0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Ниблер для дітей. Що це?

Якщо ваш малюк досить підріс для того, щоб їсти різні пюре, він з радістю пробує на смак нову їжу, значить, пора потроху привчати його до «дорослої» їжі. Важливо тільки, щоб дитинка навчилася добре прожовувати тверду їжу. У вирішенні цього питання вам допоможе ніблер. Можливо, для когось це слово зовсім нове, тому відразу виникає ряд питань: що таке ніблер для годування? як ним користуватися? з якого віку краще його використовувати? На ці багато інших подібних питань ми постараємося відповісти в нашій статті.

В чому суть аксесуара?

Наші бабусі і мами не знали такого слова - «ніблер». Але, незважаючи на це, вони користувалися подібними пристроями - загортали в марлю розм'якшений хліб або фрукти і давали це малюкові. Сучасний ніблер «працює» за тим же принципом. Всередину насадки з силікону або спеціальної сіточки треба класти маленькі шматочки фруктів, хліба або овочів. Наповнений контейнер дають дитині. Своїми першими зубами він розминає їжу в насадці або сіточці, а через маленькі отвори вона потрапляє до нього в рот. Таким чином, він не зможе подавитися. З якого віку можна давати ніблер, залежить від того, коли почали вводити прикорм.

Як користуватися ніблером?

Робити це дуже просто. Потрібно всього лише пройти кілька простих кроків:

  • відкрити контейнер;
  • покласти в сіточку або спеціальний відсік продукти, попередньо подрібнені;
  • закрити ніблер;
  • дати аксесуар дитині;
  • після використання помити і висушити.

Проте, навіть використовуючи це пристосування, потрібно стежити за малюком під час годування, щоб він не захлинувся їжею або своєю слиною.

Що можна давати в ніблері?

У ранньому віці малюкові важливо отримати всі необхідні вітаміни і мікроелементи для повноцінного розвитку. Тому хорошим варіантом буде покласти в контейнер свіжі фрукти, наприклад, яблука або невеликі ягідки (звичайно ж, без кісточки). Також в контейнер можна покласти шматочки хліба, печива, сухарики, лід.

Особливості вибору

Якщо ви вирішили придбати таке пристосування, тоді вам належить знайти відповідь на питання: який ніблер вибрати. Вибираючи ту чи іншу модель, важливо керуватися деякими моментами. В першу чергу, потрібно звернути увагу на особливості сіточки. Якщо в ній надзвичайно дрібні отвори, то малюкові буде нелегко витягти через неї для себе їжу. А ось сіточка з надто великими отворами, напевно, викличе побоювання у мам, так як через неї може пройти великий шматочок їжі. Згодом сіточка стає темного кольору під впливом фруктових кислот. Але від цього її експлуатаційні характеристики не зміняться. Коли волокна сіточки зносяться, ви без проблем зможете купити заміну в будь-якому магазині дитячих товарів.

Ниблер сеточка с колпачком Lindo LI 805 (в ассортименте)
Код 42783
 
ОТ 130
Ниблер с сеточкой Canpol Babies 56/105 (в ассортименте)
Код 48542
 
ОТ 239
Сетка для ниблера, Lindo (в ассортименте)
Код 80742
 
ОТ 20

Усередіні ніблеру може бути не тільки сіточка, а й силіконова насадка. Вона щільніше, чим сіточка. Сучасний силікон не має смаку або запаху, він нетоксичний и абсолютно безпечний для дитини. Силікон - досить м'який матеріал, малюкові буде зручно кусаті его зубками. Після декількох застосувань силіконова насадка не стане чорною, як сіточка. Але якщо  її жувальна частина зіпсується, її треба буде просто замінити. Якщо є можлівість, спробуйте обидва варіанти - з сіточкою та силіконовою насадкою - и використовуйте той, який більш сподобається дитині.

Зверніть увагу на те, яка у пристосування ручка. Вона повинна бути зручною для дитини. Краще зупиняти свій вибір на моделях з довгастою ручкою невеликого розміру. Якщо ручка буде кругла, вона може не поміститися в дитячу долоню, занадто довга також може викликати дискомфорт. Також виробники пропонують ніблери з ручкою у формі кільця. Розмір ручки повинен відповідати віку дитини. Зрозуміло, що для чотиримісячної дитини потрібен ніблер з меншою ручкою, ніж для семимісячної.

Ніблер - хороший аксесуар для введення прикорму. Він стане в нагоді вам не тільки вдома, а й на прогулянці. Посадіть малюка в коляску, і дайте йому ніблер з печивом. В такому випадку ви можете не турбуватися про те, що малюк проковтне занадто великий шматок або поперхнется. Насолоджуйтеся кожним моментом, коли ваш малюк маленький, а процес догляду за дитиною вам полегшать сучасні дитячі товари.

Акція
Ніблер сіточка з ковпачком, Lindo (в асортименті)
Код 42783
163 грн
146 грн
Акція
Ниблер з сіточкою, Canpol Babies (в асортименті)
Код 48542
448 грн
224 грн