0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як купати малюка?

Купання немовляти - невід'ємний атрибут догляду за новонародженим. Тому молодим батькам потрібно навчитися підбирати потрібну температуру води, вибрати якісну ванночку і хороші засоби по догляду за дитиною, а також знайти відповіді на головні питання: як часто і як правильно купати немовля? У цьому мамам і татам може допомогти наша стаття. У ній ми і постараємося відкрити маленькі секрети купання новонароджених, які допоможуть перетворити цей процес у захоплюючу гру.

Коли починати купати немовля

Педіатри рекомендують проводити перші водні процедури після того, як у крихти заживе пупок. Найчастіше це відбувається на 10-14 добу після народження. Ну, а до цього краще протирати тіло малюка вологими ватними дисками. Також можна використовувати дитяче масло.

Як підготувати воду

Немає потреби кожного разу доводити воду для купання до кипіння. Якщо є можливість, можна придбати фільтри для очищення води. Деякі батьки вважають, що воду можна продезінфікувати, додавши в неї трохи марганцівки. Але це не зовсім так. До того ж вода з перманганатом калію при попаданні в очі може викликати хімічні опіки.

Ванночка Aqua AQ-004 (в ассортименте), 86 см
Код 47094
 
ОТ 257
Купить
Ванночка Tega Duck DK-005 (в ассортименте)
Код 59071
 
ОТ 324
Купить
Ванна Tega Aqua Lux AQ-005 (в ассортименте), 102 см
Код 53649
 
ОТ 329
Купить

Купати немовля рекомендується без мочалки, мамина рука сама впорається з цим завданням. При кожній процедурі немає необхідності використовувати шампуні та інші миючі засоби. Двічі на тиждень потрібно користуватися спеціальним дитячим гелем для купання, який підходить і для миття волосся. Багато батьків цікавляться, в яких травах купати немовля? Найкраще для цього підходить ромашка і череда. На велику ванну води потрібно приготувати такий відвар: один стакан трави залити літром окропу і настояти 3-4 години. Перед тим, як вилити відвар в ванну, його потрібно процідити через марлю.

Щоб водні процедури приносили задоволення малюкові, потрібно знати, при якій температурі води купати немовля. Найкраще починати це робити при температурі 35 градусів, поступово знижуючи її на один градус. Мінімальне значення - 26 градусів. Але відзначимо, що батькам потрібно самостійно підібрати комфортну температуру води для крихти. Адже комусь подобається тепленька водичка, а кому-то - прохолодна. Якщо ви плануєте загартовувати малюка, тоді в кінці процедури обливайте його водою на градус прохолодніше.

В якій ванні купати дитину

Вперше краще купати немовля у ванні анатомічної форми. Це полегшить весь процес. Правда, коли малюк підросте, ванночку доведеться поміняти. Згодом можна перевести малюка у «дорослу» ванну - там у нього буде більше місця для маневрів.

Якщо ви думаєте, а чи варто купувати пластмасову ванночку? Тоді відповідь однозначна: так! Вона неодмінно стане вам у пригоді. Швидше за все, ви будете їздити до бабусі, і в гостях вам неодмінно доведеться купати дитину. А це краще робити в його ванні.

Як і скільки часу купати немовля

Перші купання мають тривати від п'яти до десяти хвилин. Надалі їх тривалість можна збільшувати.

Вирішили купати дитину в дорослій ванні? Тоді робіть це так: покладіть його повністю у воду, щоб з неї визирало тільки личко. Тримайте дитину однією рукою за голову, а другою регулюйте положення тіла в воді. Під час купання стежте, щоб вода не потрапляла в ніс і рот. Рукою можна робити «вісімки» у ванній, перевертати дитину з животика на спинку і назад.

Щоб спростити водні процедури, можна використовувати круг для купання. Його потрібно одягнути на шию дитини. В такому випадку круг буде підтримувати голову крихти над водою. Малюка на кругу можна «возити» по всій ванній. Але ні в якому разі не можна залишати його в воді одного навіть з кругом. Це небезпечно.

Коли дитині виповниться три місяці, можна ходити з ним на малюкове плавання. Такі заняття надають відмінний вплив на фізичний розвиток малюка.