0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати самокат для дитини

Самокат - це не тільки засіб пересування, але ще і оригінальна іграшка для дитини. Зазвичай діти з задоволенням катаються на самокатах - прогулянка в парку з ним приносить багато позитивних емоцій. Тому, як-тільки маленький гонщик починає захоплено задивлятися на інших діток, що пересуваються на такому виді транспорту, мами і тата посилено шукають відповідь на питання, як вибрати самокат для дитини так, щоб катання на ньому було повністю безпечним і доставляло максимум задоволення. Для тих, хто поки не знає, який самокат краще для дитини, ми підготували матеріал, в якому спробуємо детально розповісти про це.

Самокат Maxi, iTrike (в ассортименте)
Код 59093
 
ОТ 596
Купить
Самокат с большими колесами, iTrike (оранжевый)
Код 59160
 
ОТ 1020
Купить
Самокат с большими колесами, iTrike (черный)
Код 78788
 
ОТ 1020
Купить
Детский самокат-трансформер 2 в 1, Smoby (розовый)
Код 84469
 
ОТ 1577
Купить

Як вибрати дитячий самокат: робимо це без помилок

Дитячий самокат вважається компактним і ергономічним видом транспорту. Складіть конструкцію, і він буде займати мінімум місця - його можна зберігати навіть у ніші під диваном або ліжком. Самокат не розганяється так швидко, як велосипед, тому його можна вважати менш небезпечним видом транспорту. Добре освоїти самокат дитина зможе за один урок. Ну, а щоб бути точно впевненим в тому, що юний гонщик не зашкодить руки або ноги при падінні, радимо відразу з самокатом придбати захист - шолом, налокітники та наколінники. Особливо це стосується найменших. Освоювати самокат діткам можна приблизно з двох років.

Підбираючи дитячий самокат, необхідно враховувати:

  1. Кількість коліс.

Самокати бувають з двома, трьома або навіть чотирма колесами. Триколісні самокати чудово підходять для тих дітей, які тільки знайомляться з цим видом транспорту. Серед переваг триколісних моделей відзначимо:

  • Стійкість.
  • Простоту в експлуатації.
  • Невисоку швидкість розгону.

Багато триколісних самокатів мають багажник, в якому дитина зможе катати свої улюблені іграшки. Оскільки такі моделі призначені для наймолодших гонщиків, вони мають оригінальний дизайн - на рамі самокатів можуть бути зображення відомих дитячих мультфільмів або казкових героїв.

Серед недоліків моделей з трьома колесами назвемо те, що в багатьох випадках їх конструкція не складається.

Чотириколісні самокати - найстійкіші. Вони підійдуть для найактивніших дітей. Конструкція таких самокатів завжди більш масивна, ніж моделей з 2 колесами.

Двоколісні самокати - найбільш маневрені, легко набирають швидкість, не відрізняються стійкістю і вимагають певних навичок в їзді. Їх можна купувати діткам з 4-5 років.

  1. Колеса.

Вони можуть бути виготовлені з:

  • пластмаси;
  • гуми.

Гумові колеса добре згладжують нерівності на дорозі. Катання на таких колесах максимально комфортне.

У самоката з пластмасовими колесами амортизація відсутня. Тому при їзді дитина відчує всі нерівності на дорозі. Також пластмасові колеса галасливі і можуть зламатися. З переваг коліс з цього матеріалу можна назвати те, що вони коштують набагато дешевше.

Величезне значення має і діаметр коліс. Варіанти з колесами невеликого діаметру призначені для катання по рівній дорозі. Для пересування по грунтовому або нерівному асфальтовому покриттю потрібні великі колеса. Універсальними можна вважати великі надувні колеса у самоката - вони підходять для катання на будь-яких поверхнях. Також колеса можуть відрізнятися по ширині. Чим ширше колеса, тим стійкіше самокат.

  1. Рама.

Рама у самоката буває:

  • Алюмінієва.
  • Пластмасова.

Металева рама більш надійна і довговічна, а пластмасова має меншу вагу.

  1. Висота.

Висота самоката для дитини - це практично висота рульової трубки. Варіанти дитячого транспорту, у якого можна регулювати висоту керма, - найпрактичніші. Виберіть самокат саме такого типу, і його висота буде рости разом з ростом дитини. Відзначимо також, що у якісного самоката на ручках керма будуть обов'язково спеціальні накладки, завдяки чому долоня не будуть ковзати.

Як безпомилково вибрати висоту керма самоката для дитини? Дізнайтеся відстань від підлоги до зігнутого ліктя дитини. Практика показує, що ідеальним буде самокат з запасом висоти в + 5-10 см. Якщо висота конструкції правильно підібрана для юного гонщика, то його руки не будуть підніматися вище, ніж рівень грудей. Лікті слід зігнути на 90 градусів. У русі спина дитини повинна залишатися рівною, не схилятися вперед або ж назад.

  1. Тормоз.

Він неодмінно повинен бути у будь-якого засобу пересування. У самокатів зазвичай ножні гальма. В асортименті є моделі з ручним і ножним, заднім або переднім гальмом. Хочемо звернути вашу увагу на те, що переднє гальмо може бути небезпечним, якщо застосувати його на високій швидкості. Віддавайте перевагу моделям з заднім гальмом.

  1. Додаткові «фішки».

Наймодніші самокати мають багато цікавих прибамбасів, які сподобаються діткам: дзвінок, фари, підвісні іграшки, багажник, колеса що «світяться» і т.д.

Самокат 5 в 1 Maxi с родительской ручкой ( в ассортименте)
Код 56232
 
ОТ 781
Купить
Самокат со светящимися колесами Scooter Maxi, iTrike (желтый)
Код 81315
 
ОТ 575
Купить
Детский самокат, Smoby (зеленый)
Код 84470
 
ОТ 2476
Купить
Самокат Luca black graphite, Lionelo (черный)
Код 84408
 
ОТ 2248
Купить

Як вибрати самокат дитині 2 років

Два роки - найоптимальніший час, щоб починати вчити малюка їздити на самокаті. Вибрати самокат для дитини 2 років - досить просто, якщо точно знаєте його зріст (це перший критерій, на який слід звертати увагу). У такому віці він складає приблизно 80-95 см. До речі, зріст дітей може змінюватися дуже швидко. З цієї причини радимо вибирати модель самоката, у якої є можливість регулювати висоту. Кращий самокат для дитини 2 років - це варіант, у якого висота керма становить від 50 см до 75 см.

Конструкцію з якою кількістю коліс слід вибрати для самих маленьких? Відповідь однозначна - три колеса: ззаду - одне, спереду - два. Це найстійкіший і надійний варіант.

Рекомендуємо звертати увагу на триколісні варіанти з широкою дошкою. Це дозволить малюкові відразу поставити на платформу обидві ніжки. Якщо у самоката буде два колеса спереду і широка дошка, малюкові буде просто відштовхуватися від землі і тримати баланс. Такий вид дитячого транспорту допоможе дитині отримати перше поняття про те, що таке рівновага. Це допоможе в майбутньому швидко освоїти двоколісний велосипед.

Який самокат краще для дитини 2 років за своєю конструкцією? Для наймолодших є самокати-транформери з батьківською ручкою і сидінням (воно може також від'єднуватися від загальної конструкції). Батьківська ручка дозволяє мамі чи татові вільно управляти самокатом. Якщо малюк втомиться, то зможе просто сісти на сидіння, а хтось із батьків буде його катати. Відгуки у таких моделей самокатів для дітей 2 років вельми хороші.

Що ж стосується дизайну, то тут виробники пропонують великий вибір: є рожеві моделі для дівчаток і сині, більш стримані, для хлопчиків. Можна замовити моделі з об'ємними сонечками, намальованими мультиплікаційними та казковими персонажами і т.д.

Як вибрати самокат дитині 3 років

Як вибрати самокат для дитини 3 роки? Таке питання виникає у більшості мам і тат трирічних. Як виглядає кращий самокат для дитини 3 років? Якщо ваш малюк раніше не катався на самокаті, зупиняйте вибір на триколісній моделі з максимально широкою платформою. Бажано, щоб спереду було 2 колеса, а ззаду - одне. Керувати таким транспортним засобом дитині буде максимально просто. Для дитини 3 років також відмінно підійде варіант, в якому передбачені батьківська ручка і сидіння (так самокат може перетворитися в біговел).

Трьохлітки - дуже активні, їм складно всидіти на місці. Тому радимо звертати увагу на те, чи є у ручок на кермі спеціальне антиковзаюче покриття?

Самокат для дитини 3 років повинен відповідати його зросту. В 3 роки зріст дитини становить приблизно 90-100 сантиметрів. Тому краще замовляти дитячі самокати, у яких висота керма коливається від 50 до 75 сантиметрів.

В 3 роки дитину неодмінно зацікавлять моделі яскравих насичених кольорів. Майже всі сучасні виробники пропонують великий вибір різних кольорів і оформлень. Як і в 2 роки, трьохлітці сподобається дитячий транспорт із зображенням улюблених героїв, а ще з колесами, що світяться. Що ж стосується виробників, то рекомендуємо звертати увагу на відомі бренди - вони пропонують самокати з якісними комплектуючими. Визначитися з виробником також допоможуть відгуки батьків в інтернеті.

Як вибрати самокат дитині 4 роки

4 роки - це вік «чомучки»: дитина починає активно пізнавати навколишній світ, цікавиться всім, що бачить. Самокат стане відмінною іграшкою для дитини, який любить проводити час з мамою в парку. Найчастіше до чотирьох років дитина вже знайома з самокатом, пробувла на ньому їздити, тому можна сміливо назвати цей вік «перехідним» в питанні вибору самоката. То який самокат вибрати дитині 4 роки - дво- або триколісний? Якщо у дитини є страх не втримати рівновагу або не впоратися з керуванням, віддайте перевагу триколісній посиленій моделі з широкою платформою і здвоєними передніми колесами. Якщо подібних страхів немає, можна піднести дитині двоколісну модель. Діаметр коліс у самоката для дитини 4 років рекомендуємо вибирати від 125 мм до 145 мм. Такі моделі дозволять розвинути велику швидкість, ніж варіанти самокатів для діток 2-3 років.

Кращі самокати для дітей 4 років - це моделі, у яких регулюється висота керма. В середньому зріст дитини в цьому віці становить 98-105 сантиметрів. Не варто забувати і про додаткові цікавих «фішки» дитячих самокатів - в 4 роки їм також будуть цікаві яскраві кольори, звуки, колеса що «світяться».

Для цієї вікової категорії великий вибір самокатів пропонує виробник Razor. В його асортименті є легкі, міцні і легко керовані моделі. Зупинити вибір на тій чи іншій моделі вам можуть допомогти відгуки батьків на сайті.

Як вибрати самокат дитині 5 років

У 5 років у діток чітко формуються смаки і переваги. Самокат може допомогти йому прищепити любов до активного проведення часу. Який вибрати самокат для дитини 5 років, щоб він міг досить розігнатися і при цьому не ніс ніякої загрози для дитини, дозволяв легко утримувати рівновагу? Кращим самокатом для дитини 5 років буде двоколісний модель, оскільки в цьому віці діти вже зможуть відмінно утримувати рівновагу. Необхідно, щоб у самоката обов'язково було антиковзаюче покриття на дошці і на ручках.

Зрост дитини в 5 років становитиме вже приблизно 105-115 см. Підбирати висоту керма стоїть з урахуванням саме цієї характеристики.

Хороший самокат для п'ятирічної дитини може мати раму з авіаційного алюмінію. Більшість таких моделей легко складаються і оснащені системою гальмування.

Вибираючи самокат, не залиште без уваги і вагу конструкції. У 5 років дитина вже зможе сама вести свій транспорт в руках, тому важливо, щоб він не був занадто важким для маленького гонщика. Наприклад, рама з алюмінію буде легше, ніж рама зі сталі. Але сталева конструкція буде міцнішою. Підбираючи самокат для 5-річної дитини, звертайте увагу і на клас підшипників. Він повинен бути АВЕС 5 або АВЕС 7.

Якщо ви переглянули каталог самокатів і не можете точно визначитися з моделлю, адже, здається, їх технічні характеристики дуже схожі, рекомендуємо вам почитати відгуки про різні моделі від мам і тат, які вже встигли придбати той чи інший самокат.

Як вибрати самокат дитині 6 років

Параметри хорошого самоката для дитини 6 років майже такі ж, як і для п'ятирічок. Головна відмінність - у висоті керма, адже діти швидко ростуть, тому рекомендуємо знову-таки вибирати самокат, у якого можна міняти висоту керма. Конструкція багатьох сучасних моделей така, що їх можна використовувати кілька років.

Якщо дитина катається вже кілька років, можна порадувати його самокатом-позашляховиком - у нього великі надувні колеса. Моделі цього типу відрізняються високою прохідністю, мають оригінальний зовнішній вигляд, який на 100% сподобається маленьким гонщикам. Дівчаткам же в 6 років можна подарувати яскравий самокат зі світлодіодним підсвічуванням.

Кращим самокатом для дитини 6 років назвемо той, який має дуже міцну раму. Також важливо дивитися, наскільки жорсткі поліуретанові колеса - цей показник повинен бути мінімум 76А. Якщо він буде менше, то знос коліс буде дуже швидким.

Великий вибір самокатів для дітей від 6 років пропонує виробник Razor. В його асортименті є складні і нескладні моделі, тихі в їзді Party Pop і навіть зовсім незвичайні самокати Spark. Звичайно, можна вибирати самокати також інших брендів. Зрозуміти, як показує себе на практиці той чи інший самокат, вам допоможуть відгуки батьків в інтернеті.

Переглядайте каталог товарів нашого інтернет-магазину і вибирайте найкращі самокати для своїх дітей. У нас ви зможете замовити дитячий транспорт з доставкою по всій Україні для дитини будь-якого віку.