0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати конструктор для дитини

Конструктор - це іграшка, яка допомагає дитині не тільки весело проводити час, але і з користю. Під час гри з таким набором малюк збирає оригінальну іграшку і розвивається. В процесі гри у нього тренується логічне мислення, кмітливість, уява і тренується дрібна моторика рук. Тому, безсумнівно, в колекції кожного юного дослідника навколишнього світу повинні бути конструктори.

Як правильно вибрати конструктор для дитини? Це питання виникає у багатьох батьків, так як на сучасному ринку іграшок вибір таких наборів дуже великий. Щоб допомогти мамам і татам зробити правильний вибір, інтернет магазин дитячих товарів Лоло підготував невелику статтю, в якій розповість, на що потрібно звертати увагу при виборі конструктора для малюка.

Як вибрати конструктор для дитини?

  • Якість. Це перше, що варто перевірити. Дитячий конструктор – це іграшка, яка довгий час може викликати інтерес у хлопчиків і дівчаток. Тому краще придбати модель з якісних матеріалів (міцного пластику, натурального дерева і т.д.), для фарбування яких не використовуються токсичні барвники.
  • Рівень дитячого розвитку. Найчастіше він відповідає віку. Але нерідко буває, що малюк випереджає своїх однолітків з розвитку - в такому випадку, для нього можна придбати більш складний варіант. Але, підбираючи набір, варто звертати увагу на розмір елементів, щоб до маленької дитини не потрапив набір з дрібними деталями, які він випадково міг би проковтнути.
  • Вік. Зазвичай на упаковці з іграшкою виробник вказує вік, для якого вона підходить. Для маленьких діток рекомендовані набори з малою кількістю деталей (8-10 шт). Щоб іграшка була цікава дитині і тоді, коли вона підросте, вибирайте варіанти, які в майбутньому можна доукомплектувати деталями з інших наборів. У віці від 3 до 6 років дитині можна подарувати конструктор, для складання якого малюкові знадобиться допомога дорослого. В такому випадку, батькам варто починати грати разом з малюком. З 6 років дитині можна давати набори з деталями маленького розміру, металевими елементами, складними кріпленнями.
  • Скільки іграшкових моделей можна зібрати з одного набору? Чим їх більше, тим вище ймовірність того, що конструктор буде довше викликати інтерес у дитини.
  • Кольорову гаму. Краще зупиняти вибір на наборах, в яких деталі пофарбовані в природні кольори. Зайве яскраві і неприродні відтінки погано впливають на дитячу психіку.

  • Наскільки легко деталі з'єднуються і роз'єднуються один з одним? Будь-які іграшки повинні викликати інтерес і бажання гратися з ними. Якщо ж малюк буде зазнавати труднощів із збіркою конструктора, то він, швидше за все, швидко набридне йому і виявиться в запиленому кутку кімнати. Крім цього, варто враховувати і безпеку набору. Чи не травмує свої долоні крихітка під час збирання? Чи немає гострих кутів, шорсткостей на поверхні деталей? Краще знайти відповіді на ці питання ще до того, як комплект виявиться в дитячих ручках.
  • Вподобання. Вибираючи ігровий набір, варто звертати увагу саме на переваги своєї дитини. Кому-то буде до душі збирати машинки, а хтось захоче мати свій зоопарк або перукарню. Багато виробників також пропонують універсальні набори, з яких можна збирати різні іграшки або ж кількість їх може бути і зовсім необмеженим.
Конструктор Техно 7, ТехноК, 540 дет.
Код 31659
 
ОТ 743
Конструктор "Саламандра" серии "Robogear" Технолог
Код 31777
 
ОТ 110

Якщо ви вже вирішили, який конструктор вибрати дитині і придбали його, тоді покажіть малюкові, як з ним грати. Зрозумівши ази гри, юний конструктор буде збирати нові моделі і фігурки, відточуючи свою майстерність і радуючи батьків.

Конструктор Техно 6, ТехноК (0540), 380 дет.
Код 29193
952 грн

Вік: від 3 років

Матеріал: пластик

Кількість деталей: від 201 до 400

Вид: великі деталі

Тема набору: архітектура, будівлі

Конструктор металевий Пожежна техніка, ТехноК (2056), 309 дет.
Код 29208
513 грн

Вік: від 5 років

Матеріал: метал

Кількість деталей: 309 дет.

Вид: металеві

Тема набору: пожежні