0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Розміри ліжок для підлітків. Яка стандартна ширина і довжина

У дитячій кімнаті підліток проводить багато часу, тому вона повинна бути максимально комфортною і затишною. Кожен предмет інтер'єру дитячої несе своє функціональне навантаження. Особливе місце в кімнаті займає ліжко, яка повинна бути зручною і безпечною, оскільки саме в підлітковому віці відбувається активне зростання дитини, формування і розвиток його скелета, м'язової тканини.

Вибираючи спальну конструкцію для дитини 11-15 років батьки часто стикаються з труднощами, оскільки не знають яку саме модель придбати, яким повинен бути розмір підліткового ліжка. Щоб спростити завдання, необхідно ознайомитися з різновидами підліткових конструкцій, їх основними характеристиками, перевагами, а також зрозуміти яку ширину ліжка для підлітка краще вибрати.

Модельний ряд підліткових ліжок

На сьогоднішній день виробники пропонують безліч моделей, що відрізняються конструкцією, дизайнерськими рішеннями і ціновими сегментом, проте найпоширенішими і тими, що часто зустрічаються в магазинах вважаються:

  • Класичні конструкції.
  • Ліжка-трансформери.
  • Двоярусні моделі.
  • Ліжка-горища.
  • Ліжка-подіуми.

Кожна з перерахованих вище моделей відповідає всім потребам підлітків. Визначившись з видом, слід звернути увагу на головні параметри виробу - на ширину і довжину ліжка для підлітка. Як правило, більшість спальних місць для підлітків за своїми габаритами наближені до дорослих конструкцій. Стандартним розміром ліжка для підлітка вважається 180х90 см, але якщо дитина висока, то оптимальним варіантом стане конструкція 200х90 см. Для повних дітей випускаються моделі з нестандартними параметрами, в яких ширина сягає 100-120 см.

Кровать подростковая с ящиком Гойдалка (1В24-2)
Код 39917
 
ОТ 3710
Кровать ТМ Гойдалка "Texas", не окрашенная без ящиков
Код 64801
 
ОТ 2930
Кровать ТМ Гойдалка "Aurora", не окрашенная без ящиков
Код 64806
 
ОТ 4500
Кровать ТМ Гойдалка "Paris", окрашенная без ящиков
Код 64803
 
ОТ 3920

Критерії вибору ліжка для підлітка

Серед головних параметрів, які вимагають пильної уваги при покупці ліжка, потрібно виділити:

  • Основа, яка повинна бути правильною. Основа може бути рейковою, ортопедичною або суцільною. Найновіші типи наділені ортопедичною основою, яка, на думку ортопедів, педіатрів, є найкориснішою, комфортною, безпечною.
  • Ступінь міцності, що дозволяє витримувати великі навантаження. У віці 11-16 років діти активно ростуть, тому міцність, стійкість виробу повинна бути максимально високою.
  • Гіпоалергенні і безпечні матеріали виготовлення. Оптимальним, а також довговічним вважається натуральне дерево.
  • Відповідність росту, віку дитини. Спальне місце повинне бути на 10-20 см більше зросту підлітка. Вибираючи, слід враховувати звичне положення дитини під час сну.
  • Надійність сполучних механізмів, що забезпечують довговічність і надійність виробу.
  • Дизайнерське виконання. Дизайн ліжка повинен відповідати не тільки інтер'єру дитячої, але також смаковим уподобанням, статі і віку дитини.

Ліжко, незалежно від типу, прослужить довгі роки, подарувавши міцний, здоровий сон, а також заощадить сімейний бюджет, якщо воно якісне і правильно підібране.