0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Якою має бути дитяча постільна білизна і як її вибрати

Недосвідченим батькам може здатися, що дитяча постільна білизна відрізняється від дорослої лише веселеньким забарвленням, але це зовсім не так. Як показує практика, дитину батьки довго не можуть вкласти спати не тільки тому що дитині важко перебудуватися з денної активності на спокійний сон, або його енергія залишилася нерозтраченою, або придуха в дитячій. Причиною може стати жорстке або ковзке простирадло, тактильно неприємна підковдра або ж дратуюче забарвлення в ліжку.

Ні для кого не секрет, що правильно облаштоване спальне місце і якісна постільна білизна - це один із вагомих чинників повноцінного відпочинку і сну дитини, а також прекрасного настрою для ігор, розвитку, пізнання навколишнього світу.

Щоб розуміти, яким має бути дитяча постільна білизна, потрібно, як мінімум, розібратися у всіх тонкощах і особливостях, вивчити тканини, провести огляд пропонованих моделей. Важливо також знати, як правильно вибрати постільну білизну для дитини, що враховувати при покупці постільних речей. Відповісти однозначно на питання про те, яка постільна білизна краще для дитини, досить складно, оскільки тут враховується і стать, і параметри спальної конструкції, і інтер'єрне оформлення кімнати, і стан здоров'я, і ​​навіть дитячі смакові переваги. Крім того, важливим критерієм є також вік дитини, адже для новонароджених необхідний один тип постільних речей, а для дітей 3-7 років - зовсім інший.

Дитяча постільна білизна для новонароджених

У перші тижні, а то й місяці життя малюк проводить більшу частину часу в дитячому ліжечку, тому йому потрібно забезпечити комфортні та безпечні умови для сну і відпочинку. Не останнє місце в цьому облаштуванні займає те, як вибрана постільна білизна для новонародженого, наскільки вірно.

Сменная постель 3 эл. Twins Evolution Лето/аппликация A-019, фиолетовый
Код 32728
 
ОТ 482
Купить
Детская постель Twins Evolution А-001 Лео (8 эл.)
Код 21833
 
ОТ 1540
Купить
Детская постель Twins Premium "Starlet" (P-024), серый/синий
Код 32831
 
ОТ 1499
Купить

Якісна дитяча постільна білизна для новонароджених має бути натуральною, гіпоалергенною, дихаючою, в спокійних тонах, практичною, без зайвих рюш, гудзиків і стрічок, відповідати стандартам і ГОСТам, правильно підібраною за розміром і не купуватися на виріст. Щоб не помилитися з покупкою допоможе перелік критеріїв вибору:

  • Якість матеріалу, з якого пошитий комплект. Оптимальним матеріалом вважається бавовна, яка приємна на дотик, повітропроникна, добре поглинає вологу, тримає тепло і не подразнює шкіру немовляти. Корисна порада: постіль з натуральної бавовни в ліжечко для новонародженого важить 700-900 грам, не менше.
  • Забарвлення. Для малюків рекомендуються вироби в спокійних тонах (рожевий, бежевий, білий, жовтий, блакитний), що не дратують психіку і зір. Краще вибрати однотонні моделі або ж вироби з одним ненав'язливим зображенням.
  • Безпека. На постільній білизні не повинно бути безлічі рюш з грубих тканин, ґудзиків, кнопок і зав'язок, в яких малюк може заплутатися. Крім того, не рекомендуються моделі, що складаються з декількох частин, оскільки зайві шви можуть дратувати ніжну шкіру дитини.
  • Практичність. Якісна білизна має витримувати часті прання. Зносостійкими вважаються такі бавовняні матеріали, як бязь, ситець, сатин, поплін, що витримують до 200-300 прань. Крім того, вироби з таких матеріалів не деформуються.
  • Розміри. Постіль підбирається строго за габаритами спальної конструкції, не впритул, або не на виріст.

Поряд з основними нюансами вибору, перерахованими вище, є ще один - сезонність. Для осінньо-зимового періоду рекомендується звернути увагу на комплекти з натуральної байки і попліну. Яку постільну білизну вибрати для новонародженого - це вирішувати батькам, однак прислухатися до порад фахівців, отримати консультацію у менеджера інтернет-магазину Лоло і почитати відгуки покупців зайвим не буде.

Постільна білизна для дітей до 3 років

Від того, наскільки малюк підріс, залишається спати він в ліжечку (колисці) або вже спить на більш великій конструкції, залежить вибір постільних речей. Постільна білизна для дітей до 3 років дещо відрізняється від того, що рекомендується новонародженим. По-перше, розширене модельне різноманіття, колірна гамма, а також є можливість купувати окремо постільну білизну для хлопчика і для дівчинки.

Яка дитяча білизна краще для дитини до 3 років допоможе визначити перелік особливостей і переваг, якими наділений якісний і безпечний спальний комплект:

  • Натуральність. Матеріали повинні бути натуральними (поплін, перкаль, бязь, сатин, байка). Постіль не повинна електризуватися, повинна пропускати повітря і вбирати вологу. Крім того, тканина повинна бути м'якою, приємною на дотик.
  • Висока якість пошиття. Рекомендується особливу увагу приділити рівності і гладкості швів, а також наявності грубих вставок, надмірних гудзиків, мережив і зав'язок.
  • Підходяще забарвлення і якісне фарбування натуральними компонентами. Для дітей з 12-18 місяць можна підбирати постіль з ненав'язливим, але великим малюнком, який малюк із задоволенням буде розглядати. Полотно не повинно линяти після численних прань.
  • Практичність. Зносостійкість текстилю повинна бути максимально високою, так як постіль буде стиратися часто.
  • Гіпоалергенність і нульова токсичність. Всі матеріали, з яких пошитий комплект, повинен бути абсолютно безпечним для дитячого здоров'я.

З огляду на те, що у віці 12-36 місяців малюки стають дуже активними і рухливими навіть під час сну і відпочинку, багато виробників пропонують простирадла на гумці, що міцно прилягають до матраців ліжок. Вибрати підходящий варіант допоможе не тільки знання основних нюансів, але й відгуки покупців,

Постільна білизна для дітей від 3 років

Постільна білизна для дитини 3 років також ретельно підбирається, як спальні аксесуари для новонароджених. Вибрати оптимально комфортне, безпечне і високоякісне білизна допоможе ряд нюансів, які варто врахувати при покупці:

  • Розміри вироби. Параметри повинні відповідати спальної конструкції. Для цього рекомендується виконати виміри матраца, ковдри і подушки дитини.
  • Матеріал. Тканина повинна бути максимально натуральною, гіпоалергенної, дихаючої, добре вбирає вологу. Перевага віддається бязі, сатину, поплін, ситцю, фланелі, льону, перкали.
  • Забарвлення. Малюнок або орнамент повинні подобатися дитині, а також відповідати дизайнерському оформленню спальні. Найчастіше, постільна білизна для дітей від 3 років купується із зображенням улюблених персонажів з мультфільмів та казок, що викликає неймовірний захват у хлопчиків і дівчаток.
  • Якість пошиття. Шви повинні бути рівними і гладкими, а фурнітура (кнопки, блискавки, зав'язки, гудзики) зручною, надійною.
  • Практичність. Постіль повинна бути зносостійкою, тому як мають бути часті прання, прасування і сушки. Після прання білизна не повинно деформуватися, втрачати барвистість і зовнішній вигляд.

Крім того, вже слід враховувати стать дитини, оскільки в такому віці пропонуються набори для дівчаток і для хлопчиків. Постільна білизна для дівчинки 3 років може бути декорована улюбленими героями з казок, звірятами, квітковим принтом, а для хлопчиків - персонажами з мультфільмів і коміксів, машинками, зоряної тематикою.

Постільна білизна для дітей від 5 років

Постільну білизну для дитини від 5 років вибрати не так просто, оскільки брати до уваги слід не тільки основні параметри, але також і колірну гамму, стилістику декору, характер зображень, так як це, на думку психологів, впливає на емоційний стан і якість сну дітей . Особливо ретельно вибирається постільна білизна для дівчинки від 5 років, коли враховується:

  • Розмір елементів набору, який повинен відповідати параметрам матраца, ковдри і подушок.
  • Якість пошиття білизни.Шви повинні бути рівними, а фурнітура (гудзики, блискавки, зав'язки і кнопки) надійно закріплені.
  • Натуральність і гіпоалергенність. Краще вибирати натуральні тканини (бязь, сатин, поплін, ситець, льон), які пропускають повітря, не накопичують вологу й сторонні запахи, зносостійкі.
  • Тематика декору (малюнок або орнамент), яка повинна позитивно сприйматися дитиною.
  • Яскравість / насиченість забарвлення. У віці 5-7 років дівчинки воліють рожеві тони. Як декор багатьом подобаються вишивка, мережива, бахрома і інші обробки. Нерідко інтерес викликає постіль із зображенням принцес, квіткових принтів, модних персонажів.

Постільна білизна для дітей від 5 років має обов'язково подобатися тим, хто буде на ньому спати, а також гармонійно вписуватися в загальний інтер'єр дитячої. Вибрати оптимально відповідний варіант допоможе кваліфікований менеджер інтернет-магазину Lolo, а також відгуки досвідчених мам, які часто купують постіль дітям.