0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Що таке дитячі бортики в кроватку

Після покупки дитячого ліжечка буде необхідно безліч аксесуарів, що прикрасять спальне місце, зроблять його максимально комфортним для сну і відпочинку крихти. До переліку корисних і необхідних аксесуарів входять також захисні бортики для дитячого ліжечка.

Бортики в дитяче ліжко - це м'яка, текстильна конструкція, яка виконує захисну функцію, яка не перешкоджає правильній циркуляції повітря, не займає великий простір. Встановлювати / закріплювати виріб рекомендується в ліжечку малюкам з народження до 1 року. Завдяки різноманіттю видів, можна повністю по периметру зробити огорожу в ліжечку, а можна лише закрити травмонебезпечну частину, наприклад, дерев'яні прутики. Фіксується аксесуар за допомогою липучок, гудзиків або зав'язок. Перш ніж вибирати бампери, необхідно для себе вирішити, чи потрібен захист в дитяче ліжечко, якого типу, а також вивчити всі переваги аксесуара.защитный бортик в кроватку

До головної переваги захисного бортика для ліжечка варто віднести його пряме призначення - попередження травм і інших пошкоджень малюка під час сну, відпочинку і активних ігор. Дуже важливу роль відіграють бортики безпеки для дитячого ліжечка, коли малюк навчиться сидіти, а з часом і підніматися на ніжки. Крім того, модель універсальна, тому підійде для будь-якої форми ліжечка, будь то вона стандартна, кругла або овальна.

Поряд з вагомими перевагами захисних бортиків в дитяче ліжечко є і недолік - вартість виробу, яка залежить від конструкції моделі, внутрішнього наповнювача, дизайну, габаритів і виробника. Однак якщо врахувати, що коли малюк підросте і бампер можна використовувати в якості м'якої іграшки, декоративної подушечки або килимка (залежить від моделі), то ціна не така вже висока.

Чи потрібні бортики в кроватку

Чи потрібен бортик в дитяче ліжечко повинні вирішувати батьки, але варто пам'ятати, що в найактивніші перші місяці життя немовляти аксесуар стане відмінним помічником, який захистить від небажаних подряпин, ударів об прутики люльки. Щоб зрозуміти, наскільки корисні і для чого потрібні бортики в ліжечко, достатньо ознайомитися з численними корисними функціями, які вони виконують:

  • Додаткове утеплення, що важливо в зимовий період.
  • Захист від стороннього яскравого світла під час сну.
  • Декорування дитячого простору. Стильні та поєднані в кольорах з постільними речами бампери гармонійно доповнять спальне місце малюка.
  • Розвиток сприйняття кольору, концентрації уваги. Багато моделей мають яскравий малюнок, де безліч предметів різної величини і форми, що корисно для розвитку малюка.
  • Створення бар'єру, завдяки якому дрібні іграшки і соску малюк не буде упускати на підлогу.
Бампер Twins Romantik R-002, бежевый
Код 32716
 
ОТ 446
Бампер Twins Comfort line "Балеринки"
Код 60741
 
ОТ 370
Защитный барьер для кровати Eva Grey Melange, Lionelo (серый)
Код 84752
 
ОТ 1290
Бампер Twins Comfort line "Тукан"
Код 60742
 
ОТ 370

Крім того, бампери захищають від протягів, створюють затишок і комфорт, сприятливу атмосферу для сну і відпочинку дитини. Знаючи про всі корисні властивості аксесуара, кожна турботлива мама розуміє, навіщо потрібні бортики в дитяче ліжечко. При бажанні, захисні бампери можна купити окремо або в наборі з постільною білизною. Щоб підібрати оптимальну модель, рекомендується зробити огляд виробів, пропонованих виробниками, вивчити їх властивості, склади, характеристики.

Які бортики в ліжечко краще

Щоб зрозуміти, що практичніше і які бортики краще, необхідно вивчити різноманіття видів, оскільки їх модельний ряд зростає разом з асортиментом дитячих ліжечок. На сьогоднішній день, виробники пропонують такі види бортиків в ліжечко:

  • «Кіски» і «змійки». Це барвисті і цікаві конструкції, які з часом стануть прекрасними іграшками для малюків. Такий тип аксесуарів підходить виключно для немовлят, оскільки вони довгі за розміром, але невисокі, що не дозволяє їм захищати дітей, які самостійно сидять і піднімаються на ніжки.
  • Ланцюжки з невеликих подушечок. Найбільш популярними є бампери, виконані у формі тварин. Малюк зможе розглянути і вивчити окремі деталі конструкції - вушка, ріжки, оченята. Такі моделі досить пружні, формені, барвисті.
  • Фенс-бортики, створені для окремих елементів дитячого ліжечка. Існують захисні бампери для вертикальних прутиків ліжечка, а також для горизонтальних планок, про які малюки найчастіше набивають зубки і підборіддя в період, коли вчаться самостійно вставати на ніжки.
  • Універсальні. Це суцільні м'які бампери, що закривають ліжечко по периметру. У даній категорії є бортики-парканчики, що складаються з маленьких плоских подушок, зшитих між собою.
Бампер Twins Romantik R-001, бежевый
Код 32715
 
ОТ 446
Защита в кроватку Qvatro Gold ZG-02 (в ассортименте)
Код 48186
 
ОТ 270
Бампер Twins Comfort line "Авто", белый
Код 60738
 
ОТ 370
Защитный барьер для кроватки Hanna Grey, Lionelo (серый)
Код 84754
 
ОТ 1670

Для новонароджених виробники пропонують невисокі суцільні бампери в пастельних тонах - молочні, білі, бежеві, світло-рожеві і блідо-блакитні. Крім того, захисні бортики діляться на категорії за типом внутрішнього наповнювача:

  • Бампери з холофайбером. Такі аксесуари м'які, легкі, дихаючі, не поглинають сторонні запахи, гіпоалергенні, практичні, оскільки невибагливі в догляді і не деформуються після численних прань.
  • Бампери з Ecotton hard (бавовняне волокно). Це вироби екологічні, гіпоалергенні і практичні, оскільки не накопичують пил і неприємні запахи. Крім того, такі бортики легко стираються, не втрачають форму, не збиваються грудочками.

Деякі виробники в якості внутрішнього наповнювача застосовують інші матеріали (силікон, синтепон), які також практичні і безпечні. Визначившись з моделлю, багато покупців до кінця не розуміють, які бортики для ліжечка краще вибрати. Спростити завдання допоможуть головні критерії вибору аксесуара:

  • Параметри. Найбільш важливо, при виборі бортиків в дитяче ліжечко - розміри. Для визначення оптимальної довжини виробу необхідно вимірювати довжину дитячого спального місця по внутрішній стороні.
  • Матеріал, з якого виконано виріб. Краще купувати захисні бортики з натуральних, дихаючих матеріалів - сатину, попліну, ранфорса, фланелі, бавовни.
  • Структура. Практичним і невибагливим у використанні вважається стьобаний бампер, який не збивається і не деформується навіть після численних чисток і прання.
  • Спосіб кріплення. Оптимальним способом фіксації є зав'язки, які повинні бути в нижній і у верхній частині конструкції.

защитный бампер в кроватку

Яку саме модель купувати, вирішувати батькам, однак варто пам'ятати, що виріб повинен бути максимально натуральним і безпечним. Оптимальним варіантом є дихаючий бампер в спокійній колірній гамі без намистин, бантів, тасьми і помпонів. Щоб виріб служив довго, необхідний правильний догляд:

  • Прання в машині при низьких температурах - 30-40 градусів.
  • Застосування рідких миючих засобів, оскільки порошки погано виполіскуються, що може спровокувати алергію у малюка.
  • Сушка тільки в горизонтальному положенні, при цьому не повинно бути прямого попадання сонячних променів.

Крім того, рекомендується регулярне чищення виробу від пилу, оскільки вона може швидко накопичуватися навіть якщо візуально аксесуар чистий.

Розуміючи, як вибрати бортики в ліжечко, що важливо в даній конструкції, рекомендується також почитати відгуки покупців, прислухатися до рекомендацій педіатрів і досвідчених батьків. Широкий модельний ряд захисних аксесуарів в дитяче ліжечко представлений в інтернет-магазині Lolo, де менеджер підкаже, який краще, практичніше, зручніше.