0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати рюкзак кенгуру для дитини

Коли новонародженому виконується пару місяців, мами і тата переважно вибирають дитячі коляски для прогулянок з малюком. Вони зручні і практичні в багатьох випадках, але тільки не тоді, коли батьки хочуть вибігти з дитиною на пару хвилин у справах, в магазин чи проїхатися в міському транспорті. У таких випадках набагато зручніше буде віддати перевагу кенгуру. Яке кенгуру краще вибрати для дитини? Про це читайте далі - сьогодні в статті ми розповімо і як вибрати, і який рюкзак кенгуру краще.

выбрать рюкзак кенгуру для ребенка

З якого віку можна носити дитину в сумці кенгуру

Зі скількох місяців можна використовувати кенгуру для дітей? Це питання, напевно, цікавить батьків. Виробники запевняють, що можна садити дівчинку в кенгуру, як і хлопчика, з народження. Але чи так це насправді? Педіатри не рекомендують носити в кенгурятнику зовсім незміцнілу дитину навіть, якщо в комплекті з ним є і додаткові вкладиші. Після народження, коли хребет малюка ще не зміцнів, він рефлекторно намагається зайняти позу ембріона - хребет поки що має дугоподібну форму, в ній йому найбільш зручно перебувати. Тому при необхідності новонародженого краще переносити в слінгу в лежачому положенні, коли мама може контролювати натяг тканини.

Рюкзак-кенгуру BabyBjorn Miracle (черный с серым)
Код 34371
 
ОТ 5244
Рюкзак-кенгуру Cybex Yemaya Fashion Edition Butterfly (коричневый)
Код 40357
 
ОТ 5685
Эрго - рюкзак Love & Carry "Air X Дейзи"
Код 61156
 
ОТ 1550

Можна носити дитину в кенгуру з того часу, коли він навчився самостійно тримати голівку і легко, без напруги, розставляє ніжки, щоб зайняти М-образне положення.

Якщо запитаєте, до якого віку можна носити дитину в кенгуру, то тут однозначної відповіді не буде. Цей момент безпосередньо пов'язаний з розвитком крихти і також залежить від вашого бажання його так носити і витривалості. Багато виробників розробляють такі моделі, в яких можна носити хлопчика в кенгуру або дівчинку вагою до 15 кілограмів.

Особливості вибору

Кожним батькам потрібно знати, що від того, наскільки правильно вони підібрали кенгурятник, буде залежати не тільки комфорт крихти, але і його здоров'я. Вибираючи перенесення кенгуру, слід звертати увагу на наступні параметри:

  1. Положення крихти. Хочете використовувати кенгуру більше, ніж 1 або 2 місяці, замовляйте модель з максимальною кількістю варіацій розташування крихти. Залежно від віку крихти, його можна носити:
    • Спереду - це найпопулярніше положення, яке дозволяє мамі чи татові максимально контактувати з малюком, а він може при цьому відчувати себе в цілковитій безпеці. Коли ви несете дитину в кенгуру спереду, рюкзак можна не знімати, якщо ви вирішите сісти. У цьому положенні дитина також може розміщуватися обличчям до мами або до навколишнього світу. Коли малюк знаходиться обличчям до мами, його хребет навантажується менше. Але в такому разі його огляд обмежений. Тому рекомендуємо міняти положення малюка.
    • Позаду - перевага такого становища в тому, що навантаження на дорослого розподіляється максимально рівномірно і хребет від цього втомлюється повільніше.
    • Збоку - такий стан дитини зустрічається нечасто. Його вибирають батьки, які хочуть однією рукою притримувати дитину, а другу тримати вільною. Якщо ж в родині двійня, то можна розмістити відразу двох дітей по обидва боки (якщо батькові це буде зручно)
  2. Сидіння і підтримуючу конструкцію. Краще вибирайте моделі кенгуру з широким місцем, де буде сидіти малюк. Так його вага буде розподілятися рівномірно. При саджанні крихти в рюкзак обов'язково стежте за тим, щоб його ніжки не звисали, а були трохи підняті і розведені в сторони. Допускати звисання ніжок не можна ні в якому разі. Тазостегновий суглоб повинен фіксуватися в М-подібному положенні, щоб залишити ніжки у вільному положенні. Необхідно, щоб рюкзак мав можливість точково регулювати спинку і підтримувати голівку і шию в правильному положенні. Рюкзак не повинен здавлювати малюка. На цей фактор слід особливо звернути увагу, якщо ви купуєте його для прогулянок з малям в холодну пору року, коли його потрібно буде одягати в теплий комбінезон, який ще додасть об'єму.
  3. Безпека і комфорт експлуатації. Рекомендуємо купувати кенгурушки з максимально широкими лямками і м'якими накладками. Це дозволить уникнути натирання. Краще за інших компенсують вагу ремені «хрест-навхрест» в комбінації з щільним поясом на талії. Перед використанням обов'язково перевірте міцність конструкції. Всі місця, на які буде йти навантаження, повинні прошиватися декількома швами. Краще віддавайте перевагу застібкам у вигляді карабінів і пряжок, ніж липучок або кнопок (вони можуть розщіпатися, особливо після декількох місяців використання кенгурятника). Вам буде зручно використовувати кенгуру, якщо в ньому будуть додаткові аксесуари у вигляді кишені для різних дрібниць, пляшечки, непромокаючої накидки від дощу або знімного слинявчика для ременів і т.д.
  4. Матеріали. Товари перевірених виробників кенгуру обов'язково мають сертифікати якості, а також повинні виготовлятися з екологічних і безпечних для здоров'я малюка матеріалів. Бажано вибирати кенгуру з міцного текстилю. Віддавайте перевагу моделям, у яких зовнішня частина виготовлена ​​з водовідштовхуючої тканини - її буде легко чистити. Буде краще, якщо внутрішня частина зшита з натурального матеріалу, адже саме до нього малюк буде постійно торкатися. Також відразу враховуйте той факт, що моделі з картонними вставками не можна прати. Для літа краще придбати кенгуру з вставками з сітки - вони будуть відмінно пропускати повітря.
Рюкзак-кенгуру Chicco Myamaki Complete (в ассортименте)
Код 60773
 
ОТ 2089
Сумка нагрудная Hip Seat, Chicco (серая)
Код 80980
 
ОТ 2299
Переноска Nino Grey, Kinderkraft (серое)
Код 82110
 
ОТ 1290
Эрго рюкзак Baby Carrier Move Sage Green, Mesh, Baby Bjorn (серо-зеленый)
Код 80892
 
ОТ 6430

Особливості використання

Важливо не тільки правильно вибрати, але ще і правильно використовувати рюкзак-кенгуру. Як це робити? Ось кілька простих порад:

  • Щоразу перед одяганням рюкзака перевіряйте всі елементи кріплення. Від цього залежить безпека крихти і ваш спокій під час прогулянки.
  • Спочатку відрегулюйте всі ремені і лямки, а вже потім садіть в кенгурятник карапуза.
  • Починайте перше використання рюкзака з прогулянок по кімнаті, попружиньте трохи на ногах - це допоможе дитині заспокоїтися.
  • Коли носите малюка в кенгуру, будьте особливо уважні і обережні, дивіться по сторонам і під ноги. Одягайтеся в комфортний одяг і відмовтеся від взуття на платформі або високому каблуці - це не тільки небезпечно, але і збільшить навантаження на ваш хребет.
  • Не використовуйте кенгуру більше двох годин - це буде важко і для вас, і для малюка.

Кенгуру для 2 місячної дитини

Кенгуру переноска від 0 до 2 місяців повинна мати:

  • Можливість розташувати дитину лежачи. У малюка з народження ще зовсім незміцнілий хребет, через що навіть на руках його необхідно тримати особливим чином. У лежачому положенні в рюкзаку кенгуру тіло малюка нічого не стискає. Завдяки цьому йому ніщо не буде заважати дихати.
  • Жорстку спинку. Кенгуру для 2 місячної дитини з такою спинкою вбереже дитячий хребет від патологій розвитку. Так, звичайно, хтось може засумніватися, навіщо в кенгурятнику жорстка спинка, адже, наприклад, в слінгу її ж немає. Але відзначимо, що конструкція слінгу і кенгуру - відрізняється, тому і жорстка спинка в слінгу не потрібна, а ось в рюкзаку кенгуру повинна бути в обов'язковому порядку.
  • Захист від випадання. Він повинен бути у вигляді спеціального капюшона або плечових лямок, що з'єднуються за спиною у батька. Не плутайте капюшон для захисту зі звичайним - він не накидається на голову, а пристібається з боків до лямок. Якщо ви нахилитеся з кенгурятником з таким захистом, то головка малюка не стане нахилятися разом з вами, а буде впиратися в захисний капюшон.
Рюкзак-кенгуру Bertoni Baby Carrier Traveller Green (зеленое)
Код 7853
 
ОТ 638
Рюкзак-кенгуру Bertoni Traveller Gray (серый)
Код 8666
 
ОТ 638
Рюкзак-кенгуру Bertoni Lorelli Discovery Green (зеленый)
Код 11446
 
ОТ 638
Рюкзак-кенгуру BabyBjorn Carrier One Black Mesh (черный)
Код 34373
 
ОТ 8452

Кенгурятник для 3 місячної дитини

Кенгуру для дітей 3 місяців - незамінний елемент. Малюк в цьому віці постійно проситься до мами на ручки, тому їй буде дуже зручно використовувати таке дитяче пристосування. Деякі виробники розробляють кенгурятники для діток від 3 місяців і старше (до ваги в 15 кілограм). Рекомендуємо вибирати для цього віку моделі з екстра широкими лямками - тоді вам буде легко і комфортно носити дитину. В ідеалі рюкзак кенгуру для 3-місячної дитини повинен мати:

  • Широкий діапазон регулювання. Це дозволить використовувати рюкзак і тоді, коли малюк підросте.
  • Можливість підбирати позицію «жаба» (з розведеними ніжками) відповідно до індивідуальних параметрів малюка.
  • Анатомічну форму лямок, завдяки чому навантаження на плечі батьків розподіляється максимально рівномірно.
  • Підголівник. Він буде підтримувати головку крихти, якщо він раптом захоче подрімати.

Радимо вибирати модель кенгуру для дитини, в якої передбачено кілька варіантів положення дитини. Наприклад, в 3 місяці оптимальним варіантом буде положення крихти обличчям до батьків, пізніше - збоку.

Кенгурятник для 4 місячної дитини

До всіх попередніх особливостей вибору рюкзака відзначимо те, що кенгуру для дітей 4 місяців має відрізнятися міцністю використовуваних матеріалів - дитина буде активно набирати вагу, а значить, лямки повинні витримувати велике навантаження.

У цьому віці малюки активно розглядають все, що їх оточує, знайомляться зі світом, тому рекомендуємо вибирати кенгуру для 4-місячної дитини з можливістю розташувати маленького дослідника в положенні «обличчям вперед». В такому випадку, дитині не потрібно буде весь час обертатися назад, щоб подивитися, що його оточує. У 6 і більше місяців батькам буде набагато легше носити карапуза за спиною.

Якщо ви підшукуєте рюкзак кенгуру для своєї дитини, рекомендуємо переглянути каталог товарів дитячого інтернет-магазину LOLO. Тут ви неодмінно знайдете те, що потрібно.