0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Види дитячих конструкторів

Дитячі іграшки в наш час представлені в широкому асортименті. Конструктори займають особливу нішу в цій категорії. Адже конструктор-це ігровий набір, який дозволяє хлопчикам і дівчаткам грати і розвиватися одночасно. Під час складання іграшки з маленьких деталей у маленького чомучки тренується дрібна моторика рук, розвивається логічне мислення, кмітливість, фантазія і уява. Які бувають дитячі конструктори і в чому їх особливість, ми спробуємо розповісти вам в нашій статті.

Види дитячих конструкторів: найбільш популярні варіанти

  • Кубики. Їх виготовляють з натурального дерева, пластика, шиють з тканини. Часто саме такі дитячі конструктори батьки купують своїм дітям найпершими. Однорічне немовля з радістю буде будувати і руйнувати вежі з кубиків.
  • Будівельні комплекти у вигляді різних геометричних фігур з пластмаси або з дерева. Такі види конструкторів для дітей не мають з'єднань. З будівельних наборів можна будувати як невеликі лялькові будиночки, так і цілі багатоповерхівки в зріст малюка. Тому цей тип іграшки буде цікавий і дворічним дітям (вони будуть зводити гаражі і арки), і шестирічкам (вони будуть радісно споруджувати будівлі складніше).
Конструктор магнитный Le Tai (LT3001)
Код 42840
 
ОТ 274
Конструктор магнитный Magnetic, 96 дет.
Код 56611
 
ОТ 857
Конструктор магнитный Le Tai (LT1001)
Код 42839
 
ОТ 209
Конструктор магнитный Magic Magnet, 14 дет.
Код 48128
 
ОТ 259
  • З блоковим типом з'єднання. Елементи таких наборів з'єднуються за допомогою виступаючих циліндрів на одній деталі і спеціальних отворів для них на другій. Чим молодший ваш малюк, тим більшого розміру повинні бути елементи. Крім будівельних деталей, в таких комплектах часто можна зустріти фігурки людей, тварин і т.д. Відмітна риса елементів з блоковим з'єднанням - можна поєднувати деталі з різних комплектів.
  • Комплекти з болтовим типом з'єднання. У таких наборах з'єднувальний елемент - це болтики і гайки. Так як збірка такого набору - справа непроста, батькам потрібно буде показати малюкові, як це робиться. З причини особливостей конструктора, він рекомендований для дітей, не молодший 4-5 років.
  • Магнітні комплекти. Усередині кожної деталі - невеликий магніт, який притягує елементи один до одного. Елементи магнітного конструктора можуть з'єднуватися один з одним під різними кутами - це дає більший політ фантазії для збірки. Для їх роз'єднання потрібно докласти невеликі, посильні для дитини, зусилля. Магнітні набори дозволяють збирати дитині різні об'ємні іграшки. Найчастіше їх елементи виготовлені у вигляді різнокольорових геометричних фігур.

Дитячі конструктори види: рідкісні варіанти

  • Електронні - запчастини до них виготовлені на основі мікросхем. В ігровій формі набір дасть малюку поняття про основи електроніки і електротехніки. Пайка для з'єднання елементів не потрібно. Деталі часто кріпляться за допомогою зручних роз'ємів. Обов'язково виробник доповнює комплект зрозумілою інструкцією по збірці.
  • З суглобовим типом з'єднання. Таку назву іграшка отримала через особливого способу з'єднання, який нагадує суглоб. Конструктори з суглобовими сполуками призначені для дітей від 6 років.
Конструктор Ник-1, Юника, 87 дет.
Код 37442
 
ОТ 98
Конструктор 1, ТехноК, 60 дет.
Код 29198
 
ОТ 96
Конструктор Юни-блок, Юника, 70 дет.
Код 41235
 
ОТ 225
Конструктор Денди 2, Юника, 102 дет.
Код 65721
 
ОТ 191
  • Комплекти для збірки конкретної моделі, наприклад, машинки або літачка. Збирати таку іграшку сподобається не тільки дітям, а й дорослим, тому набір - хороша можливість зібрати за одним столом всю сім'ю.
  • Решітчастий. Його деталі схожі на решіточки. Такий набір універсальний і простий в збірці, сприяє розвитку просторового мислення, навчатиме дитину сортувати предмети за кольором і формою.

Підбирайте конструктор з урахуванням віку і смаків вашої дитини. Така іграшка неодмінно буде викликати інтерес і радувати дитину довгий час.