буває різних кольорів.

  • Багатофункціональна. Вона може бути у вигляді пеленального столика або комода з ванною. Величезна перевага такої моделі, що вона економить місце - в її шафці можна зберігати необхідні речі. Найчастіше багатофункціональні ванночки мають коліщатка з блокуванням. Це дозволяє легко відкотити ванночку в будь-яке місце.
  • Антимікробна. Матеріал, з якого виготовлена ванна, має протибактеріальний захист. Це дозволяє забути про дезінфекцію води. Ідеальний варіант для дітей, які страждають від алергії.

  • Анатомічної форми. Завдяки тому, що рельєф ванни повторює контури тіла дитини, вам не потрібно підчепити підтримувати його під час купання. Багато педіатрів радять зупиняти свій вибір саме на таких моделях. Але коли дитина підросте, ванночка стане йому мала, і доведеться купувати нову.

  • Портативна. Вона займає зовсім мало місця, так як може складатися, у неї протиковзаюче дно.

  • Надувна. Якщо ви вирішили вибрати ванночку для новонародженого саме цього виду, тоді стежте за тим, щоб вона не стикалася з гострими предметами, адже в такому випадку вона просто здується.

  • Ванна-чаша. За формою трохи схожа на утробу матері, тому в ній дитина буде відчувати себе розслабленим і спокійним.

 

Особливості вибору

Щоб правильно вибрати ванночку для новонародженого, потрібно не тільки визначитися з моделлю, але і знати окремі нюанси, наприклад, яку максимальну вагу малюка може витримати ванночка. Дану інформацію можна дізнатися з сертифікату. Вибирайте модель з цифрою побільше - це дозволить вам використовувати ванночку, як можна довше.

Другий важливий момент - це безпека. Краще вибрати ванночку для купання новонароджених з ребристим дном і антиковзаючим покриттям. Буде непогано, якщо ніжки виробу будуть покриті гумою. В такому випадку, ванночка не буде ковзати. Також хорошою перевагою буде вбудований злив води. Така можливість полегшить мамі процес купання. Якщо вода у ванні занадто гаряча, можна трохи злити її за допомогою зливу і додати нової.

Що потрібно знати додатково

Якщо ви ще не вирішили, яку ванночку вибрати для новонародженого, зупиніть свій вибір на ваннах з додатковими можливостями. Про що йде мова? Деякі моделі мають різні пристосування, а саме:

  • термометр для зміни температури води (може бути вбудованим чи ні);
  • сидіння анатомічної форми;
  • приналежності для купання: кухлик, мочалка, рушники;
  • іграшки, які можуть плавати у воді (частіше їх виготовляють з гуми або прогумованих матеріалів);
  • складна підставка (на неї можна поставити ванночку, щоб батькам було зручно купати малюка, вона піднімає ванну на необхідну висоту).

Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам зробити правильний вибір дитячої ванночки. Нехай кожне купання буде приносити задоволення вашому малюкові. А щоб він відчував себе комфортно і після водних процедур, оберніть його в м'який махровий рушник з капюшоном або пончо. І радійте кожному моменту, коли у вас на руках немовля, адже дітки так швидко ростуть.

Ванночка для ляльки, Orion
Код 28881
41 грн

Вік: 3+

Розмір: 16х14х12 см

Тип: меблі для ляльок

Велика ванночка для ляльки, Orion (в асортименті)
Код 28882
100 грн

Вік: 3+

Розмір: 39х21,5x16 см

Тип: меблі для ляльок

Ванночка Tega Duck DK-005
Код 59071
645 грн
Ванна Spa Cool, Colibro (м'ятний)
Код 108966
2 074 грн