0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як правильно вибрати дитяче ліжечко

Коли в родині очікується поповнення, то з'являється безліч турбот і справ, що вимагають завершення до народження дитини. У перелік обов'язкових справ входить облаштування дитячої, а також покупка необхідних речей і аксесуарів – підгузники, предмети одягу, коляска, іграшки і звичайно ж ліжечко, де малюк в перші місяці життя проводить досить багато часу.

На сьогоднішній день, вітчизняні та європейські виробники пропонують безліч моделей дитячих ліжечок, що трохи ускладнює батькам процес вибору оптимальної конструкції. Щоб підібрати найкраще, комфортне, безпечне ліжечко для дитини, необхідно ознайомитися з типами конструкцій, їх характеристиками, списком виробників, що пропонують якісні і сертифіковані дитячі меблі.

Типи дитячих ліжечок

Всі дитячі ліжечка, представлені в магазинах, за віковою категорією можна розділити на три типи - для малюків від народження до півроку, для дітей до трирічного віку, а також для тих, кому від 3-х до 7 років. Для більш старших дітей випускаються ліжка стандартного типу. Якщо розглядати за принципом конструкції, то різновидів досить багато:

  • Колиска. Як правило, це класична модель овальної форми, оснащена дугами. Більш нові види мають вбудований механізм заколисування. Колиска наділена невеликими габаритами - 50х70 / 100 см, тому підходить найменшим. Серед переваг варто відзначити компактність, простоту переміщення (якщо модель на коліщатках), зручність - дитині тепло і комфортно в колисці, а також можливість ритмічного заколисування.
  • Підвісна колиска. Нечасто зустрічається модель, яка кріпиться до стелі. Підвісна колиска розрахована на малюків від 0 до 4-х місяців. Особливістю такого типу вважається компактність і можливість заколисування.
  • Класичне дерев'яне ліжечко прямокутної форми. Це найпопулярніше дитяче ліжечко, що випускається в стандартних розмірах - 120х60 см, що спрощує підбір постільних речей. Такі ліжечка служать досить довго, оскільки дитина в них може спати з народження до трирічного віку. Прямокутні ліжечка мають позиційні деталі, маятниковий механізм або дуги, а також можуть бути укомплектовані коліщатками, висувними шухлядками.
  • Приставна модель, розрахована на дітей до півроку. Це відмінний варіант для спільного сну з мамою.
  • Ліжечка-трансформери. Функціональна модель для далекоглядних батьків. Як правило, такі вироби мають багату оснащеність (пеленальний столик, комод, шухляди та інше). Серед нових моделей зустрічаються ліжечка-диванчики, а також конструкції 5 в 1, 8 в 1, що зручно, надійно, функціонально.
  • Ліжечка-манежі. Це види з сітчастими і прозорими боковинами, досить функціональні, оскільки використовуються не тільки в якості спального ложа, але і як ігрова зона.

Ознайомившись з модельним різноманіттям, визначившись з типом ліжечка, необхідно зрозуміти, на які критерії слід звертати увагу під час покупки.

Як же правильно вибрати дитяче ліжечко

Основним критерієм вибору дитячого ліжечка безумовно є безпека, тому купуючи конструкцію, необхідно звернути увагу на:

  • Матеріал виготовлення. Ліжечка можуть бути дерев'яними, металевими, пластиковими або комбінованими. Важливим вважається показник натуральності та екологічності. Лакофарбові матеріали повинні бути на водній основі, не мати вираженого запаху.
  • Якість обробки деталей. Всі поверхні повинні бути ідеально відшліфовані, краї закруглені, а сполучні механізми надійні і довговічні, оскільки саме вони відповідають за цілісність конструкції.
  • Ергономічність і габарити. Зручними для дітей 0-36 місяців вважаються стандартні розміри 120-60 см. У днища повинна бути висока ступінь жорсткості, що відповідає всім гігієнічним і ортопедичним нормам.
  • Спосіб заколисування - полози або маятниковий механізм. Плавні, поступальні рухи знайомі малюкові по внутрішньоутробному періоду, тому вони добре заспокоюють дитину.
  • Наявність захисних бортиків, які попереджають випадання дитини під час активності, а також на відстань між прутиками (балясинами). Оптимальним вважається відстань 7-8 см - ручки і ніжки малюк просуне, а голову ні.
  • Позиційність деталей. У функціональних сучасних моделей позиційне днище, регульовані бічні панелі і коліщатка з фіксаторами, що закріплюються.

Крім того, уваги вимагає стійкість конструкції - ліжечка з завуженою основою менш стійкі, чого не скажеш про моделі із заниженим центром обважнення, а також додаткова комплектація, значно розширює функціональність виробу.

Ліжечко Веселка, Дубок (слонова кістка)
Код 44707
3 749 грн

Регулювання по висоті: так

Вік: для немовлят

Кількість ярусів: 1

Рухома боковина: так