0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як привчити дитину до порядку?

Прибирання в будинку - це робота, яку мамі доводиться виконувати кожен день. А іноді і по кілька разів на день, якщо в сім'ї є маленькі діти. Молодим батькам було б набагато легше підтримувати будинок в порядку, якби їм вдалося привчити дитину до чистоти. Про те, як це зробити, читайте в нашій статті.

Ігри в допомогу

Не знаєте, як привчити дитину до порядку в кімнаті? Тоді відкриємо вам невеличкий секрет: візьміть на озброєння ... дитячі ігри. Психологи в один голос заявляють, що не можна силою примушувати дитину прибиратися. А все тому, що примус викличе зворотну реакцію. Таким способом можна викликати у крихти лише неприйняття насаджуваної ідеї. Краще використовувати настільні ігри. Так, наприклад, є гра з картками «Хто миє посуд?», В якій учасникам потрібно позбутися від брудного посуду на своєму ігровому полі. Ну, а тому, кому не вдалося це зробити, доведеться й справді йти мити посуд. Тільки не як жарт, а в дійсності. Подібні ігри є у різних виробників. Так, наприклад, за сюжетом гри від Haba дітям необхідно разом з ельфом навести порядок в кімнаті, а шкарпетковому монстру допомогти скласти одяг у шафі.

Настільні ігри такого типу допоможуть малятам розвинути яскраві асоціативні зв'язки з прибиранням і в реальності спробувати провести дію вигаданих персонажів. Таким чином привчити дитину до порядку вдасться без сліз і істерик.

Кожна річ має свій будинок

Цю думку потрібно донести дитині, якщо ви хочете, щоб він самостійно підтримував чистоту в своїй кімнаті. Потрібно пояснити малюкові, що у кожної лялечки або конструктора, робота є своє місце, свій будиночок. І саме туди потрібно покласти іграшку після того, як малюк з нею награється. Також, щоб привчити дитину до порядку, можна розповісти йому історію про те, що всі іграшки дуже люблять грати зі своїм господарем (тобто, з малюком), але вони теж хочуть мати свій будинок, куди їм потрібно повертатися після ігор. Інакше, вони будуть відчувати себе нещасними. Так, наприклад, будиночком для колекції машинок може стати коробка-гараж, для ляльок - коробка в формі будиночка, а книги краще зберігати на спеціальному стелажі або в тумбочці.

Як привчити до збирання?

Часто дітки під час гри повторюють за дорослими різні дії. Це може зіграти на руку і допомогти привчити дитину до чистоти. Важливо тільки правильно підібрати для крихти аксесуари для прибирання. Для початку, щоб ознайомити малюка з процесом, подаруйте йому кілька іграшкових наборів, в яких є, наприклад, сміттєвоз, пилосос або швабра.

Нехай малюк спочатку в процесі гри зрозуміє, що і до чого. А потім вже можна поступово підбирати для нього найпростіші індивідуальні пристосування для прибирання, наприклад, для протирання пилу або підмітання підлоги. Не забудьте похвалити свою дитину за правильно виконану роботу. Нехай вона знає, що ви цінуєте її допомогу.