0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Дитячі підвісні гойдалки: як вибрати і які бувають?

Всі діти люблять кататися на гойдалках, тому молоді мами і тата часто замислюються про те, щоб придбати такий аксесуар. Один з популярних варіантів - це дитячі підвісні гойдалки для дому. Їх конструкція складається з сидіння і елементів кріплення. Прикріпити (підвісити) таку конструкцію можна до отвору двері, до турніка або дерева - варіантів багато. Про те, як вибрати підвісні гойдалки і які їх види є, сьогодні розповість інтернет магазин товарів для дітей LOLO.

Які бувають підвісні гойдалки

У продажу дитячих магазинів представлені гойдалки різних типів. Їх можна поділити на категорії в залежності від матеріалу, який використовується для виготовлення сидіння. Таким чином, підвісні гойдалки бувають:

  • Дерев'яні. Дерево - повністю екологічний і безпечний для дитячого здоров'я матеріал. Дерев'яна конструкція не стане причиною появи подразнень на шкірі малюка. Перед виготовленням сидіння деревина проходить ретельну обробку - її шліфують і покривають лаком на водній основі, тому вона не виділяє шкідливих речовин. Якісна модель дерев'яної гойдалки буде радувати дитину дуже довго.
  • Пластикові. Такі моделі будуть звертати на себе увагу дитини яскравими фарбами і оригінальними формами. Якщо сидіння виготовлено з міцного і високоякісного пластику, воно не матиме неприємного запаху і не стане виділяти шкідливі речовини. Пластикові гойдалки набагато легше своїх дерев'яних «побратимів». Якщо малюк вже підріс, бажано вибирати моделі з товстого зміцненого пластика.
Игрушка "Качели Малыш" (3015-Т5) ТехноК
Код 29110
 
ОТ 122
Детские качели
Код 57769
 
ОТ 179
Качели пластиковая на цепях, InterAtletika
Код 81210
 
ОТ 3200
  • Текстильні. У продажу також є підвісні гойдалки, у яких сидіння виконано з міцної тканини, а підвісні елементи - це міцні мотузки. Такі варіанти призначені для діток старшого віку, так як їх сидіння не має спинки, тому для того, щоб утриматися в ньому, дитині буде потрібно докласти невеликі зусилля.
  • З плетеним сидінням. У нього обов'язково потрібно буде підкладати подушку. Залишати маленьких дітей в гойдалках такого типу не рекомендується, щоб уникнути можливих травм.

Поради щодо вибору

Перед тим, як придбати будь-яку модель підвісних качель для домашнього використання, потрібно переконатися в їх якості - вони повинні бути міцними, щоб витримати вагу малюка, і з абсолютно гладкою поверхнею, щоб не поранити дитячу шкіру.

Качели деревянные ТМ Дерево "Фигурные" (172053)
Код 47574
 
ОТ 146
Качели со спинкой, InterAtletika
Код 81209
 
ОТ 6600
Детская подвесная качель
Код 81881
 
ОТ 107
Игрушка "Качели 2" ТехноК
Код 29049
 
ОТ 184

Необхідно приділити увагу міцності ременів безпеки - вони повинні бути широкими, щоб не врізатися в шкіру. Краще, якщо деталі кріплення будуть виконані з металу - це запорука того, що вони не зламаються в момент, коли дитина буде розгойдуватися. Мотузки, на яких тримається сидіння, також повинні бути міцними.

Для зручності крихти краще підібрати модель з високою спинкою - малюк може заснути під час катання, а в сидінні зі спинкою ризик впасти і отримати травму в такому випадку - менше. Щоб дитина могла грати прямо на гойдалках, варто вибрати варіант зі столиком, який може підніматися вгору - тоді саджати дитину буде набагато легше. А захисна панель вбереже дитину від випадкового падіння.

Особливості кріплення підвісних гойдалок

  • Не можна закріплювати елементи гойдалки на гіпсокартонних конструкціях. Дозволяється це робити на стелі або в дверному отворі - для цього використовуються троси і спеціальні гаки.
  • Якщо вирішили встановити дитячий аксесуар в дверному отворі, враховуйте той факт, що на ньому можуть кататися діти, вагою до 25 кг - більшого навантаження він може не витримати. Для діток постарше краще закріплювати конструкцію на стелі. Різні декоративні елементи можна використовувати для того, щоб приховати сліди від монтажу конструкції.
  • Вибирати місце для установки дитячих гойдалок даного типу потрібно так, щоб оточуючі предмети не заважали під час розгойдування.
Дитяча гойдалка, Sport Baby
Код 25862
410 грн

Матеріал: бук

Вид: підвісні

Дитяча гойдалка-гамак Sport-20, SportBaby
Код 33728
920 грн

Матеріал: дерево, текстиль

Вид: підвісні

Іграшка Гойдалки Сонечко, ТехноК (в асортименті)
Код 29111
311 грн

Матеріал: пластик

Вид: підвісні

Гойдалки підвісні ВП-001
Код 31086
460 грн

Матеріал: вільха

Вид: підвісні